Інстинкт матері і жінки

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем La esposa, 15 Серпень 2009.

1. La esposa

La esposa Moderator

Пропоную в цій темі обговорити те, про що неодноразово писали різні дослідники - про так званий інстинкт матері. Але не загальновідомими фактами і доведеннями, а розповідями з власного досвіду. От кажуть, що жінка може однією рукою кашу мішати на плиті, іншою колисати найменшеньке, і в якийсь останній момент у себе за спиною зловити старшого, котрий тягне на себе баняк з кип"ятком. Що це? У кого було щось подібне?
    Ділимося досвідом.

• Подобається Подобається x 10
  2. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Інстинкт матері і жінки

Це, ІМНО, безалаберність! Нічого дітям на кухні крутитися за спиною. :)
    І в цьому випадку я б не про інстинкт говорив, а про раптовий вигук совісті "ти що робиш, мантелепо!". [​IMG]

• Подобається Подобається x 20
  3. La esposa

La esposa Moderator

Вже один варіант є :girl_haha:

Слєдующій! :girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 4
  4. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

В мене є (згадала) три приклади - перший це коли я вночі відкривала очі за пару секунд до того, коли моє грудне малятко мало пробудитись і відкрити ротик!!! Я до пологів була страшенним сплюхом і боялась що не буду чути дитинку, а я її відчувала.
    Другий приклад це коли я відривалась від 1-2 міс. маськи по соцстрахах і залишала дитинку зі свекрухою, яка мені по хвилинах говорила, коли я думаю про своє маля, бо воно тоді плакало. Я не вірила аж поки свекруха не записала години на листочку і це було саме тоді, коли я думула про своє малятко.
    Третій це коли народився мій племінник і я доглядала його в ПБ, поки сестра відходила від наркозу. Племінник плакав, я його носила, і мене почали колоти груди, коли прийшла додому, то виявилось, що в мене прибуло молоко, хоча я вже РІК!!! не годувала. Але це швидше інстинкт з фізіологією:girl_smile:

• Подобається Подобається x 18
  5. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

В мене було те саме:girl_smile:! Я тоді думала - містика якась...:girl_smile:

• Подобається Подобається x 5
  6. Ольга

Ольга Well-Known Member

Зараз я треную інстинкти при висаджуванні малявки, в книжці про висаджування гарно описано про відчуття що таке інтуїція мами

• Подобається Подобається x 10
  7. Leila

Leila Well-Known Member

Смішно, мені самій, але вже стільки разів мала попісяла і покакала мене тоді коли я її беру на руки, навіть вчора коли взяла її голеньку зважити і зразу ж є. Я теж хочу висажувати, але думаю як то буде вночі і коли приїде друга моя малявка чи встигатиму всі знаки її вслідкувати і режим в нас не нормований ще.
    А інстинкт матері це на мою думку те що мама відчуває що для її дитини добре, відчуває любов і безслів може зрозуміти що є з її дитиною

• Подобається Подобається x 9
  8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Про інстинкт матері багато писали.
    А як про інстинкт батька? Таке диво теж є!

• Подобається Подобається x 7
  9. La esposa

La esposa Moderator

Ану, хто які випадки згадає? пишіть :)

10. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Та до чого тут випадки? Це постійний процес! Ми з чоловіком дітей не особливо любили, боялись. Але НАШ син - це зовсім інше! Я коли дивлюся як вони бавляться, аж сльози щастя течуть:)

• Подобається Подобається x 6
  11. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Наш інстинкт батька був дещо видозмінений: коли маля засинало о 21.00 то батько працював до 21.00, коли почало засинати о 23.00 - робочий день тата також продовжився:girl_smile:
    Щось схоже на батьківські інстинкти зявилось як малявка почала тягнути ручки і казати "тато":girl_smile:

• Подобається Подобається x 9
  12. La esposa

La esposa Moderator

Хотіла створювати нову тему, але згадала про цю.

Досить давно в інтернеті натрапила на цю статтю. Йдеться про те, що мати ненавидить свою дитину.

