Дівчатка, не знайшла я такої теми, але думаю багатьох дівчат після пологів це питання цікавить! Чим Ви обробляли шви після пологів,щоб скорше заживало і можна було скорше сісти та щоб "там" нічього не турбувало?!
Відповідь: Епізіотомія Мені мій лікар не рекомендував сідати два тижні, але я сіла десь на восьмий день. А стосовно того чим обробляти то хіба зеленкою. Особисто я нічим не обробляла тільки милась після кожного походу в туалет протічною водою (без мила бо дуже пікло).
Відповідь: Епізіотомія діоксизоль, порадив лікар. народила в понеділок, у суботу вже з розгону плюхалась в крісло
Відповідь: Епізіотомія І мені лікар казав підкладати марлеві тампончики змочені в Діоксизолідля швидшого загоєння, в принципі усі неприємні відчуття минули в пологовому, вдома вже було нормально.
Відповідь: Епізіотомія О и я мазюкала Диаксозолем. але досі відчуваю що там є шви! А скажіть, можна контратубексом мазати?
Відповідь: Для майбутніх мам (5) Ліль, чесно, в той момент коли мені сказали "Вика, прийдется тебя немножко подрезать" я відповіла "режьте " бо мені вже було фіолетово, аби то все поскорше закінчилось. Те що всі пишуть що жінка може управляти процессом і т.д... мені від болю мозг виносило, було не до запитань. Схватки були стимульовані, тужило мене конкретно, мала народилась за 3 потуги, одну з яких я мусіла передихувати щоб мали можливість тим часом розмотати малу з пуповини" Я думаю що просто тек без необхідності мене б не розрізали, бо знаю жінок які в могот лікаря народжували і їх не різали. Після пологів я не виясняла в лікаря подробиць, бо чого вже смикатись.... а один надріз невеличкий кращє ніж порватись ромашкою, а йому думаю кращє було видно порвусь я чи ні. Лікарю я довіряла і положилась на його досвід. Та й мені, як я вже написала, в тот момент було не до обговорень і сперечань.
Я забула, що тебе стимулювали. Питання знімається тоді. Я просто намагаюся зрозуміти, нащо мені ту мару зробили, от думаю, може, комусь щось путнього пояснили. )) Не знаю, для мене то дуже серйозно. По-перше, не гоїлося. По-друге, часом підниває. По-третє, на других пологах пішов розрив саме в тому місці. Я тому й вирішила на водні пологи йти цього разу, щоби уникнути розривів знову, або хоча би мінімалізувати їх. Правда, я надрізів боюся ще й тому, що через них може порвати як простирадло, аж до ого-го куди. І то є медичний факт. Я вже колись писала, що якби мене попередили, що таке можливо, я би навідріз відмовилася.
Відповідь: Для майбутніх мам (5) ну будем бачити як поведе себе шов при других пологах... загалом про той шов - він зажив дуже швидко. В понеділок вночі народила, в суботу вдома вже вовсю плюхалась попою в крісло і повноцінно сиділа. Ну вот в туалет " по большому" я ще тиждень боялась сходити, це точно було, бо все переживала що зараз шов як трісне.... але це було моє фізичне відчуття шовчика, там вже на той час все загоїлось. А так, я його ніколи не відчувала, ніколи нічого не боліло і не нило.
Відповідь: Для майбутніх мам (5) мені зробили епізіотомію, бо доця мала сідничне передлежання... але... лікар зробив це навіть не запитавши мене... я тільки відчула, що дууууже запекло щось і прокоментувала це... коли народилась доця, він сказав, що треба накласти шов... от я і зрозуміла, що мене "розрізали"...
Відповідь: Для майбутніх мам (5) У мене все йшло своїм ходом без особливих проблем. Але на той час позиція при народженні не регулювалася. Я на руках припіднімалася, бо незручно було лежати на спині й народжувати, то мене назад опускали. :wacko1: Про надріз повідомили в останню мить, показавши ножиці перед тим. Ух, але то був біль! Пологовий із тим не порівняти взагалі. Коротше, шкіра в мене якась така надчутлива, що мені то створило масу проблем. Просто, якщо мені грозив розрив, то я би воліла його, ніж надрізання. Я так розумію, що боялися, що голова не пролізе. У мене дітки під 4 кг родяться й із досить величенькими голівками.
