Натрапила сьогодні на відеоролик і не можу очухатися від думок. Далі під хайдом - для тих, хто хотів би спочатку подивитися, а потім прочитати. Колись читала історію про реанімаційне відділення, яке знеструмили. 17 пацієнтів на ШВЛ, апарати, ясна річ, перестали працювати, а приладів для ручного качання повітря - лише 5. І от головний лікар ходив і мав вирішити, кому жити, а кому померти. Буквально за декілька секунд, бо інакше задихнулися б усі. Ясно, що більшість із нас перед таким вибором ніколи не стане - і слава Богу. Але все ж якщо? Якщо не можемо допомогти обом, то кого виберемо - дитину чи дорослу людину? І чому? І чи взагалі тут можуть працювати якісь логічні аргументи? http://youtu.be/LEaL61YPH5I
Відповідь: Кого вибереш? Я щось нічого в тому відео не зрозуміла... Чому рятувати потрібно когось одного?
Відповідь: Кого вибереш? там про те, що коли є вибір між тим, кому дати гроші на лікування переважна більшість дає дітям. Я особисто теж вибрала дитину. звичайно якщо дорослий - твоя близька людина, то ти все заради нього зробиш. а от коли вибір між незнайомими, то таки діток шкода більше....
Відповідь: Кого вибереш? Як на мене, реклама зроблена ідіотично. Мала би бути соціяльна, а вийшла антисоціяльна. Коли люди дають пожертви на дитячі будинки та організації, вони НЕ ВИБИРАЮТЬ! Вони просто дають пожертву. Якщо в дорослі організації надходить мало пожертв, то це лише свідчить про брак інформації та "реклами", більше ні про що.
Відповідь: Кого вибереш? Зрозуміло. На мою думку, якщо вже і необхідно вибирати, то все ж давати потрібно тому у кого більше шансів. Хоча, дійсно, дуже часто люди дають без вибору. Приклад з життя: Коли потрібно було зібрати гроші на лікування для подруги, то давали - бо потрібно, а не в результаті досліджень "попиту".
Відповідь: Кого вибереш? Ну так в ситуації, коли людина близька і треба допомогти - ясно, що допоможеш. Тут швидше про те, що коли обоє незнайомі, більшість людей обере дитину. Та й прохань-оголошень про допомогу від дітей в рази більше. От я і намагаюся розібратися - чи справді тому, що дітям охочіше жертвують? В відео вибрала дорослу жінку.
Відповідь: Кого вибереш? Саме такі ситуації, як у відео, в реальному житті рідко постають. Коли під час пологів постає питання, кого рятувати, маму чи дитину, це дуже нелегке питання. В Оттаві побутує думка, що в католицьких лікарнях обирають дитину, а в протестантських - маму. Хоча то вже давно вийшло поза межі такого сприйняття. Рішення в таких випадках приймати дуже і дуже важко.
Відповідь: Кого вибереш? Як на мене, автори ролика намагалися змоделювати ситуацію, коли ресурс допомоги є лише для когось одного. І однією зі стартових умов є те, що розділити цей ресурс між двома ти не можеш/його частини не вистачить для врятування життя. Навряд чи все так жорстко і є якісь інструкції з того приводу. Чи все ж є? Я б обирала маму. Окрім випадку, якщо б жінка сама підписала юридичний документ, у якому погоджувалася б на пріоритет життя дитини над її життям.
Відповідь: Кого вибереш? Нема. І аборти роблять, як в одній лікарні, так і в іншій. Та й Церкви більше не мають впливу на ті лікарні. То радше історія лишилася в головах людей. Таке буває, але є фактор лікарів, які переконують, що там не дитина, що то патологія, що то краще буде, як "припинити вагітність" тощо. Якщо мова йде про пожертву грошей, то для мене це більше справа проінформованості. І не дивно, що більше пожертв іде на дітей, якщо
Відповідь: Кого вибереш? Так власне це мене й цікавить - чому дорослі подають менше оголошень? Автори ролика дають відповідь - тому, що суспільство більш співчутливе до дітей і якась частка дорослих просто не вірить, що їм будуть допомагати, тому й не подає. Правдиво це чи ні - хочу розібратися.
Відповідь: Кого вибереш? думаю історія надумано драматизована... ручний апарат ШВЛ має бути у кожному відділенні, тим більш в реанімації 15 хворих - лікарня не маленька, можна було підтягнути інший персонал. Колись, будучи малою, після випуску новин я питала маму, чому чоловік рятував з пожежі в першу чергу дітей, от рятував би дружину - вони б собі ще дітей понароджували. Мама так і сказала - зараз тобі це не зрозуміти.