Після того я перешерстила трохи інтернету, виявляється, це питання досить таки трагічне, і, на жаль, актуальне, зокрема на багатьох жіночих форумах, наприклад тут чи тут. Ось декілька цитат:

Що ви думаєте з цього приводу? Хто стикався з подібним? Чи насправді все так важко, чи нам до того ще далеко???

• Подобається Подобається x 1
  13. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Я така щаслива, що маю таке щастя - дитину..

Коли була вагітною, то бачила, як мама нахилилася над візочком і кричала "закрий вже нарешті свого рота..... і матом", а ще мені здалося, що вона дитинку, котра там лежала вдарила.
    Мені та мамаша дового з голови не йшла. Потім школувала, що не підійша інічогоне сказала. А з іншої сторони, що б я сказала? В мене досі мурашки, як то згадую.
    Бідне дитя.

• Подобається Подобається x 5
  14. La esposa

La esposa Moderator

Я теж щось подібне бачила колись. Їхали в маршрутці мама і син, років 16-ти, явно дитина з особливими потребами. Почав чогось кричати, товктися між людьми. Мама його посунула в куток, щоб нікому не заважав, ще й собою затулила від людей. Він кричав-кричав, вона його якось заспокоювала, а потім не витримала, і матом до нього... Люди почали трохи шуміти, протестувати... Вона тоді сказала: "От витерпіли б ви з ним стільки років те, що я терплю, ще й не те б казали!" В мене залишились суперечливі враження... .... ...

• Подобається Подобається x 3
  15. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

В моєї одногрупниці була двоюрідна сестричка(я не знаю назви хвороби,але її розумовий розвиток лишився на 9 місяці,а фізично розвивалась),яка не ходила,не говорила,нужду справляла,як маленька дитинка.Возили її у інвалідному візочку.Батько лишив сім"ю,як тільки тільки взнав про хворобу.
    Дуже поважаю і схиляю голову перед мамою цієї дитинки.Вона залишилась сама,без роботи,без допомоги,жила лише на соц.допомогу,і бідненьку допомогу рідних.
    Але,вона жодного разу не пожалілась,думки в неї навіть не було віддати кудись доньку.
    Так,бували випадки,коли кричала на дитину,але це можна було зрозуміти.Кудись ці емоції мали б виходити.Але фізичного прикладання не було.

• Подобається Подобається x 7
  16. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Я роддомі не чула як плачуть інші діти - спала як вбита і не заважали мені ніякі плачі, але коли мій синочок тільки починав рухатися, то я миттєво просиналась. Тепер ми просинаємося майже разом - я на дві хвилинки швидше!

А інстинкт батька... В мого чоловіка щось таке проснулось, коли малий почав спати з нами - він чує як він повер!тається, крутиться, причому іноді краще, ніж я

17. Яруська

Яруська Well-Known Member

Я колись працювала перед дипломом в роддомі якраз в відділі неонатології, то після добового чергування залягала спати вдома і будилась від кожного дитячого крику на вулиці. Капець якийсь, дітей в мене ще тоді не було взагалі.
    А своє маля, то взагалі чуєш нервами чи що:girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 3
  18. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

не знаю чим чуєш, але то чуття працює дуже добре, бо фільтрує неполтрібні шуми і пропускає шум найпотрібніший!

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ООооо, я завтра понарозказую.... приклад - моя 3-юрідна сестра на минулому тижні народила..... я від неї в шоці, але тут писати довго, а мала спить, не хочу зараз по клаві клацати - завтра напишу.

П.С. вкратце:
    це якраз про неї

20. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

а мені шось стало страшно від прочитаного :girl_sad: я взагалі не можу зрозуміти як можна не любити дитину маленьку, це ж напевно єдині хто дається любити. Невже вони нічого не відчували коли ходили на узі і їм говорили, шо в дитинки б"ється серце, не тішились як бачили як воно махає ручками і ніжками. Чесно дивно мені

• Подобається Подобається x 11