Красномовність чи пустослівність?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Зорянівонька, 9 Грудень 2009.

?

я говорю:

Голосування закрито 4 Вересень 2012.
  1. багато і розумно

4 голосів
    8,3%
  2. багато і ні про що

2 голосів
    4,2%
  3. мало, але розумно

10 голосів
    20,8%
  4. мовчу бо нічого не знаю

3 голосів
    6,3%
  5. залежно від обставин

29 голосів
    60,4%
  1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Одні люди говорять багато і розумно, інші багато і ні про що, ще іншим важко говорити.
    От як ви думаєте, чи вміння гарно говорити є виявом розуму, обізнаності? А мовчання?
    Скільки горорите ви?

Мені важко довго говорити, зате люблю слухати. В школі трохи це заважало, бо хоч я і знала багато, свою думку могла висловити одним лаконічним реченням, а 15 хвилин говорити ні про що не вміла. Зато з логікою все супер.

2. Зануда

Зануда Well-Known Member

Відповідь: Красномовність чи пустослівність?

Кількість слів на хвилину, то свідчення темпераменту, а не розуму. А ось якість тої кількості, то є вже зовсім іншка казка. :)

3. Oriana

Oriana Well-Known Member

Взагалі говорю мало, а от коли ще вчилася, то на екзаменах словами лила як водою з відра:girl_crazy: Тож своїм ораторством користуюсь при потребі, а так я малослівна, але люблю побалакати:girl_in_dreams:

4. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

От навіть на форумі. Бувають довжелезні дописи, після яких важко згадати про що читав, а бувають дуже влучні коротенькі.
    Ще цікаво, чи це залежить від поділу гуманітарій-математик:)

5. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Нехай інші про мене скажуть ....... :girl_crazy:

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Ви дійсно того хочете? [​IMG]

Пишу мало, але багато.
    Завжди влучно. [​IMG]
    Нє?

7. Волошка

Волошка Well-Known Member

Все залежить від ситуації. Буває, що треба забалакати людину. А буває, що краще помовчати. У мене робота така, "говоряща", без ораторського мистецтва ну нікуди. З досвіду зрозуміла, що говорити треба впевнено, щоб інші якщо, принаймі не повірять тобі, то хоча б поважатимуть твою думку і вислухають її до кінця.
    А поза роботою теж люблю поговорити:girl_smile:, але тільки з близькими і вірними мені людьми.
    Правда, є випадки, в яких краще помовчати, як би не чесався язик. Наприклад, не відповідати на хамство (хоча, буває, що користуюся принципом, що з хамами по-хамськи - але в обмеженій кількості), не продовжувати безглузду суперечку, не вставляти 5 копійок у справи, які тебе не стосуються.

8. popelushka

popelushka Well-Known Member

Я - малослівна, не люблю багато розмовляти:)

9. kitka

kitka Well-Known Member

Я, напевно, більше мовчун. Говорю по суті або ніц. Я нецікавий співрозмовних для "свєтскіх бєсєд":girl_bye2:. Але я хороший слухач: чомусь багато людей люблять мені виговоритися:confused:.

10. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

говорю багато (і сподіваюсь,що по темі),але раніше(років так до 23) говорила ще більше:girl_crazy::girl_crazy:
    Просто ,не раз попадала у такі ситуації,з яких потім робила висновок,що "язик мій-ворог мій",тому,наразі, вчусь слухати і лише інколи влучно вклинюватись у розмову:girl_cool:

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А я за природою "щебетушечка". :shy:
    Колись мій знайомий любив казати, що після розмов зі мною був цілий общебетаний. :xaxa:
    Але я не люблю розмов ні про що. Пофілософствувати - так, можна, бо то дає плоди для мене самої. Розмови лише для забивання незручних пауз можу провадити, але потому буду тих, із ким довелося це робити, радше уникати.
    У себе в хаті (коли маємо гостей) та й у гостях більше мовчу, а якщо втикаюся - то виключно по суті й лаконічно. Тому не люблю, коли мій Роман починає підходити до суті того, що хоче сказати, 10-ими дорогами. Завжди дратуюся через ті довжелезні вступи, що починаються мало не "за царя гороха..." :girl_crazy: Я навчилася висловлюватися чітко саме через те, що компанії в основному чоловічі й вислуховувати закручені жіночі речення вони не будуть.

Щодо красномовності, то вона, на мою думку, якраз і полягає в тому, що "водички" якнайменше. Я люблю промови насичені суттю, де кожне речення важливе...

