Які водії найнебезпечніші?

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Usmishka, 11 Серпень 2009.

1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Boro, але ви самі прекрасно розумієте, що на сто відсотків від усього не застрахуєшся, і як би ти уважно не їхав є форс-мажорні випадки, коли вже ніхто не встигає зреагувати, а рагулів на дорогах вистачає, а їх особливо багато в особах водіїв таксі та маршруток, і з ними їхати в рази небезпечніше, а кріселко на горбі не потягнеш.
    Так що все досить відносне, літак також вважається найбезпечнішим транспортом, а он скільки і як часто катастрофи. можна і дома заьитись на смерть, а сидіти з малям і нікуди не вибиратись-то міфи наших батьків та бабусь, бо можливостей не було.

• Подобається Подобається x 5
  2. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Відповідь: Діти в авто

поофтоплю трохи...
    свіженька ситуація цьогоранішня:
    стоїмо на світлофорі, в мужика на Мітсубісі Аутлендер включаються ліхтарі заднього ходу :girl_crazy:, от і будь оборежним- в цій ситуаціїї ніц не зробиш-не микнешся ні назад, ні вправо, ні вліво :girl_sad:
    А ще якшо якась маленька жіночна машина за ним стоїть-то міг зім"яти всмятку!!!!
    Але все обійшлося, слава Богу

3. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

а ви звідки таку статистику знайшли, що особливо багато "рагулів" таксі і маршруток, мені здається, що справа не в транспортному засобі яким керують, а самим керуючим, скільки аварій було за цей рік маршруток і скільки звичайними легковими не підкажете, страшенно не люблю коли так абстрагують :girl_devil:

• Подобається Подобається x 1
  4. Імель

то Вам докаже просте спостереження :girl_sad:
    На жаль, у таксистів взагалі "свої" правила дорожнього руху :girl_crazy:
    І маршрутчики теж "не подарунок" :girl_sad:

Звичайно, не можна і не варто то правило до всіх застосовувати, бувають винятки. Але, на жаль, то тільки винятки.

Я ці категорії водіїв на дорозі остерігаюся.
    І ще з дальнобійиками обережно дуже, але вже по іншій причині-дуже часто вони нас просто не бачуть :girl_sad:, бо вони великі, а ми маленькі.

так, а Ви колись звертали увагу на водііїв маршруток?
    я не сперечаюся, бувають і з вищими осівтами, що не від легкої долі так заробляють, але ой як часто можна в свою адресу, чи ще гірше старенької бабусі, благий мат почути.

то не конче в аварії брати участь, найчастіше вони створюють аварійні ситуації...
    хм, а Вас часто маршрутки підрізали? а таксі справа по тротуару часто обганяло?

Останнє редагування: 11 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 6
  5. Usmishka

Не ображайтесь, але з власного досвіду, щоб не апелювати до досвіду ще й решти знайомих водіїв, про маршрутки, здається, пояснювати не треба, а щодо таксистів, то багато з них ведуть себе хамськи, створюють аварійні ситуації, дуже часто паркуються в невідведених місцях, створюючи незручності з проїздом, затори, манера їзди дуже нагла, бо він, бачите спішить і ан роботі, обганяють часто зправа. Я не кажу про всіх, але є певна тенденція. Думаю, проблема в тому, що у водії останні декілька років йшли всі кому не лінь і хто міг взяти авто в кредит, а проблем з цим не було, а на цих місцях повинні працювати професіонали, бо від них залежить життя пасажирів, і тим більше повинні їздити по правилах, бо їм це вигідно коли порядок на дорозі, б вони цілий день на ній працюють, ІМХО.

6. Мар"яночка

Усмішка в мене є один знайомим дибільний таксист, який випивший сідає за руль, а є який так обережно їздить шо сказитись можна, так само, я їжджу кожний день в маршрутці і теж один шофер їде нормально, інший як придурок, але те саме і зі звичайними водіями, я маю знайомих які обережно їздять, прищіпають, не женуть, а є дибільні, яким би тільки літати. Але сказати шо от тільки маршрутки і таксисти такі, та він шашечку зніме і буде звичайним шофером, ви навіть не будете знати хто поруч біля вас їде, той же ж шофер маршрутки може мати легкову машину, і знову ви не будете знати хто біля вас. Все діло в людині, а не в тому яким транспортним засобом керують. Хотіла пошукати статистику вона мені шось не знаходиться, але останні новини зі сайту даі http://www.sai.gov.ua/pages.shtml по вині маршрутки я здається знайшла тільки одну новину :girl_smile:

• Подобається Подобається x 2
  7. Usmishka

Я коли їздила чи їду в маршрутці, то не звертаю увагу на те як водій їде, чи порушує правила дорожнього руху, вже коли повний "абзац", різко гальмує чи ще щось, бо водії уважно дивляться за ними, та й звиклось, що то нічого нікому не докажеш, краще обїхати.
    Я ж не кажу про всіх однозначно, але таки тенденція є.

