Дитячі забаганки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем tanchyk, 29 Червень 2012.

1. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Підкажіть де можна придбати дитині "чарівну" паличку. Мій Максимко просить щоб я купила йому чарівну паличку. Можливо хтось бачив щось подібне в магазинах. Порадьте, бо прийдеться самій щось вигадувати і робити.

2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: Дитячі забаганки

дискусія в темі про свекруху-бабусю навела мене на де-які роздуми. хочу де-що для себе прояснити і почути думки інших стосовно подарунків і просто покупок всяких дитячих забаганок.
    багато знайомих дітей мають вдома цілий магазин іграшок, тим не менш тим діткам не вдається всидіти хоча б 3 хв з однією забавкою. вони шукають нових яскравих вражень, якийсь пазл, чи розмальовка для них не становить ніякої цікавості.
    маю таке спостереження, що теперішніх дітей взагалі важко чимось здивувати, тим не менш вони завжди чекають на якийсь сюрприз. ти щось стараєшся/придумуєш/купуєш, а в реакції дитини бачиш нуль інтересу.
    моя похресничка, коли була трішки менша, завжди в магазині казала "купи мені щось" - "що ти хочеш?" - "я не знаю, що -небудь", тобто сам факт був важливий, що дитина отримала порцію уваги, виражену в матеріальній речі. кожного дня скуповувались по пару пачок тих паличок з сюрпризом, яких ніхто не їв, лиш би подивитись, що там за сюрприз. зазвичай, той сюрприз викидався в тій же хвилині, бо те барахло нікому не цікаве, і ніякі переконання, що в наступній пачці буде щось подібне і нічим не краще, не діяли.
    стосовно своєї дитини, я хочу навчити тішитись усім подарункам, навчити цінувати речі, розрізняти, коли є дійсно потреба, а коли просто захцянка, хочу, щоб вона вміла гратись не тільки яскравим пластиком, а малювати/читати/пізнавати/ліпити/ітд було так само захопливо і цікаво ,і ,головне напевно, то навчити концентрувати увагу на занятті, знаю, що для маленьких непосид то не легко.

Останнє редагування: 28 Вересень 2012
  3. нталька

нталька Well-Known Member

Я прийшла до висновку, що якщо хочете не розбалувати дитину, то з самого початку не варто купувати багато всього. Тільки те, що корисне. Тепер я це розумію. :)

4. Corena

ну от мене теж дуже подивувало, коли ми прийшли в гості до півторарічного хлопчика, а в нього іграшками застелена вся підлога кімнати, і то всі іграшки блимають/грають/співають і ще щось виробляють. моя мала взагалі боїться і плаче від таких іграшок,
    а ще чомусь маю підозру, що вони не надто позитивно впливають на розвиток, хоча і називаються розвиваючими. щось подібно до мультиків, занадто яскраві, надто голосні, перебільшені форми і все в тому роді. до слова в тій хаті мультики йдуть завжди по телевізору, як фон.

5. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я можу сказати, що дитині цікаво бавитись іграшками тоді, коли з нею реально бавитись, тобто пропонувати варіанти забави, а коли просто дати іграшку - то це реально на 3 хв.
    Скажу про свою старшу дитину, я ніколи, практично, не купую їй нічого по першій чи взагалі по вимозі, а тим більше всяку завідому дурню, типу тих паличок, пропоную щось цікаве або обіцяю що купимо тоді коли у нас будуть зайві гроші. Спершу трохи ревіла, ображалась, а потім почала розуміти.
    Замість кіндкра ми можемо купити розмальовку, наклейки, але для неї саме важливе - щоб ми разом це робили. З появою другої дитини стало в рази важче, і ото зменшення уваги до спільних робіт вже має певні негативні наслідки, але ми ростемо і вчимось помалу робити різні цікаві справи самостійно, під моїм керівництвом.
    Проте цікавіше за будь яку іграшку - то спекти з мамою тортик, чи почистити огірок, чи нарізати цибулю, чи просто розмальовувати, а ще краще писати букви чи читати щось цікаве.
    протягом останнього року ми практично не купуємо іграшок, тільки Миколая і ДН, єдине, купую раз на 2-3 місяці нову настільну гру.
    Так що все реально.

