Епізіотомія

Discussion in 'Пузата хата' started by Samilla, May 11, 2012.

1. Samilla

Samilla New Member

Дівчатка, не знайшла я такої теми, але думаю багатьох дівчат після пологів це питання цікавить!
    Чим Ви обробляли шви після пологів,щоб скорше заживало і можна було скорше сісти та щоб "там" нічього не турбувало?!

2. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Відповідь: Епізіотомія

Мені мій лікар не рекомендував сідати два тижні, але я сіла десь на восьмий день. А стосовно того чим обробляти то хіба зеленкою. Особисто я нічим не обробляла тільки милась після кожного походу в туалет протічною водою (без мила бо дуже пікло).

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

діоксизоль, порадив лікар.
    народила в понеділок, у суботу вже з розгону плюхалась в крісло :)

4. Tanju

Tanju Well-Known Member

І мені лікар казав підкладати марлеві тампончики змочені в Діоксизолідля швидшого загоєння, в принципі усі неприємні відчуття минули в пологовому, вдома вже було нормально.

5. Samilla

Samilla New Member

О и я мазюкала Диаксозолем. але досі відчуваю що там є шви! А скажіть, можна контратубексом мазати?

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Відповідь: Для майбутніх мам (5)

Ніколь, а нащо робили епізіотомію й чим пояснили?

Last edited: Jun 7, 2012
  7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ліль, чесно, в той момент коли мені сказали "Вика, прийдется тебя немножко подрезать" я відповіла "режьте "

• Корисно Корисно x 1
  8. Liliyah Romanova

Я забула, що тебе стимулювали. Питання знімається тоді.
    Я просто намагаюся зрозуміти, нащо мені ту мару зробили, от думаю, може, комусь щось путнього пояснили. ))

Не знаю, для мене то дуже серйозно. По-перше, не гоїлося. По-друге, часом підниває. По-третє, на других пологах пішов розрив саме в тому місці.
    Я тому й вирішила на водні пологи йти цього разу, щоби уникнути розривів знову, або хоча би мінімалізувати їх.
    Правда, я надрізів боюся ще й тому, що через них може порвати як простирадло, аж до ого-го куди. І то є медичний факт. Я вже колись писала, що якби мене попередили, що таке можливо, я би навідріз відмовилася.

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну будем бачити як поведе себе шов при других пологах...
    загалом про той шов - він зажив дуже швидко. В понеділок вночі народила, в суботу вдома вже вовсю плюхалась попою в крісло і повноцінно сиділа. Ну вот в туалет " по большому" я ще тиждень боялась сходити, це точно було, бо все переживала що зараз шов як трісне.... але це було моє фізичне відчуття шовчика, там вже на той час все загоїлось. А так, я його ніколи не відчувала, ніколи нічого не боліло і не нило.

10. Farfalla

Farfalla Member

мені зробили епізіотомію, бо доця мала сідничне передлежання...
    але... лікар зробив це навіть не запитавши мене... я тільки відчула, що дууууже запекло щось і прокоментувала це... коли народилась доця, він сказав, що треба накласти шов... от я і зрозуміла, що мене "розрізали"...

11. Liliyah Romanova

У мене все йшло своїм ходом без особливих проблем. Але на той час позиція при народженні не регулювалася. Я на руках припіднімалася, бо незручно було лежати на спині й народжувати, то мене назад опускали. :wacko1: Про надріз повідомили в останню мить, показавши ножиці перед тим. :girl_crazy: Ух, але то був біль! Пологовий із тим не порівняти взагалі.
    Коротше, шкіра в мене якась така надчутлива, що мені то створило масу проблем.
    Просто, якщо мені грозив розрив, то я би воліла його, ніж надрізання. Я так розумію, що боялися, що голова не пролізе.

12. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

а чому вас стимулювали? як це тоді пояснив О.В.?
    з ним спілкувалась двічі при зустрічі, розказував, що стимулює лише в "крайніх випадках"

мої перші передчасні пологи були стимульовані після 6 годин безводного періоду...
    нормального пояснення ні в процесі, ні після від лікаря я так і не отримала... стандартний набір фраз - довго без води, погане серцебиття, більше не можна чекати, загроза...
    також був міні-надріз, реально тільки 1 "скоба", в той момент не боліло, але потім десь 2 тижні він мені допікав, такий дискомфорт був, просто шалений...
    той шов на наступні пологи не вплинув - хоч дітки і були в півтора рази важчі (3600), народились без жодних розривів... але з іншим доктором та зовсім іншою була вже я...

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

мені він те саме казав...
    протягом дня у мене поступово наростали схватки, не сильні, але регулярні, ввечері годинка 8 відішли води, частково, не всі, міхур лопнув лесь посередині чи наверху, але води були дуже зелені. Раз така справа - команда була "в родзал". В родзалі мене оглянули - відкриття ніякого. Дали півтори годинки походити - ніяких змін + схватки припинились взагалі, так ніби й не було їх.
    О.В. сказав ставити крапельницю.
    не знаю наскільки це був "крайній випадок" але з крапельницею і ручним втручанням ми народились за 4 години, проти обіцяних ймовірно 6-ти.

---------- Додано в 23:43 ---------- Попередній допис був написаний в 23:41 ----------

14. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

мене кожний раз на місячна ниє саме шові від епізіо. Цього разу я трошки сама порвалася- зажило і забула і не болить. А от той надріз...(((

15. Андріана

Андріана Well-Known Member

при перших пологах я порвалася "від і до" (і це все від стимуляції, якби ж мені тоді мої знання тепер:girl_cray:), 2 тижні ходила буквою Г, 2 місяці не могла сісти, а потім кожного разу на місячні промежина так боліла, що думала не так зашили, так що будь який шов нічого хорошого.

16. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

я також не знала, наскільки в мене був "крайній випадок", незважаючи на передчасні пологи, але "дежавю" і повторення сценарію настільки не хотілось, що вирішила поміняти все - і себе, і доктора...

Last edited by a moderator: Jun 7, 2012
  17. Liliyah Romanova

У мене досвід такий самий, як в Оленки. Розрив загоївся швидесенько й без проблем. І його не відчуваю. От із надрізом була ціла історія, а наслідки досі тягнуться за нею...
    Якщо пологи окситоцинові, то там і надріз не врятує від таких розривів, як у вас. Навпаки, тоді краще не різати, бо може спрацювати доволі непередбачувано. Принаймні, тут від того відійшли не початку 80-х, бо дійшли висновку, що то і гоїться довше, і створює додатковий ризик розривів.

Last edited: Jun 7, 2012
  18. Відповідь: Для майбутніх мам (6)

дівчата напишіть будь ласка чи боляче коли роблять розрізи і потім зашивають? як довго відчуваєш дискомфорт і біль?

19. Pesyk

Pesyk Member

Відповідь: Для майбутніх мам (6)

Якщо розріз, то такий різкий пекучий біль, який триває долю секунди-не страшно. Як на мене зашиття більш не приємно, але теж терпимо. Це все терпимо і дрібниці, якщо чуеш, що плаче твоя дитинка. Мене особисто ті шви майже не турбують, майже зразу старалась гарно ходити, єдине не сідати пару перших днів.

20. Liliyah Romanova

У мене неправильний больовий поріг. Я би того болю більше ніколи в житті не хотіла відчути. Саме того пекучого, бррр...
    А вам пояснили, нащо надрізали?