Статистика -це не завжди аргумент, а тим паче наша, українська.
    Зрештою, це моя думка, мій досвід.

• Подобається Подобається x 4
  8. Нюта

Нюта Well-Known Member

Водій маршрутки - це ще не діагноз. Одну з маршруток № 65 водить вдій, ну просто молодчинка, він все в білій сорочці та при краватці чорного кольору - мене це вразило. Гарно виглядає, і між іншим вічливий та спокійно їздить. З ним спокійно їхати. А в маршрутці № 217 є водій, від якого запах вже зранку як від тхіра :bad:. Це все залежить від людини, і самоповаги.

9. Мар"яночка

.

більше того я з таким живу :girl_in_love: хоча ні, я навіть з ним не раз і не два їздила, замість кондуктора, я вже тут десь раз писала :girl_haha: а знаєте, як всіє благим матом обкладати ця ж бабуся шофера? не повірите в самої зрачки розширяються :girl_cool:

хех, а ви думаєте що легкові машини не підрізають маршрутки, так само! а скільки я бачила легкових машин, які їздили по тротуарам. А на рахунок аварійності, а шо ви ніколи не порушували, ніколи, ніколи?? ой не повірю, об"їжджаючи наші ями, ви хоть раз, але виїхали на суцільну смугу (це так умовно) все ви створили аварійну ситуацію :girl_crazy:
    взагалі то ми тут троха офтопимо, бо мова має йти про дітей :girl_haha: просто це звичайна людська якість, ми судимо тільки зі своєї колокольні, хто немає, родича чи знайомого шофера, чи таксиста той не зрозуміє його ніколи, і так стосовно будь якої професії.
    І ше раз повторюсь, справа не в транспортному засобі, справа лишень в шофері

10. Usmishka

Мар'яночко, я ж не сперечаюсь, що і таких водіїв багато дурнуватих, але насправді є те що є, в мене багато колег таксистів, і знаю двох водіїв маршруток, але, руку на серце, намагаюсь уникати возити з ними свою дитину, бо в 80 випадків зі ста молюсь всю дорогу.
    Дякувати Богу, що ваш чоловік нормальний водій, вірю, що таких з кожним роком буде більше. Те що старі люди бувають хамовиті страшно, теж всі знають, бракує нам культури усюди. Але поки є те що жє, і від своїх слів відступити не можу, навіть попри велике бажання.

11. мамочка

мамочка Well-Known Member

це мій грішок
    правда я не по тротуару, а по крайній правій завжди влажу у всі шпаринки
    часто "бачу" що іншим це не подобається, але стояти чекати в пробці для мене дуже важко...
    це найбільша перевага вузьких машин

• Подобається Подобається x 3
  12. Імель

я зразу знала, шо там собака зарита

13. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: Які водії найнебезпечніші?

Типажів тут не бракує..
    Блондинки-брюнетки:) - бо права буває купили, або самоуки. Але то проблема паркування вилізе, або повільність. Ще - під цеглу бачила проїзди.
    Шофери маршруток чи таксі - не дивно, якщо не брати до уваги рейд, після якого виявили, що 70% водіїв маршрутних не знають ПДР, то залишається - нерви з-за різних пасажирів, розрахунки за проїзд на ходу, обганялки з конкуруючим номером. Причин вести себе не дуже адекватно не бракує.
    Круті і ті котрі себе такими на татовій дорогій машині вважають, відповідно - літають, вилазять на червоне на перехрестя, бувають на підпитку.
    Малолітки - досвіду мало, а бажання газанути - багато.
    Пенсіонери - не мають реакції, часом занадто пізно вмикають тому повороти.
    І так далі.
    Але кожна з цих категорій поділяється звісно і НА АДЕКВАТНИХ чи там достатньо швидких-досвідчених.