Форумне спілкування, залежно від теми правда, сприймаю іноді як написання статті. Але мені довгі дописи багато часу не забирають, бо я дуже швидко друкую. А ще це дискусія, де не завжди готові відповіді на питання треба давати, але й запропонувати опонентові щось на стравлення, для роздумів.
    Треба враховувати, що красномовство - це свого роду мистецтво, тут маю на увазі ораторство. Кажуть, завдяки такому вмінню Мазепа уникнув смерті. Та й апостол Павло також.

Щодо пустослівності - це коли сказано багато, а сенсу так і не вловив.

12. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Мабуть багато залежить : 1) від компанії 2) від теми розмови. В колі друзів говорю більше, в колі незнайомців - менше. Ну і відповідно на теми,які мені близькі говорю більше. Наприклад, більше буду говорити про книжки, ніж про машини...

13. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Я вам, Зорянівонько, скажу так. Люди, які вміють гарно і багато говорити, вміють, і їм вдається, дорого себе продати ( в плані працевлаштування). Є це пустослів'я і балабольство? можна те саме сказати 3 словами замість 20? а може ви дійсно природжений оратор і усі ваші слова підкріплені знаннями? - то вже буде потім. А наразі ви справите враження і будете прийняті в штат.
    + Якщо ви з певними людьми спілкуєтеся рідко - щоразу ви таким чином справлятиме на них враження.
    Я так не вмію :girl_sad:
    Хоча буває, що і пробиває :girl_crazy:

14. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

:girl_claping: влучно і вдало ;).

В опитуванні бракує варіанту: "Іншим зі сторони видніше", - нє? ;)

15. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

16. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Проголосувала за останній варіант, бо все-таки ступінь мого красномовства залежить і від компанії, в якій перебуваю, і від настрою,і від теми розмови. Загалом я як і Ліля "щебетушечка":girl_haha:поговорити люблю. Якщо маю гарний настрій, хороша компанія, обговорюються близькі мені теми,розмову на які я вільно можу підтримати - то я щебечу як соловейко(певно на форумівках встигли помітити):girl_haha:Якщо ж настрій не надто хороший,якесь малознайоме мені товариство чи обговорюються теми, в яких я некомпетентна, то я краще посидю послухаю розумних людей(тоді я тише воды,ниже травы - хоча таке напевно важко уявити:girl_crazy:)
    Власне,то ще й залежить від людей, з яикми спілкуюся. Буває, що розмова пливе так легко і невимушено,що ти не помічаєш як проходять години і змінюються теми. А буває, що просто не знаєш як далі розмову підтримувати.
    А ще я дуже люблю слухати інших людей, дізнаватися щось нове. До речі, мені як і Кіточці часто виговорюються, бо кажуть, що я вмію слухати:girl_smile:
    От якось так..

17. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

все залежить:)
    під час навчання говорила багато і по суті, коли не готувалась то багато і не по суті (рятувало завжди)
    на роботі говорила не багато ні мало, а стільки скільки треба і виключно по суті (як інакше, коли на кожне слово зважають)
    а взагалі,як піде,є настрій можу "до смерті заговорити" ,можу просто слухати, можу слухати і чути:), можу не розмовляти взагалі.
    от таке мене дратує, рідко можу стерпіти, в основному кажу :"для чого даремно повітря рухаєш" , досі діяло:)
    ціную тих з ким є про що поговорити і тих, кого варто слухати/чути

18. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Я - людина комунікабельна.

І ті, хто мене мало знають, не вірять, що я розмовляти не люблю. ) А рідні скаржаться, що з мене не витягнеш слова.

Але якщо мене випровокувати, то говорити можу багато і довго. ))))

19. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Ооооооооо моя тема!!! Я "триндичиха" то так каже мій режисер, на роботі (бо мусю) ...але мені то подобається, а в спілкуванні звичайному, я 50 на 50 слухач і співбесідник...
    Не люблю довгих вступів в розмові коли людині щось потрібно, ненавиджу довжелезні тости, переливання з пустого в порожнє і розмови ні про що...Люблю лаконічність, розмови на цікаві теми і цікавих співрозмовників. Обожнюю говорити по телефону, і спілкуватися з співробітницями на тему дітей, шопінгу, чоловіків, кухні ( то в нас така віддушина як шефа нема)...
    Ненавиджу коли розмову в якій людині потрібно мене, вона починає з фальшивих компліментів і згадування що колись вона мені зробила

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

О-о-о, в нас є такий приятель. Поки він із сім*єю не переїхав до Штатів, ми обожнювали його чи в нього гостити. Там головне правильно питання поставити, а тоді тільки сідай і слухай!!! :girl_in_dreams: