Друга мова

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Annjutka, 1 Серпень 2008.

?

З якого віку варто вчити дитину іноземній мові?

1. З народження

18 голосів
    27,3%
  2. Коли почне розуміти рідну мову

12 голосів
    18,2%
  3. Коли навчиться говорити рідною мовою

28 голосів
    42,4%
  4. З шкільного віку

8 голосів
    12,1%
  1. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

З якого віку варто вчити дитину іноземній мові?

Хочу узнать ваше мнение, может у кого-то есть подобный опыт.
    Ещё до её рождения решила что буду учить дочку английскому. Не могу только определиться с возрастом, когда нужно это делать. Когда она родилась, я сознательно это не стала делать - считаю что не стоит перегружать малыша двумя языками сразу, хотя по сути третьим, т.к. есть ещё украинский. Если мы не дома, то говорю с ней только по украински.
    Ксюшке сейчас два года с копейками, и говорит она не очень хорошо. Обьяснить она может многое, но звучит это как какой-то шифр. Зато с полутора она знает почти весь алфавит и основные цвета. Если сейчас добавлю английский, то боюсь что собью её с толку.
    Чтобы как-то приучить её к мелодике языка, с рождения включаю ей baby-TV с мультиками и развивалками, но слова не ввожу, хотя она уже знает что прощаясь нужно говорить bye-bye. Слышала что некоторые говорят с малышами в конкретных ситуациях (например при купании) на втором языке. Но опять же, в таком возрасте стоит ли путать млявку? А с другой стороны хочется пораньше. Вот и думаю что делать.

• Подобається Подобається x 3
  2. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Друга мова

У нас всі забавки англійською, Бейбі ТВ теж дивимся, але я ще читаю малому книжечки англійською, часом підспівую йому англійською, говорю з ним. Нам тільки 1 рік і 4 місяці, але бай-бай ми вже давно говоримо :)

• Подобається Подобається x 2
  3. Annjutka

У нас есть музыкальный кубик, там три буквы А,В,С и Ксюша не может понять почему она знает их как а, в, с, а кубик поёт эй, би, си?
    Значит рано?

4. levandivka

levandivka З яйцями...

• Подобається Подобається x 1
  5. Annjutka

Сорри, не увидела. Просто вопрос не в том які, а коли.
    Да и разговор там несовсем (здоровый) на мою тему.

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Він і буде нездоровим без жіночих дописів.
    Полікуйте. Гілка задумувалася як дитяча...
    Жінкам, кажуть, теж корисно... ;)

7. Annjutka

Извините за дотошность, я не согласна. Тут можно посмотреть кто как проголосует, для меня это важно, а там не у всех есть дети, а мне нужна не теория, а опыт родителей. До рождения Ксюши я тоже могла других поучить, а теперь пересматриваю свои взгляды, да и детской ветке скорее тут место, ведь речь о развитии ребёнка, как не перестараться и не заморочить маленькую голову лишним. а сколько языков ей учить это нюансы, важно когда это начать чтобы не испортить ребёнка своими "учениями". Убедила?

• Подобається Подобається x 6
  8. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Чим швидше, тим краще. :) Ми зараз користаємо з "Вундеркінда" на укр і англ, просто перед тим, як показую на англ, то говорю їй, що зараз на англ. будемо дивитись.

Взагалі, пошукайте, в гуглі "лингвистический гений", ... про це є дуже багато інфи.

Колись читала про сім*ю, в якій говорили на 7 мовах, кожен день інша мова..., у фільмі ВВС "Тіло людини" теж розповідається про сім*ю, в якій говорять на двох мовах (здається, англ і грецька)... Для дитини немає значення, на якій мові говорити - чує російську, на ній говорить, чує китайську - на китайській говорить... :)

Додано через 3 хвилини
    http://www.intense.ru/?id_refer=45

"Ави родился в Каире в англоговорящей среде, и, кроме английского, он заимел тут арабский и французский. Его испанские бабушка с дедушкой жили вместе с ним, благодаря чему он заговорил по-испански. Затем вся семья переехала в Хайфу (идиш, немецкий и иврит), тут к семье присоединились его турецкие дедушка с бабушкой, подарившие ему знание турецкого языка. Наконец семья переехала в Бразилию, и Ави научился говорить по-португальски.

Мы просто глупы, когда верим, что сами учим своих детей. В английском языке 450 000 слов, в самом простом словаре их содержится около 100 000. Никто никогда не говорит двухлетнему малышу: "Смотри, Джонни, эта вещь называется очками". Мы говорим проще: "Где мои очки? Дай мне очки. Не роняй мои очки. Мне надо протереть очки". И Джонни, будучи лингвистическим гением, говорит самому себе: "Этот предмет называется очками".

Эта невероятная способность к изучению языков в первые три года жизни является чудом, превышающим всякое понимание, а мы считаем его само собой разумеющимся. Мы понимаем, что это чудо, только тогда, когда оно отсутствует."

• Подобається Подобається x 4
  9. Annjutka

Что такое "Вундеркинд" ?

Додано через 7 хвилин
    Мда... Сколько времени я потеряла на свои раздумья.

10. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Не мастіть собі мозги. Абсолютно. Дитину можете грузити мовами з народження, кількома зразу.
    Прикладів купа, обсмоктувалось вже на інших гілках.
    Мій малий (4.5 роки) дома укр., в садку і на вулиці німецькою. Без жодних навчань з нашого боку, сам нахапався, вже нас виправляє. Останнім часом помітив, що в нього виробляється якась схильність до мов, чи шо... три дні з польським хлопчиком побавився, вже по його лепече трошки. Хочу його ще раз в тиждень мінімум анг. підгрузити.
    Колєга його одноліток з татом укр., мамою рос., садок нім. і раз в тиждень анг. Ніграма не путається.
    До 9 років дитина як губка відносно мов, причому на мові середовища шпрехати буде без акценту. Після 10 вже важче...

11. Annjutka

Нашла такое http://danilova.ru/publication/lang.htm
    Интересно, а есть ли смысл посещать языковые занятия для малышей? Я английский немножко знаю, но важно сразу правильно учить, а я даже не всегда уверена как сказать а или the , не говоря об остальном :)

12. нталька

нталька Well-Known Member

Одна справа, коли дитина у мовному середовищі вивчає мови (дома укр, в садочку німецька і тд), а інша, коли батьки з нею займаються. Тут вже точно треба якась схема і порядок, щоб дитина не плуталась. Справді, або під час конкретних ситуацій розмовляти іншою мовою, або на заняття англійські водити, або робити англ., нім,.. годину.
    Ще є хороші диски Bridge to English теж змалечку можна дивитись. Малому подобається. І він вже розрізняє, що можна сказати "рука", а можна "hand" ... Ще, звичайно мультфільми Бебі Енштейн, а для старших Dora, the explorer. Ну і презентації відповідною мовою.
    В книзі у Сесіль Лупан є розділ як вона радить організувати заняття іноземною мовою.

13. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Ото ж бо й воно. У мене дідусь росіянин був, царство йому небесне, я вдома чула і українську, і російську, було мовне середовище, хоча й представлене однією особою. В результаті я російську мову знала чи не краще за рідну. А у школі мої однокласники мали великі проблеми з російською, ті, чиє оточення було лише україномовним, а російську чули тільки на уроках від учительки. Не має значення, яка іноземна мова - російська, польська, англійська, французька і т.д., найкращий учитель, на мою думку, мовне середовище. А якщо такого немає, радила б вчити дитя іноземної мови постійно, а не від випадку до випадку, розмовляти тою мовою у побуті з дитиною, а не тільки на заняттях, знайти добрих викладачів (варіанти - спеціалізовані садки\школи, англомовні табори і т.п.).

14. христуся

христуся Well-Known Member

Батьки деякий час жили у Сургуті (Росія), вдома говорилося українською, в садку вихователі - російською, а дітки - німецька, угорська, російська, українська. Так от моя сестра до 2 років ні пари з вуст, поки не приїхали на Україну і не почала чути одну мову.

Все залежить від конкретної дитини і від її сприйняття мови, не можна всіх вчити з народження: хтось надається, а хтось ні.

Для довідки - зараз сестра прекрасно володіє - англійською, розуміє і говорить - польською, німецькою та російською.

15. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ха ха ха, я вже тут 10 рокiв живу, закiнчила унiверситет ТУТ, працюю в корпорацiї не двiрником i маю чоловiка американця а тi клятi "а" i "the" до сих пiр не знаю, чоловiк то i робить що поправляє мене (за що йому дякую).

Додано через 1 хвилину
    Я б не радила Дору. Дора це для американських дiтей яким хочуть показати iспанську мову.

16. Men

Men миється в бані

Друга мова это второй язык. Это как то не естественно. Лично я не видел человека с двумя языками. Учитывая все это я остаюсь с одним как во время рождения.

17. duncan

duncan Well-Known Member

пошукайте фотографії фріків....
    серед них багато з двома язиками...
    "пусть мєня панімают" -- ви це хотіли сказати?...

• Подобається Подобається x 2
  18. afterstep

afterstep Well-Known Member

в самий раз - пузьіри пускать, умилительно ульібаясь да агукая... о речи - речи нет: излишество ето при наличии язьіка....
    ==
    только вот произрастая из младенчества, человек приобретает умение не ходить под себя, и речи обучаются. Некоторьіе, правда, речь не осиливают познать - потому так и пользуются язьіком лишь одним...
    А взросльіе люди, - те не токмо свои глагольі учат, а и иноземньіе речи познать пьітаются...
    ведь оно мир куда шире, чем своя деревня, и не токмо лаптями щи хлебать - оно бьі еще хорошо за жизнь чего-то еще познать...

• Подобається Подобається x 4
  19. Men

Men миється в бані

Это урюканье ко мне никакого отношения не имеет. Я в отличии от некоторых владею 4, но общаться буду только на родном потому что не Иуда Искариотский.

20. duncan

duncan Well-Known Member

куплю білєт і пайду пєшком на зло кандуктару.... [​IMG]