14. Мар"яночка

Я абсолютно не хочу сказати шо мій чоловік ідеально їздить і з ним постійно безпечно, і я не захищаю усіх шоферів, я їх просто розумію, бо умови роботи надзвичайно складні: людина на машині зазвичай завезе дітей, поїде за покупками, чи на роботу, тобто ви не їздите за рулем, під палючим/з поганою видимістю (гроза) практично 12 годин на добу, ви маєте час поїсти, сходити в туалет, ви можете проїхатись не по тій вулиці, шоб в пробці не стояти, а по іншій, є маса але... незважаючи на людський чинник. зрештою нашому водінню в великій мірі шкодять наші дороги і навіть той ж менталітет людей, коли вони кричать зупиніть тут, саме на цьому перехресті і ні метра далі, і гонорово хлопають дверима, або кричать я тобі покажу кузькіну мать і т.д. хто їздить в маршрутках то з такими я думаю постійно стикався. Ви поспостерігайте не тільки за шофером, але й за людьми.. Вот мамочка сама скзала шо теж іноді порушує, гии я думаю вона ж не шофер і не таксист :girl_haha:
    Найнебезпечніші водії ті які плюють на інших :girl_cool:

15. Megan

Megan Well-Known Member

Респект тобі за ці слова. Бо не всі мамочки святі і не всі таксисти чи далекобійники ганяють. Це ж не машина сама їде, а людина управляє машиною.

Останнє редагування: 11 Серпень 2009
  16. Імель

мамочка чесно призналася, шо порушує :girl_wink:

А порядок на дорогах в нас буде тільки тоді, коли кожен почне з СЕБЕ!!!!

17. Megan

Megan Well-Known Member

в іншій темі я теж чесно призналася, але мамочка налетіла на мене за те, що я думаю лише про себе.
    Видно не тільки я...

18. мамочка

мамочка Well-Known Member

а хіба це порушення? обгін справа заборонений, але ніде в ПДР про це чітко не написано...
    ну якщо всі машини стоять, а справа є трохи вільно місця, то хіба неможна на швидкості 20-30 км /год їх всіх обігнати?...

ну нє надо, нє надо
    Ви їдете по місту перевищуючи швидкість (наскільки я памятаю), а я ніби-то нічого і не порушую
    от коли мене зупинять Даішники, пояснять, заплочу штраф, тоді я і визнаю що я порушую правила...

19. Мар"яночка

Меган я думаю мала на увазі не конкретну мамочку, а усіх мамочок :girl_smile:
    власне коли кожен буде сідати і пришпилятись в машині, коли кожен буде знати, шо суцільну лінію не треба пересікати, навіщо я буду їхати в ночі по зустрічній смузі, пішохода варто пропустити, я встигну нашо я буду десь там гнати. Але в тому всьому є одне але, в нас порядок буде тільки тоді, коли правила дорожнього руху будуть написані для всіх однакові, тобто в мене, наприклад, не буде в кишені посвдчення правоохоронніх сил, чи судді, чи депутата, коли гаішник не буде мене зупиняти, якшо я не порушувала і казати, хммм від вас шось несе алкоголем, а я знаю шо я не вживала. Коли шофер не буде виконувати 10 функцій і з людьми "поговорити, які вже дуже хочуть поговорити", і гроші передати, і здачу правильно дати, і т.д.
    Як в Чехії мені розказували їздять, він приходить в сорочці в краватці з чемоданчиком, він від"їздив, своїх пів дня, і дістав не малу зарплату, він не збирає ніяких квиточків, його не парить машина, в них чудові дороги.
    Я колись дивилась якусь передачу про якесь місто велике в США, так там всі дороги під контролем камер, їх ціла мережа, вони можуть в любий момент відслідкувати де сталась аварія, зразу повідомляють туди ліпше не їдьте, фіксують всі порушення. Я навіть не знаю в нас таке мале місто і скільки аварій щоденно, якби в нас був якийсь по серйозніший мегаполіс, то я навіть боюсь думати, де б мені прийшлось ходити, мабуть по карнізах будинків.
    Тут стільки тих всіх алееееееееееее, шо просто я думаю їх в одній гілочці і не вмістиш.

20. Імель

саме так, але то вже я согрішила-перекрутила. Простіть!!!