---------- Додано в 14:59 ---------- Попередній допис був написаний в 14:56 ----------

отут не дуже погоджусь, в нас таких іграшок також дуже багато, надарували малявці досить і від Іри в спадок досить є, проте вони в мене поскладані в шафі, витягаються по одній, і ми бавимось ними разом, інколи сама, але коли то цікаво коментувати, співати разом, пояснювати - то користь очевидна.

6. Corena

до речі, коли з дітками стає реально бавитись, бо ми щось або не так бавимось, або ще рано, або надто активні. не зацікавлюється нічим, навіть сороку-ворону до кінця не дослухала ще ні разу, хоча сама вміє її показати.
    в нас поза конкуренцією - мамин посуд на кухні. то перше місце, куди вона побігла, як ми приїхали з моря , витягувати з шухлядок банячки :)

---------- Додано в 15:04 ---------- Попередній допис був написаний в 15:01 ----------

ну я не заперечую ,що користь якась є , але від надто голосних звуків моя дитина плакала до істерики, мабуть для таких малаявок то трохи занадто.

7. Котя

Котя Оптимістка :-)

Це моя болюча тема :girl_in_dreams:. Маю таку проблему із старшим, якраз відносимся до тих дітей в яких цілий коврик застелений іграшками, і хто б до нас не прийшов (я, тато, баба, дідо), то у нас завжди коронна фраза: "А що Ви мені купили?", іграшкою бавиться не довго, бо стає не цікаво. Ну і друга коронна фраза: " Мама купи мені машинку":8:Люди добрі, у нас вже дома немає де пройти від тих машинок, причому половина із них в перший же день покупки стають без колеса, або без дверей, це він так їх випробовує на міцність:girl_emo:
    Я прекрасно розумію, що тут є десь моя, мужа, бабусь і дідусів, тьоть і дядь винна ось цієї "розбаленовості" і не вміння ціннити і берегти речей які для ноьго купується.
    Тому в мене тепер іде велика виховна робота
    Я прекрасно розумію, що це ще залежить від самої дитини і від її віку, але наразі нажаль прогресу мало(((.
    Наприклад, навіть з тими карточками 3Д (із Сільпо), таке враження, що це я їх збираю, а не малий, йому подобається сам процес розпаковування, і радується якщо йому попадпється карточка якої в нього немає, потім яїх з ним вкладаю в альбом, а через 5 хвилин ці всі карточки валяються по цілій квартирі, і я в "позі рака" хожу і їх всіх потім збираю:girl_emo:.Я знаю ,що таких діток багато, але дійсно у нас цього добра було набагато менше, і цінили ми все набагато більше, тут однозначно іде свого роду "розбалуваність", і треба щось із тим робити, бо майбутня невістка мені це потім не простить:girl_impossible:

8. solomka

solomka Active Member

десь в інтернеті прочитала одну фразу: витрачайте на дітей в два рази менше грошей і в два рази більше часу. Чому ми купуємо дітям багато іграшок? Щоб вони сиділи бавились, а ми в цей час могли зайнятись іншими своїми справами? Не можна кількістю іграшок замінити увагу і турботу батьків. Мої діти самі іграшками могли бавитись буквально 5 хв. Далі ми брали ті самі іграшки і бавились разом - тоді гра могла тривати до години часу. Навіть той самий конструктор чи пазли не хотіли складати самі, казали мами ходи складати з нами. Зараз таке враження, що діти маюсь все. Коли йдеш до когось на день народження, то вже не знаєш що дитині купити з іграшок. Дитина може не мати цілий гараж машинок, чи надцять барбі, але коли з нею бавиться мама чи тато, того цілком буде вистачати .

9. Котя

Я згідна, але є ще багато інших факторів, які впливають на його цінування речей. Наприклад, я свого часу заборонила свекрусі купувати йому іграшки кожного разу, як вона до нас приходить (приблизно 3 рази на тиждень), на що получила відповідь: " Я не могу прийти к ребенку с пустыми руками". Кажу купіть йому булочку і то толку більше, маю відповідь від свекрухи, що то її перший внучок і їй його хочеться побалувати....а мені це потім все виправляти...хоча розумію, що тут і моя винна теж є :girl_sad:

10. solomka

solomka Active Member

поясніть їй, що коли дитина має менше іграшок, то буде їх більше цінувати, а коли має їх дуже багато, то вона не переживає, що ця іграшка поламається чи десь загубиться, бо їй відразу куплять чи подарують іншу.

11. Котя

Вона це все прекрасно знає і розуміє...тут без коментарів, це вже напевно в інакшу гілку(((