Народження – це маленьке диво: радість, захоплення, емоції – але й важка праця. Для того, щоб ви і ваше маля стартували у нове життя підготовленими, ви можете дещо зробити ще до пологів. З тренажером мязів тазового дна «Епі-но Дельфін» / «Епі-но Дельфін Плюс» ми зможете фізично підготуватись до пологів. Простими, ефективними та регулярними тренуваннями з Епі-но ви можете запобігти болючим травмуванням промежини (розривам, розрізам). Значна частина народжуючих стикаються з цими проблемами. Масаж промежини виявляється недостатньо ефективним, а іноді й неприємним. Можливими наслідками травмування є запалення, рубці, болі при випорожненні та статевому акті. Пізніми наслідками можуть бути мимовільне сечовипускання та опущення матки. Ідея створення Епі-но належить африканським повивальним жінкам. Там ще й до сьогодні жінки готують себе до пологів природнім шляхом за допомогою калебасових гарбузів – зміцнюючи і розтягуючи мязи тазового дна, знижуючи ризик ушкодження промежини. Слідуючи цій африканській традиції виник сучасний медичний продукт з мякого надувного силіконового балону. Тренажер мязів промежини для підготовки до пологів та післяпологового відновлення Епі-но та Епі-но дельфін плюс розроблено при співпраці з гінекологами, акушерами та майбутьніми матерями у Німеччині. Сьогодні ним успішно користуються жінки у : Німеччині, Австрії, Італії, Іспанії, Франції, Данії, Польщі,Канаді. Він складається з : (1) силіконового надувного баллону (2) ручної помпи (3) дзеркальця (Епі-но Дельфін) / манометра (Епіно-Дельфін плюс) (4) вентиля для випуску повітря (5) з’єднувального шлангу. Епі-но та Епі-но дельфін плюс є запатентованими приладами для проведення передпологових тренувань і післяпологового відновлення за різнми видами вправ. Області застосування З Епі-но та Епі-но дельфін плюс та розробленими до них вправами ви можете підготувати мязи промежини до пологів за трьохступеневою программою: • вправи для зміцнення мязів промежини • вправи на розтяжку • вправи на симуляцію потужного періоду а також зміцнити мускулатуру промежини після пологів Всі вправи ви можете проводити вдома без сторонньої допомоги, відповідно до ваших потреб. Клінічні випробування, як і численні відгуки про застосування від жінок підтвердили ефективність Епі-но та Епі-но дельфін плюс: «Підготовка до пологів з новітнім пологовим тренажером» (матеріали 8 конгресу Німецького товариства пренатальної та пологової медицини, Нюрнберг 18-20.05.2000) Р. Шухардт, Й. Хіллебреннер, С. Гоффман, В. Горкель, М. Шеллінг, К. Шнайдер Жіноча клініка технічного університету Мюнхена, Відділення перинатальної медицини При суб’єктивній оцінці перед пологового страху (дуже боюсь = 4, не боюсь = 1) було відмічено значне зниження перед пологового страху (р<0,001) з поступом тренувань У групі вагітних, які тренувались з Епі-но перед пологами потреба у знеболюваьних засобах була значно меншою (ЕДА рівень: р = 0,038, Долантин: р = 0,01) ніж у контрольній групі. Тривалість періоду вигнання складала у тренувальній групі всередньому 28,8 хв., що значно менше ніж у контрольній групі – всередньому 53,7 хв. (р = 0,014) У групі першонароджуючих рівень епізіотомій вдалось зменшити з 78 % в контрольній групі до 42 % без збільшення ризику травм промежини (розривів І-ІІІ) У 48 % першонароджуючих тренувальної групи спонтанних пологах не було жодних ушкоджень промежини, в той час як у контрольній групі таких було менше 8,5 % ( р<0,001) Також значно вищі значення по шкалі Апгар через 1 та 5 хв. Отримано в тренувальній групі: 10 балів у тренувальній групі отримало – 16 %, у контрольній – 1,8 %. Дискусія та висновки Щоденними тренуваннями з Епі-но можна значно зменшити родовий страх. Зниження родового страху впливає на зменшення тривалості пологів та потребу в медикаментах, що пояснюється зниженням гальмуючого потуги впливу страху. Скорочений потужний період означає менше стрксу для плода і кращі «вихідні параметри» як наприклад шкала Апгар. Поступовим, нетравматичним, механічним розтягуванням піхви і промежини, яке вагітна може регулювати самостійно, можна значно знизити рівень травм промежини і піхви, покращити перебіг пологів і стан плода. Також слід очікувати зменшення дегенеративних змін, що в подальшому відіграють значну роль у проблемах малого тазу.
