Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у конкурсі писанки. До конкурсу приймаємо власноруч прикрашені великодні яйця: крашанки, писанки, дряпанки, шкрябанки та інші види. Умови конкурсу: - учасником конкурсу може бути будь-яка форумлянка, яка має не менше 200 дописів на момент проведення конкурсу; - на конкурс можна надіслати фото найбільше 3 писанок; - роботи приймаємо до 12-го квітня 2010 року; - голосування триватиме з 13 по 19 квітня 2010 року (може, трохи довше); - переможці будуть оголошені 21 квітня 2010 року. Вимоги до робіт: - розмір фото розписаного яйця має бути 640х480 пікселів, вага фотографії не повинна перевищувати 100 Кб; - фото процесу повинні не перевищувати 400 пікселів по більшій стороні; - фото писанки має бути якісним, нерозмитим, аби можна було чітко розгледіти й оцінити роботу; - тематика та матеріали, використані для прикрашення яйця можуть бути довільними; - роботи подавати на конкурс - у цю тему - в такій послідовності: * 2 фото готового яйця (2 сторони) - обов*язково з написом (від руки) на конкурс "Великодня писанка" ДП; * до 5-ти фото процесу та пояснення до них (загальний або на вибір одне яйце) * якщо нема фото процесу, можна додати 2-3 фото деталей писанки. З призами ми ще не визначилися, але обов*язково щось придумаємо до моменту оголошення результатів.
Відповідь: Конкурс "Моя великодня писанка" Рибки один бік інший бік Уся традиційність моєї нетрадиційної писанки полягає у техніці виконання та наявності давнього символу християнства - риби, а також хвилястої безперервної лінії (яку малювали з побажаннями довголіття). На писанці зображено 7 рибок, які вільно пливуть собі бурхливими водами життя. А зараз процес. По білому яйці за допомогою писачка та воску було виконано наступний малюнок. Після цього писанку було опущено в жовту фарбу, витерто та розписано наступну частину композиції. По червоно яйці розписала ще ряд хвильок та животики рибок Наступний етап - занурення у вишневу фарбу та заповнення решти площини писанки, а також декорування крапками проміжків між хвилями Далі був дуже цікавий процес - протравлювання оцтом. Усю писанку було занурено в посудину з оцтом на декілька хвилин за стерто фарбу. Це дало можливість зафарбувати проміжки між хвильками у блакитний колір та уникнути природнього змішування кольорів. Саме так виглядала писанка перед видуванням та обтиранням від воску.
Відповідь: Конкурс "Моя великодня писанка" Маки один бік інший бік На цій писанці традиційною залишилась лише техніка виконання. Але сонячні дні надихнули на таку квіткову тематику. Разом із тим мені дуже цікаво було, вперше, спробувати малювати без попереднього малюнку олівцем щось більш-менш реалістичне. Процес був особливо захоплюючим! На білому яйці воском було виконано лише декілька крапочок. Після цього яйце було опущено у жовту фарбу та нанесено більш чіткий малюнок. Це мають бути бліки на пелюстках. Далі червона фарба та продовження макової теми. Тепер з"являються не лише конкретніші обриси розквітлих маків, але й маленькі пуп"янки Завершує малюнок макових квіток вишнева фарба. Цю писанку також спіткав процес протравлювання фарбового шару, що дало змогу занурити писанку у зелену фарбу та нанести малюнок стебел. Спочатку світлішого відтінку, а потім і більш насиченого. Так виглядала писанка після другої процедури протравлювання. Фінальним акордом було зафарбовування тла писанки у блакитний відтінок. Процес видування та обтирання від воску довершив мою спробу.
Відповідь: Конкурс "Моя великодня писанка" ФІЛІГРАНЬ Дуже перепрошую за свою мега-неуважність до умови, що напис має бути від руки. Як треба, то перефотографую Коротко про техніку виконання: - Видути яєчко; - Обгорнути тонким шаром сирої пластики. Оскільки до шкарлупки пластика липне дуже зле, зробити такий-собі мішечок, який зліпиться згори писанки; - За допомогою шприца-еструдера витискати дрібні ковбаски з пластики чорного кольору; - обережно скручувати спіральки на поверхні яєчка, бажано наступну спіральку робити продовженням попередньої, щоб було трошки ефекту напливу одних кілець на інші; - Затонувати по сирій пластиці кільця у різні кольори перламутрового пігменту. - Запекти протягом 30хв; - Коли писанка вистигне, полакувати глянцевим лаком. Перший раз робила роботу у такій техніці. Прошу дуже строго не судити
Відповідь: Конкурс "Моя великодня писанка" Пташечка інший бік Пташка на писанці є символом-оберегом. Ця голубенько-фіолетова пташка дуже припала мені до душі. Процес виглядав наступним чином: дістала натхнення від писанок Цокотухи, знайшла свій писачок та барвники, які придбала ще кілька років тому в Києві, чоловік придбав лоток білих яєць, і я почала малювати. Спочатку видула яйце (зробила дірочку з одного боку, шприцом напускала туди повітря, вміст яйка вилився через цю саму дірочку), тоді добре його помила з милом та содою. Висушила, заклеїла дірочку воском. Далі намалювала олівцем пташку, зробила білий контур воском. Далі - протерла оцтом, синя фарба, і запускання воском синіх елементів. Тоді фіолетова фарба, підсушування писанки, і стирання воску шляхом нагрівання коло газового пальника плитки.