Як знайти волонтера?

Тема у розділі 'Відкриваємо серця', створена користувачем Urtica, 20 Листопад 2011.

1. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Дуже хочу допомогти людині, але не знаю, куди звернутися самій чи порадити звернутися їй.
    Маю знайому, живе в м. Обухів. Має хвору маму, яка потребує догляду. Через це стоїть перед перспективою втрати роботи. Якщо таки втратить - зрозуміло, що буде, на жаль.
    Які є перспективи для таких ситуацій? Куди звертатися - державні органи, благодійні організації, Червоний Хрест? Яким чином здійснити пошук волонтера, якщо таке взагалі хтось практикує?
    Буду вдячна за будь-яку пораду чи поштовх у потрібному напрямку.

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Як знайти волонтера?

Практикується перевезення мами до себе і наймання "сиділки", якщо робота важливіша.

3. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Мама і так "в себе".
    А робота не "важливіша", робота, пардон, суть засіб нездихання з голоду.

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Не полізу в Трудову Книжку, щоб уточнити, скільки років "отримував допомогу по догляду за інвалідом". Скажу лише, що тої допомоги навіть на проїзд у маршрутці "до мами" волонтерові не вистачить. Трудно.

5. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ну, загалом я вкурила - щоб вижити, в нашій країні треба бути падлом і за хабар здати маму в якийсь притулок, бо без хабаря не візьмуть - не самотня ж.

6. Яруська

Яруська Well-Known Member

А що варіант сиділки не розглядається?
    Бо волонтери, наскільки я орієнтуюсь, можуть принести ліки, продукти раз-два на тиждень, а догляд за хворою, ще й можливо лежачою, це занадто важка робота і мусить бути оплачена так чи інакше. Тим більше, що нею переважно займаються досить поважного віку жінки а не молодь-волонтери.

7. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Власне я сумніваюся, що в нашій державі можна заробити на доглядальницю і ще на прожиття двом людям. Відкривала цю тему, аби взагалі зорієнтуватися, як люди викручуються в таких ситуаціях. Тему переіменували, тут вже я не винна.

8. levandivka

levandivka З яйцями...

Дійсно. От "Потребую поради." - геніальний заголовок, який кожного тижня з'являється (ненадовго, до переіменування у людський, зрозумілий, конкретний) на Посиденьках.

Зорієнтовую: обирається робота/режим, щоб можна було і за інвалідом доглядати, і копійчину заробити (робота дурнів любить (с), завжди можна придумати щось).
    Я багато років так живу. Не здох з голоду.

9. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Занотувала, дуже дякую. Однак пан живе в доволі великому місті (порівняно) і, певно, має родину/друзів, які вряди-годи щось та й поможуть. Якщо помиляюся - прошу мене пробачити. Там цього нема. Ще одне - нема освіти, а на некваліфікованій роботі багато не заробиш. Тому якщо ще хтось зорієнтує, буду вдячна.

10. AilataN

AilataN жива

А вона кудись зверталася? Пробувала? Є в її місті організації такого плану? Якщо є , які відповіді дали? В лікарнях запитатись, там стикаються з такими проблемами, може знають? Зрештою- якісь релігійні спілки(не знаю , як конкретно вони називаються) типу свідків Єгови, може хоча б серед них знайти не дуже високооплачувану доглядалку?

11. Coshitce

Coshitce Member

Не доскіпуюся, але "потребує догляду" доволі "розмите" формулювання, тому важко зорієнтуватися, якого помічника потребує ваша знайома і де такого можна шукати в невеликому місті. (У великому Львові теж важко знайти).

12. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Всім дякую за відгуки, але потреба вже відпала. Мати знайомої померла.

Останнє редагування модератором: 6 Грудень 2011
  13. Wonder

Wonder New Member

знайома моєї тітки, пенсійного віку (ніде вже не працює), попала в нейрохірургічне відділення в Лікарню швидкої допомоги, її збила машина
    з родичів у Львові лише син, 18-19 років- навчається в коледжі

вона не рухається, тіки зі вчора почала трохи говорити (лежить в лікарні більше тижня, в неї забій голови в 3 місцях)

людина яка її збила колишній воєнний (дідусь 72 роки), лікування що прописують лікарі +- купує лікарства

але є такі потреби як памперси, вологі серветки і тд (санітарка +- там миє її раз в день, але більшість знає як без грошей в нас доглядають в лікарні)

потрібні звісно вітаміни, бо на лікарняній їжі далеко не відновиш сили

ну і мабуть якісь препарати, бо думаю що купують їй лише саме най необхідне

чи є у Львові чи на форумі волонтери чи організації до яких би можна було звернутись з подібною проблемою

ps. було б ще не погано отримати консультацію юриста (безкоштовно) нарахунок того що її збили

наперед дякую всім небайдужим :)