Відповідь: Підготовка до пологів у Німеччині, переклад з журналу "Eltern" ?????????????????? а вкого є чоловік під боком - то можна користуватися природним способом тренування цих м"язів?
Відповідь: Підготовка до пологів у Німеччині, переклад з журналу "Eltern" я так і подумала. і тому що "німці" за сприйняттям і через схильність до певного виду кінематографу
Відповідь: Підготовка до пологів у Німеччині, переклад з журналу "Eltern" Ідея цього приладу не тренування мязів, мязи можна тренувати вправами Кегеля. А запобігання епізіотомії (розрізу промежини), тому і назва епі-но (епізіотомії ні). Справа в тому що цю процедуру робили донедавна профілактично майже всім - щоб запобігти розривам і пришвидшити народження голівки дитини. А можна ж і по-іншому! Так, в ідеалі акушерка повинна проводити захист промежини, а потужний період складати всередньому 60 хв. (розказують на курсах і пише книжка). А на практиці інший сценарій: "неефективні потуги" -треба "допомогти" (видавлювання)-розріз. Мені такий сценарій не подобався, а на домашні пологи я не відважилась, тому і вибрала епі-но. Прочитала купу відгуків на німецькомовних сторінках нету- були і за і проти, користувалось багато (прилад продається у них в кожній аптеці). І розпочала тренування згідно вказівкам, день за днем збільшуючи розмір балону до розмірів голівки дитини в момент проходження родових шляхів (8 см) і вкінці вправи виштовхуючи балон. Так я вияснила в який спосіб його найлегше виштовхнути - тужитись напружуючи всі мязи живота і повністю розслабивши мязи промежини. Найшвидше вдавалось виштовхнути у позі кішки, найдовше - лежачи на спині. Спосіб набрати повітря і закрити рот мені взагалі не допомагав, я просто глибоко вдихала перед "потугою". Тренувалась десь 10 днів. Мені самій було цікаво чи буде результат. А результат був таким: потужний період близько 20хв (я не в стані була слідкувати за годинником,але запамятала, що почало тужити в 12, коли всі пішли пити каву а біля мене була практикантка, потім підготовчий процес і народила я в 12:20). Розрізу мені не робили (я попередила) і розривів теж не було при вазі дитини 3600, 53 см за Апгар 8/9
надибав: [flash]http://www.skillopedia.ru/player/video.swf?id=http://77.220.185.136/data/materials/97/17d760f12ec508c5d6da47f969d2452a/[/flash] [flash]http://www.skillopedia.ru/player/video.swf?id=http://77.220.185.136/data/materials/97/62541098303cba176bae21e2a8bcfe66/[/flash]
Тренування жіночих м'язів Для жіночого здоров'я загалом, а також для покращення інтимного життя і для полегшення періоду перейм та пологів я вирішила створити цю темку. Це питання вже було підняте у темі "Для майбутніх мам". Та я підтримую бажання форумлянок трішки упорядочити гілочку для комфортнішого обговорення тієї чи іншої теми. Отже, подаю інформацію з посилання http://ovulation.org.ua/promezhnost_i_rodi/ від Guculyanka Варто прочитати статтю повністю. Тут основне: Зарядка для промежности. Иногда ее еще называют упражнениями Кегеля. Сядьте на жесткий стул или табурет. Почувствуйте, как бугры седалищных костей опираются на сиденье. Сделайте вдох. На выдохе максимально напрягите мышцы, находящиеся между седалищными костями. Вы должны, как бы втянуть в себя анус. Досчитайте до 10 и, выдохнув, максимально расслабьтесь, так чтобы все, что находится между седалищными костями, опустилось на сиденье. Это умение расслабляться пригодится во время родов. Количество повторов неограниченно (не менее 10 раз). Кстати, когда вы освоите это упражнение, то его можно будет выполнять где угодно и не только сидя (окружающим ваши действия не заметны). Исходное положение стоя с зажатым между бедер мячиком. Втяните анус, сделайте 10 шагов вперед и 10 шагов назад. Повторите 10 раз. И.