Дуже хочу допомогти людині, але не знаю, куди звернутися самій чи порадити звернутися їй. Маю знайому, живе в м. Обухів. Має хвору маму, яка потребує догляду. Через це стоїть перед перспективою втрати роботи. Якщо таки втратить - зрозуміло, що буде, на жаль. Які є перспективи для таких ситуацій? Куди звертатися - державні органи, благодійні організації, Червоний Хрест? Яким чином здійснити пошук волонтера, якщо таке взагалі хтось практикує? Буду вдячна за будь-яку пораду чи поштовх у потрібному напрямку.
Відповідь: Як знайти волонтера? Практикується перевезення мами до себе і наймання "сиділки", якщо робота важливіша.
Відповідь: Як знайти волонтера? Мама і так "в себе". А робота не "важливіша", робота, пардон, суть засіб нездихання з голоду.
Відповідь: Як знайти волонтера? Не полізу в Трудову Книжку, щоб уточнити, скільки років "отримував допомогу по догляду за інвалідом". Скажу лише, що тої допомоги навіть на проїзд у маршрутці "до мами" волонтерові не вистачить. Трудно.
Відповідь: Як знайти волонтера? Ну, загалом я вкурила - щоб вижити, в нашій країні треба бути падлом і за хабар здати маму в якийсь притулок, бо без хабаря не візьмуть - не самотня ж.
Відповідь: Як знайти волонтера? А що варіант сиділки не розглядається? Бо волонтери, наскільки я орієнтуюсь, можуть принести ліки, продукти раз-два на тиждень, а догляд за хворою, ще й можливо лежачою, це занадто важка робота і мусить бути оплачена так чи інакше. Тим більше, що нею переважно займаються досить поважного віку жінки а не молодь-волонтери.
Відповідь: Як знайти волонтера? Власне я сумніваюся, що в нашій державі можна заробити на доглядальницю і ще на прожиття двом людям. Відкривала цю тему, аби взагалі зорієнтуватися, як люди викручуються в таких ситуаціях. Тему переіменували, тут вже я не винна.
Відповідь: Як знайти волонтера? Дійсно. От "Потребую поради." - геніальний заголовок, який кожного тижня з'являється (ненадовго, до переіменування у людський, зрозумілий, конкретний) на Посиденьках. Зорієнтовую: обирається робота/режим, щоб можна було і за інвалідом доглядати, і копійчину заробити (робота дурнів любить (с), завжди можна придумати щось). Я багато років так живу. Не здох з голоду. ттт...
Відповідь: Як знайти волонтера? Я не буду лізти з рацпропозиціями, бо тут це буде офтопом. Однак в світлі назви теми офтопом буде половина того, що ми тут наговорили. Занотувала, дуже дякую. Однак пан живе в доволі великому місті (порівняно) і, певно, має родину/друзів, які вряди-годи щось та й поможуть. Якщо помиляюся - прошу мене пробачити. Там цього нема. Ще одне - нема освіти, а на некваліфікованій роботі багато не заробиш. Тому якщо ще хтось зорієнтує, буду вдячна.
Відповідь: Як знайти волонтера? А вона кудись зверталася? Пробувала? Є в її місті організації такого плану? Якщо є , які відповіді дали? В лікарнях запитатись, там стикаються з такими проблемами, може знають? Зрештою- якісь релігійні спілки(не знаю , як конкретно вони називаються) типу свідків Єгови, може хоча б серед них знайти не дуже високооплачувану доглядалку?
Відповідь: Як знайти волонтера? Не доскіпуюся, але "потребує догляду" доволі "розмите" формулювання, тому важко зорієнтуватися, якого помічника потребує ваша знайома і де такого можна шукати в невеликому місті. (У великому Львові теж важко знайти). Пишу таке, маючи власні проблеми аналогічного характеру: мама "лежача хвора" та ще й з проблемами зі зором.
Відповідь: Як знайти волонтера? Всім дякую за відгуки, але потреба вже відпала. Мати знайомої померла.
Відповідь: Як знайти волонтера? щоб не створювати нову тему, продовжу в цій знайома моєї тітки, пенсійного віку (ніде вже не працює), попала в нейрохірургічне відділення в Лікарню швидкої допомоги, її збила машина з родичів у Львові лише син, 18-19 років- навчається в коледжі вона не рухається, тіки зі вчора почала трохи говорити (лежить в лікарні більше тижня, в неї забій голови в 3 місцях) людина яка її збила колишній воєнний (дідусь 72 роки), лікування що прописують лікарі +- купує лікарства але є такі потреби як памперси, вологі серветки і тд (санітарка +- там миє її раз в день, але більшість знає як без грошей в нас доглядають в лікарні) потрібні звісно вітаміни, бо на лікарняній їжі далеко не відновиш сили ну і мабуть якісь препарати, бо думаю що купують їй лише саме най необхідне чи є у Львові чи на форумі волонтери чи організації до яких би можна було звернутись з подібною проблемою ps. було б ще не погано отримати консультацію юриста (безкоштовно) нарахунок того що її збили наперед дякую всім небайдужим