Будь-ласка, дайте пораду, на основі яких причин можливо продовжити строк перебування громадянина Італіі в Україні. Знаю, що італієць може перебувати тут протягом 180 днів тільки 90 днів. Щоб продовжити термін перебування потрібно звернутись в ОВІР, але має бути поважна причина: працевлаштування, проходження курсу лікування. Ні одна з цих причин нам не підходить. Підскажіть, які ще є варіанти. А можливо хтось і сам проживає з іноземцем в Україні, будь-ласка, дайте пораду, що можна зробити, щоб йому не доводилось їздити по 90 днів туди і назад.
Відповідь: Іноземці в Україні перетніть кордон до Польщі і на зад - знову буде 90 діб. Причин інших нема для перебування в Україні... або робити дозвіл на тимчасове проживання . читайте тут http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/251-2012-п здається навіть одруження не дає права перебувати більше ніж 90 діб і потребує посвідки на тимчасове перебування.
Відповідь: Іноземці в Україні Я просто не можу зрозуміти, чому пишуть в законі, що протягом 180 днів можна перебувати лише 90. Спочатку думала, що так і можна робити, всьго лиш перетнути кордон і одразу повернутись назад, що не потрібно чекати 90 днів і аж тоді можна знову в"їхати в Україну.
Потребую поради. Приїхав до нас неповнолітній родич, громадянин Польщі. Назад його має везти бабуся. Чи випустять його з України і впустять в Польщу з бабусею? Чи не потрібні якісь довіреності від батьків?