п. стоя с зажатым между бедер мячиком (приблизительно 10 см в диаметре). Встаньте на носки, втяните анус и сделайте 10 шагов вперед и 10 шагов назад. Повторите 10 раз. И.п. стоя со скрещенными ногами. Втяните анус и сделайте 10 шагов вперед и 10 шагов назад. Повторите 10 раз. И.п. лежа на спине. Поднимите ноги вверх на 45°, попеременно опускайте и поднимайте ноги, не касаясь пола. „Ножницы". И.п. лежа на спине. Поднимите ноги вверх на 45° и смещайте их относительно друг друга в горизонтальной плоскости (крест-накрест). „Велосипед". И.п. лежа на спине. Поднимите ноги и согните в коленном и тазобедренном суставе так, чтобы между телом и бедром и бедром и голенью получился угол 90 градусов. Совершайте ногами движения, как будто вы едете на велосипеде, крутя педали. Лягте на правый бок. Втяните анус. Поднимайте и опускайте левую ногу. Затем повернитесь на левый бок и повторите упражнение с правой ногой. Зажмите теннисный мяч между ног и занимайтесь своими обычными делами. Это самое простое, но эффективное упражнение. Единственный недостаток — его нельзя выполнять вне дома. Кстати, в Индии женщины намного реже страдают от проблем, связанных со слабостью мышц тазового дна. Дело в том, что многие индианки носят сари (вид национальной одежды), а в этом наряде нельзя сделать обычный широкий шаг, и приходится семенить (делать мелкие шажки). Такая ходьба хорошо укрепляет мышцы промежности. Во время родов ткани промежности подвергаются сильному растяжению (достаточно представить себе размеры новорожденного младенца и соотнести их с размерами промежности), а мочеиспускательный канал сильно сдавливается, будучи прижат рождающимся плодом к стенкам таза. Получив такой стресс, в норму эти органы приходят не сразу. В первый месяц после родов могут отмечаться, в различной степени выраженности, явления недержания мочи при наполнении мочевого пузыря или при повышении внутрибрюшного давления (кашле, смехе). Если вам наложили швы на промежность, для того чтобы в будущем избежать проблем, соблюдайте ряд правил: В первые 7 дней нельзя сидеть! Вы можете либо лежать, либо стоять, ну и, естественно, ходить. В роддомах, где женщины едят не в палате, а в столовой, для таких родильниц предусмотрены высокие столы (что-то напоминающее барную стойку). Кормить ребенка надо будет лежа (потренируйтесь в выборе позы для кормления заранее, посоветуйтесь с опытными мамочками, ведь уметь кормить лежа удобно, даже если у вас нет швов. Например, ночью, когда малыш будет спать с вами). При разрыве III степени первые дни необходимо будет придерживаться специальной диеты (бульон, чай, фруктовые соки, кефир), для того чтобы 6-7 дней не было стула. На 7-й день вам дадут слабительное (тужиться нельзя), желательно, чтобы акт дефекации прошел как можно легче. Затем вам разрешат сидеть полубоком, на одной из ягодиц. Во время пребывания в роддоме и в течение недели дома после каждого похода в туалет нужно обрабатывать промежность (промыть ее проточной водой, хорошо просушить и обработать крепким раствором марганцовки). После этого желательно несколько минут полежать без белья, чтобы кожа высохла самостоятельно, а затем можно одеться, но не забывайте чаще менять прокладки, поскольку рана должна быть сухой. Через месяц вы можете вести свой обычный образ жизни. Швы заживут, и все будет по-прежнему.
