Досвід породіль для майбутніх мам (або що кому допомогло)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем mamasha, 23 Травень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. mamasha

mamasha New Member

Вирішила створити таку темку, оскільки не знайшла такої інформації на форумі. У темці для майбутніх мам активно обговорюються різноманітні питання підготовки до пологів, ГВ та багато ін. Але мене цікавить саме досвід жінок, які вже народили. Які методи чи поради виявились дієвими, а які не дуже?
    У мене на початок назріли такі питання:
    1. Що ви робили для профілактики розривів у пологах, і чи це вам допомогло? (Чай з листя малини? вправи Кегеля? Обмеження м"ясних страв у раціоні? Масаж промежини з олійкою для профілактики розривів?) Чи варто себе мордувати?
    2. Чи стала для вас корисною інформація та навички отримані на курсах для майбутніх батьків? (Які поради виявились найбільш корисними? Чи використовували ви різні типи дихання та позиції у переймах, і якщо так - то які особисто для вас були найдієвішими?)
    3. Чи можна якось підготувати груди до ГВ? Що саме робили ви?

Буду вдячна за Ваш безцінний досвід та корисні поради.

• Подобається Подобається x 1
  2. Lingerie

Lingerie New Member

Відповідь: Досвід породіль для майбутніх мам (або що кому допомогло)

Щодо першого пункту: пробувала все, але певно не постійно, а так, коли згадала, то й робила) Може тому й не допомогло (2 зовн. і 2 внутрішн.розриви+дитинка велика була). Але зараз те саме практикую))) Щоправда, як мастилась олійкою від розтягнень по тілу, то після пологів, шкіра гарна залишилась)
    На курсах не була, але трохи читала,готувалась як правильно дихати, але чомусь не вийшло правильно дихати (так потім сказав лікар), я просто навіть з думками не могла зібратись, як в тумані була!
    Щодо ГВ: ще під час вагітності настроїла себе, що ніяких я відхилень не маю і буду годувати 100%. (Тільки нікого з домашніх не слухати, особливо бабусь!)
    п.с. Тепер знову морально готуюсь, щоб на наступний раз навчитись стримувати свої емоції і біль)

3. Orman

Orman Модератор-бомба

Статус теми:
Закрита.