Відповідь: Для майбутніх мам (5) а чому вас стимулювали? як це тоді пояснив О.В.? з ним спілкувалась двічі при зустрічі, розказував, що стимулює лише в "крайніх випадках" мої перші передчасні пологи були стимульовані після 6 годин безводного періоду... нормального пояснення ні в процесі, ні після від лікаря я так і не отримала... стандартний набір фраз - довго без води, погане серцебиття, більше не можна чекати, загроза... також був міні-надріз, реально тільки 1 "скоба", в той момент не боліло, але потім десь 2 тижні він мені допікав, такий дискомфорт був, просто шалений... той шов на наступні пологи не вплинув - хоч дітки і були в півтора рази важчі (3600), народились без жодних розривів... але з іншим доктором та зовсім іншою була вже я...
Відповідь: Для майбутніх мам (5) мені він те саме казав... протягом дня у мене поступово наростали схватки, не сильні, але регулярні, ввечері годинка 8 відішли води, частково, не всі, міхур лопнув лесь посередині чи наверху, але води були дуже зелені. Раз така справа - команда була "в родзал". В родзалі мене оглянули - відкриття ніякого. Дали півтори годинки походити - ніяких змін + схватки припинились взагалі, так ніби й не було їх. О.В. сказав ставити крапельницю. не знаю наскільки це був "крайній випадок" але з крапельницею і ручним втручанням ми народились за 4 години, проти обіцяних ймовірно 6-ти. ---------- Додано в 23:43 ---------- Попередній допис був написаний в 23:41 ---------- у мене на фоні всього решти, розріз, вихід дитини, зашивання - це взагалі вже кайфом здавалось, можна сказати що й не чула нічого )))
Відповідь: Для майбутніх мам (5) мене кожний раз на місячна ниє саме шові від епізіо. Цього разу я трошки сама порвалася- зажило і забула і не болить. А от той надріз...(((
Відповідь: Для майбутніх мам (5) при перших пологах я порвалася "від і до" (і це все від стимуляції, якби ж мені тоді мої знання тепер), 2 тижні ходила буквою Г, 2 місяці не могла сісти, а потім кожного разу на місячні промежина так боліла, що думала не так зашили, так що будь який шов нічого хорошого.
Відповідь: Для майбутніх мам (5) я також не знала, наскільки в мене був "крайній випадок", незважаючи на передчасні пологи, але "дежавю" і повторення сценарію настільки не хотілось, що вирішила поміняти все - і себе, і доктора...
Відповідь: Для майбутніх мам (5) У мене досвід такий самий, як в Оленки. Розрив загоївся швидесенько й без проблем. І його не відчуваю. От із надрізом була ціла історія, а наслідки досі тягнуться за нею... Якщо пологи окситоцинові, то там і надріз не врятує від таких розривів, як у вас. Навпаки, тоді краще не різати, бо може спрацювати доволі непередбачувано. Принаймні, тут від того відійшли не початку 80-х, бо дійшли висновку, що то і гоїться довше, і створює додатковий ризик розривів.
Відповідь: Для майбутніх мам (6) дівчата напишіть будь ласка чи боляче коли роблять розрізи і потім зашивають? як довго відчуваєш дискомфорт і біль?
Відповідь: Для майбутніх мам (6) Якщо розріз, то такий різкий пекучий біль, який триває долю секунди-не страшно. Як на мене зашиття більш не приємно, але теж терпимо. Це все терпимо і дрібниці, якщо чуеш, що плаче твоя дитинка. Мене особисто ті шви майже не турбують, майже зразу старалась гарно ходити, єдине не сідати пару перших днів.
Навмисне перенесла сюди дискусію з іншої теми. Читайте. У мене неправильний больовий поріг. Я би того болю більше ніколи в житті не хотіла відчути. Саме того пекучого, бррр... А вам пояснили, нащо надрізали?