Кого вибереш?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Urtica, 10 Червень 2013.

1. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Натрапила сьогодні на відеоролик і не можу очухатися від думок.
    Далі під хайдом - для тих, хто хотів би спочатку подивитися, а потім прочитати.

http://youtu.be/LEaL61YPH5I

2. vikad

vikad New Member

Відповідь: Кого вибереш?

Я щось нічого в тому відео не зрозуміла... Чому рятувати потрібно когось одного?

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

там про те, що коли є вибір між тим, кому дати гроші на лікування переважна більшість дає дітям. Я особисто теж вибрала дитину. звичайно якщо дорослий - твоя близька людина, то ти все заради нього зробиш. а от коли вибір між незнайомими, то таки діток шкода більше....

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Як на мене, реклама зроблена ідіотично. Мала би бути соціяльна, а вийшла антисоціяльна. Коли люди дають пожертви на дитячі будинки та організації, вони НЕ ВИБИРАЮТЬ! Вони просто дають пожертву. Якщо в дорослі організації надходить мало пожертв, то це лише свідчить про брак інформації та "реклами", більше ні про що.

5. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

мені здається тут швидше про оті адресні пожертви на лікування.

6. vikad

vikad New Member

Зрозуміло.
    На мою думку, якщо вже і необхідно вибирати, то все ж давати потрібно тому у кого більше шансів.
    Хоча, дійсно, дуже часто люди дають без вибору.
    Приклад з життя:
    Коли потрібно було зібрати гроші на лікування для подруги, то давали - бо потрібно, а не в результаті досліджень "попиту".

7. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ну так в ситуації, коли людина близька і треба допомогти - ясно, що допоможеш.
    Тут швидше про те, що коли обоє незнайомі, більшість людей обере дитину.
    Та й прохань-оголошень про допомогу від дітей в рази більше. От я і намагаюся розібратися - чи справді тому, що дітям охочіше жертвують?
    В відео вибрала дорослу жінку.

8. Liliyah Romanova

Саме такі ситуації, як у відео, в реальному житті рідко постають.
    Коли під час пологів постає питання, кого рятувати, маму чи дитину, це дуже нелегке питання. В Оттаві побутує думка, що в католицьких лікарнях обирають дитину, а в протестантських - маму. Хоча то вже давно вийшло поза межі такого сприйняття. Рішення в таких випадках приймати дуже і дуже важко.

9. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Як на мене, автори ролика намагалися змоделювати ситуацію, коли ресурс допомоги є лише для когось одного. І однією зі стартових умов є те, що розділити цей ресурс між двома ти не можеш/його частини не вистачить для врятування життя.

Навряд чи все так жорстко і є якісь інструкції з того приводу. Чи все ж є?
    Я б обирала маму. Окрім випадку, якщо б жінка сама підписала юридичний документ, у якому погоджувалася б на пріоритет життя дитини над її життям.

10. Liliyah Romanova

Нема. І аборти роблять, як в одній лікарні, так і в іншій. Та й Церкви більше не мають впливу на ті лікарні. То радше історія лишилася в головах людей.
    Таке буває, але є фактор лікарів, які переконують, що там не дитина, що то патологія, що то краще буде, як "припинити вагітність" тощо.
    Якщо мова йде про пожертву грошей, то для мене це більше справа проінформованості. І не дивно, що більше пожертв іде на дітей, якщо

11. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Так власне це мене й цікавить - чому дорослі подають менше оголошень? Автори ролика дають відповідь - тому, що суспільство більш співчутливе до дітей і якась частка дорослих просто не вірить, що їм будуть допомагати, тому й не подає. Правдиво це чи ні - хочу розібратися.

12. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Колись, будучи малою, після випуску новин я питала маму, чому чоловік рятував з пожежі в першу чергу дітей, от рятував би дружину - вони б собі ще дітей понароджували. Мама так і сказала - зараз тобі це не зрозуміти.