Відповідь: Гімнастика для вагітних Нагадую Вы, скорее всего, уже слышали про массаж промежности. Он делается для профилактики разрывов промежности во время родов. Ткани промежности испытывают максимальную нагрузку во время прорезывания головки. Когда головка малыша встает на большой периметр (размер головки ребенка), промежность роженицы наиболее подвержена риску разрыва. Для повторнородящих женщин, которым во время первых родов делали эпизиотомию, такой массаж наиболее актуален - старый шов может потрескаться, т. к. ткани утеряли свою эластичность. Начинать делать массаж можно на любом сроке. Если срок беременности еще не велик, достаточно частоты массажа один раз в 7-10 дней. Ближе к родам - чаще. С 28 недели раз в 5-7 дней. С 32 недели раз в 3-5 дней. С 36 недели через день, а с 38 недели желательно делать массаж каждый день. Если беременность уже подходит к концу - начинайте делать массаж каждый третий день в течении недели, затем каждый второй день в течении недели, а затем каждый день до родов. Лучше всего массаж делать вечером, после теплого душа или ванны. Можно делать самой, но лучше привлечь мужа. Хотя бы по той простой причине, что большой живот помешает. Для массажа вам понадобится натуральное масло. Какое? Розовое, ромашковое, календуловое, касторовое, оливковое, миндальное, пшеничное и даже простое простерилизованное подсолнечное масло. Как делать сам массаж? Обязательно вымойте руки с щеткой. Обильно смажьте область промежности снаружи и губы маслом. Затем неглубоко введите во влагалище хорошо смазанный маслом палец или два. На 2-3 сантиметра - больше не надо. И начинайте совершать давящие покачивающие движения на заднюю стенку влагалища (ближнюю к кишечнику) до ощущения чувства натяжения и покалывания. Подержите минуту - отпустите. Через несколько секунд повторите. И так минут 5-7. Конечно, гораздо лучше, если массаж делает муж. Это еще хорошо, потому что вам в этот момент лучше полностью расслабится в ответ на чувство натяжения. Попытаться отрешиться и не обращать внимания. Подобная тренировка релаксации доведет расслабление до автоматизма, и к родам в качестве реакции на схватки очень пригодится и поможет. Затем снаружи смазать область промежности маслом от центра к бедрам еще раз. Так же важно - смажьте малые губы маслом и слегка потяните и помассируйте их. Это частая ситуация, когда во время родов лопаются малые губы, и лучше постараться заранее придать им эластичность, чем потом испытывать различного рода затруднения. Удачных родов и здоровых малышей)))))) )) Від Guculyanka http://ovulation.org.ua/massazh_promezhnosti/ допис # 2983
Відповідь: Гімнастика для вагітних Нічого немаю проти зарядки, гімнастики ітд. Але чи є хтось кому це допомогло уникнути розривів? Все це індивідуально закладено генетично, хочеш знати які в тебе будуть роди - запитай у своєї мами і орієнтуйся на те які були у неї. Ще багато що залежить від розміру плоду і розмірів жіночих статевих органів. Це реално може допомогти при пологах, щоб вміти керувати своїми мязами, а от від розрвів навряд.
Відповідь: Гімнастика для вагітних в мене з мамою досить різні фігури і організми, тому не думаю що завжди можна на таке орієнтуватися)
Відповідь: Гімнастика для вагітних в мене мама трьох дітей народжувала зовсім по-різному, та і в мене двоє пологів були між собою різні
Відповідь: Гімнастика для вагітних Брєд, це між собою зовсім не пов"язано. Для прикладу: моя бабулька родила 2-х дітей дуже важко. Моя мама - 2-х дітей, ледь встигла до лікарні доїхати, тьотка моя (мамина сестра) - важко, але на багато швидше, ніж бабулька, було епізіо, малий з голівкою великою родився. Я - важко і довше від всіх, зі всіма можливими пріколами. Такщо навіть нема до кого порівнятись. Отако наслухалась перед першими родами того брєду, що буде як у мами і була в шоці зі своїх пологів і зовсім морально не готова до такого випробування. Ось це ближче до істини.
Відповідь: Гімнастика для вагітних я не кажу, що ідентичні, але багато є схожого це генетика. Дивлячись на мою фігуру всі казали - легко буде народжувати (широкі бедра) але це не завжди точний показник. Зі мною в палаті лежали худесенькі з малими бедрами, а швів в них було набагато менше ніж в мене) Тут мова йде не про перебіг родів і їхню тривалість, а про прохідність у родових шляхах, звісно що велике значення має вага плода, де 2.900 а де 4.500 а родові шляхи одні і ті самі(якщо перша дитина)
Відповідь: Гімнастика для вагітних ну нема!!!! Мама моя родилась до 3-х кг 49 см, тітка 3 кг 50 см. Я родилась 3,1 кг - 50 см, брат 3,3 кг 51 см. Малий мій 3650 - 54 см. То яка тут генетика. Як бабуля важко родила менших- дітей, ніж мама моя більших. В кожної жінки є своя будова чи то прохідність родових шляхів і т.д. (в мене на 42-му тижні навіть матка нормально не відкривалась, з відки та генетика?) До прикладу ще: братова і її мама, так мама її обох дітей важко родила, а братова за відійшли води, почались схватки і вона за 1 год родила, без розривів, без розрізів. Кума моя теж родила швидше і легше (без стимуляцій розривів, розрізів), ніж її мама, хоча вона і її мала родились однакової ваги і довжини. То де та генетика???
