Ялинки, ялинкові прикраси

Тема у розділі 'Свята великі та маленькі', створена користувачем Лянка, 17 Грудень 2009.

1. Лянка

Лянка Well-Known Member

Давайте в даній темі обговорювати Де і За скільки можна придбати штучні ялинки та ялинкові прикраси, ну і все, що пов"язане з новорічними прикрашаннями.
    Мене особисто дуже цікавлять штучні ялинки, бо викидати кожного року по 200-300грн :girl_sad: на живу ялинку справді накладно.

2. Alles

Alles New Member

Відповідь: Ялинки, ялинкові прикраси

Купуйте меншу ялинку зате живу і у вашій хаті буде зо три тижні справжній запах новорічних свят .А з штучної що взяти хіба сморід і алергію навіть гірлянди не на всі штучні ялинки можна почепити

---------- Додано в 14:13 ---------- Попередній допис був написаний в 14:11 ----------

Я планую цього року крім живої ялинки докупити нових прикрас і багато дощику

3. Charovnisa

Charovnisa Well-Known Member

Раньше видела большой выбор елочек в Скрине, стоили около 400-500грн, как сейчас не знаю. При покупке нужно обратить внимание: из чего она сделана, не колятся ли иголочки( особенно если дома детки), как она пахнет( чтобы не было аллергии) и на что крепится внизу.
    А мне нравится, когда елочки украшены бантами и шариками и всёёёёё, причем банты например желтые, а шары красные, я балдею от таких:girl_in_love:

4. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

У нас вже декілька років штучна ялинка. Здається, 2м. Купляли на Південному. Дуже тішуся,що є штучна з двох причин:
    1. не треба викидати гроші щороку. А сума, погодьтеся, не мала
    2. для мене не зрізають дерево, яке росло багато років, а в хаті простоїть місяць.
    Щодо Скрині, то там щороку є великий вибір, проте ще тиждень тому чомусь не було жодної. Мабуть той орендар, що був попередні роки, не захотів виставляти товар. Але ще раз скажу, що це було тиждень тому.
    Мені подобаються саме ялинки, а не сосни. І не радила б купляти ялинку, голочки якої світяться. Тоді вже гірлянду електричну не повішаєте. А так можна буде щороку щось нове придумувати. Ми з чоловіком любимо, коли на ялинці багато світла, тому на нашій 500 вогників :girl_crazy: Щороку докуповуємо по декілька прикрас. Правда, цього року робимо самі

5. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

Десь в Давидові кажуть є цех по виготовленню штучних ялинок ,ціни дуже помірні(тре місцевих деталі випитати).
    Можете глянути тут http://oscar.vn.ua/ і тут http://www.elki-palki.dp.ua/ дешевші ніж в метро ,епіцентрі і на південному

6. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я ще до того можу додати, що дитина голок в рот не понапихає і ті голки до паски треба прибирати в найнесподіваніших місцях.
    Ми цього року замовили штучну здається на 1,7 типу сосни і з білими кінчиками на голках. Якщо не помиляюсь 350 грн (привезуть знайомі з Польщі)

7. loreniya

loreniya Well-Known Member

не забудьте за кожну зрубану ялину посадити дерево, хоч якесь!!!
    я за композиції з ялинкових гілок - щоб пахло і за штучну ялинку щоб стояла!

8. bora

bora Well-Known Member

А чому? В нас вдома дві такі.
    І до слова знаю гуртовні де за 360 грн вже буде величенька (1,6м) ялинка зі світодіодами. Не те що ті піцики в Арсені від 400 грн.
    А вирубувати стільки ялинок на свята. ІМХО, звірство якесь. Як їду у Карпати і дивлюсь на ті голі схили, серце кров"ю обливається. А всі ті повені і зсуви на Закарпатті? Це ж наслідок нищення лісів..

Останнє редагування: 17 Грудень 2009
  9. Лянка

Лянка Well-Known Member

Я так собі думаю, що для запаху буде достатньо кількох гілочок, а не цілого дерева.Та й як не крути штучні виглядають ефектніше і як писали вище не доведеться протягом цілого року визбирувати по хаті колючки.
    А які кріплення в шт. ялинках найкращі?

10. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Як на мене, то ще вішати на неї електичну гірлянду не дуже пасує. Просто в наших знайомих є така, то вони жаліють, що купили, бо не вішають гірлянд.
    Про голочки забула додати. Справді, ще один плюш штучної. Як згадаю то визбирування:girl_cray:

11. olya_d

olya_d Well-Known Member

А не підкажете які? Якраз плануємо їхати купляти ялинку

12. bora

bora Well-Known Member

Не пасує не то слово) То - збочення))))
    І ми дико тішимося, що позбулися всіляких там "гірлянд". Хіба від неї не достатньо переливів? Хоча, це певно, справа смаку.

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А чим тема Ольги не вгодила?

14. Peri

Peri New Member

у нас теж штучна,стаааарого зразка,але служить справно.
    Для запаху - декілька гілочок живої ялиці.
    Прикрашаємо як коли:іноді традиційні іграшки,іноді,як минулого року,робимо *парад*ангеликів,мякенькі маленькі іграшки,цукерочки,штучні фрукти(супер магазин на в.Л.Українки).

---------- Додано в 14:45 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

ой,але затуркана,на побачила 2 сторінки...::o
    вибачте.

15. Лянка

Лянка Well-Known Member

тим, що цікавлять саме ялинки і прикраси, ціни на них і місця де краще у Львові їх придбати. А тема Готуємось до зим. свят надто широка і переважно про виготовлення прикрас своїми руками.

16. meri5

meri5 Well-Known Member

Ми вже десь років 5-6 ставимо штучну (2,2м) привезли з Польщі, а під ялинку кладемо пару гілочок для запаху.

17. Лянка

Лянка Well-Known Member

Людоньки, то де ж таки у Львові найекономніші ціни на шт.ялинки?

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Писала в іншу тему, але тут теж буде корисно почитати. ;)

Штучні китайські теж краще НЕ купувати. Вони не лише забруднюють середовище (при виробництві), а й шкідливі для легенів, особливо дитячих.

Ще минулого року читала про це все, бо думали купити штучну. Там на тих гілочках цинк лишається і ще якась мара, пил із різних хімічних елементів. І з легенів або не виводиться, або дуже довго. Ще може астму викликати. Тому якщо купувати штучну, то не роблену в таких країнах типу Китаю, або купувати живу, яку до Різдва спеціяльно виростили. Тут ялинки спеціяльно вирощують, то ж ми купуємо живу.
    Крім того, тим, хто робить штучні ялинки, треба їх продати. Відповідно вони й будуть проштовхувати кампанії проти купівлі живих. Однак у статтях, які читала, говорять про те, що поки ялинка для зрубу виросте, вона принесе багато користі для навколишнього середовища. І шкоди від виробництва однієї штучної набагато більше, ніж від зрубу кількох живих. Тобто фактично навмисне насадження ялинок для Різдва є корисним для планети й говорення про "вбивання живої рослини" виникає під впливом комерційних інтересів виробників штучних дерев. Так що я за живі, але обов'язково вирощені для цієї нагоди.

19. Лянка

Лянка Well-Known Member

Ліля, Ви як не з України, де Ви бачили в нас спеціально вирощені для зрубу ялинки?

20. Alias

Alias Well-Known Member

У нас в лісгоспах вирощують сосни, точно знаю.