Відповідь: Гімнастика для вагітних Не забувайте ще про генетику чоловіка. Маю знайому, то в неї в чоловіка дууже велика голова. І родила вона двох дітей дуже важко. В обидвох була велика голова, як в тата. І вже зовсім немало значення, що її мама дуже легко народила, бо вона була малюсінька до 3кг. Та і в мене в сімї я - маленька (50см), а сестра - 58см. Пологи були зовсім різні. Сестра і сьогодні від мене на 10см вище.
Відповідь: Гімнастика для вагітних ага якраз те що в мене матка не відкривалась, винна генетика чоловіка голова в малого була дійсно не маленька, але порівнювала з розмірами голови чоловіка при народженні, і ніц спільного. Питала свекруху, чи діти з великими головами родились(їх у неї троє), то казала, ні просто важкенькі, всі поза 3,5 кг
Відповідь: Гімнастика для вагітних цікаво так кажуть: "ну відкривалась". А що, в усіх має на перших пологах за 18 годин відкритись? Звісно, що ні, тут плюс мінус завжди є. На індивідуальність процесу, так би мовити... Ще люблю, коли носять 41 тиждень і охають, що переношують про гімнастику і масаж промежини. Корисно, потрібно. Інша річ, що є лікарі, які в перших родах всім епізіо "прописують" - і тут нічим вже не зарадиш. Тільки ретельним вибором лікаря і обговоренням процесу з лікарем ДО. Ну і ще стимуляція збільшує ризик розривів. А якщо пологи з нуля викликають ліками, то це вже 90% ймовірності, що "буде що шити". Генетика. Генетика - діло хороше, але розмір дитини залежить від її власної унікальної комбінації генів. Тому передбачити тут щось важко. Треба лише знати, що всі жінки, за винятком дуже рідкісних патологічних випадків, виношують дітей, яких можуть чудово спокійно народити. Може, довго. Але спокійно. І тут опять двадцять пять, бо мало хто з лікарів погодиться сидіти і чекати то "довго", допомагають - і потім знову є що шити. Багато наших мам народжували в лікарні, дехто навіть зі стимуляцією. Тому про яку генетику можна говорити, коли мало хто знає, як воно мало би бути природно.
Відповідь: Гімнастика для вагітних та спор тут взагалі не за це, а за я теж кажу, що а не те що по генетиці як мама народжує, так і ти, а ще смішніше чути коли генетика чоловіка на те впливає. 21 годину я народжувала, через 16-ть годин почали стимулювати, бо діло було дійсно кепське дуже багато ньюансів, і все одно "довідкрили", і епізо було, бо малого голівка дуже велика була, "довідкрили", бо в малого серцебиття почало падати. А про тиск 210 на 120 мій я взагалі мовчу. І про кров, яка йшла ротом і носом через той тиск. Епізо до останнього лікар не хтів робити. Мені повезло, що він дійсно за природні пологи безстимуляцій, і без непотрібних розрізів, особливо КР. А ле так сталось. Після пологів, сказав мені прямо "не думав, що колись скажу, що бувають жінки геть не для пологів" Бо прихильник теж такого, що ---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:19 ---------- робила. Нажаль, без епізо не обійшлось І при цій вагітності роблю. Надіюсь, що все краще буде.
Відповідь: Гімнастика для вагітних нє, ну це дуже і дуже в межух норми, але щодо - дуже співчуваю. є великі шанси. Бажаю, щоб все пройшло добре!
Відповідь: Гімнастика для вагітних Дівчата, підкажіть, будь ласка, які можна робити вправи, якщо плацента 25 мм від внутр. вічка? Можна хоч щось робити, бо останній місяць з діагнозом "передлежання" я взагалі нічого не робила, щоб біди не спровокувати, а тепер вже думаю, як родити маю (мало того, що ритм життя на місяць став "ніякий", ще й робота сидяча)