Дитина потрапила аварію! порадьте, що робити

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Уляночка, 12 Червень 2009.

1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Вночі отримала смс...Надійкиного Володю з Кусею збила машина...Надійка не постраждала...на щастя, всі живі, але не зовсім здорові - Володя в лікарні- ЧМТ, переламана рука, з понеділка операція...Кусінька дуже налякана, але жодних серйозних пошкоджень нема...сьогодні планують спеціалізований огляд нервопатолога....вона просить не співчуття, а поради.........

• Подобається Подобається x 71
  2. Ірена

Ірена Well-Known Member

Відповідь: Відкрита велика жилєтка :)

О , Господи...
    та невропатолог нині (мені здається) дитині нічим не поможе. Я в дитинстві була в ДТП - страх вилазить пізніше... зараз головне увага і любов рідних.
    а Володя - молодий міцний чоловік - справиться.
    я молюся за них.

• Подобається Подобається x 29
  3. irushka

irushka Well-Known Member

Жах!!! Як би хотілося щось порадити, та не знаю що... Улянка, запитай Наді чим ми можемо їй допомогти. Бідолашна дитинка, уявляю як їй....

• Подобається Подобається x 27
  4. Олюська

Олюська Well-Known Member

Я в шоці! Прочитала 2 перші речення і мало не провалилась... Будемо молитись, щоб операція пройшла успішно і щоб з Кусею все було добре...

• Подобається Подобається x 18
  5. Halina

Halina Well-Known Member

Дитинка переважно не памятає жаху. Для неї це просто як якась подія. Головне зараз увага і любов близьких. І саме головне, щоб ніхто не розпитував дитину.

• Подобається Подобається x 15
  6. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Я двічі перечитала, бо з першого разу в голові не вклалося... аж недобре...
    У обласній дитячій лікарні (чорнобильській) на Дністровській хороше невропатологічне відділення, конкретного лікаря порадити не можу, зараз буду штормити свої докторів, хто кого порадить.

• Подобається Подобається x 17
  7. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Мусила декілька разів перечитати, бо ніяк до мене не доходило, що і кого :sad: Тепер зрозуміла.....жах просто жах.
    Хтось тут правильно написав, що Володя мужик - видужає, а от Вікуська.... це ж дитинка, щоб дуже не перелякалася і не почала заїкатися. Це ж шок для неї! Все вона пам'ятає і баче реакцію і тата і мами, вона все добре відчуває.
    Більше розмовляти треба з нею, бавитися не лишати на самоті, щоб постійно була чимось зацікавлена!

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Дитина потрапила аварію! порадьте, що робити

Винесла в окрему тему. Назвала як назвала, бо щиро кажучи руки трусилися від переживання. Навіть не уявляю як можна допомогти й що порадити. Взагалі важко повірити в те, що сталося!

• Подобається Подобається x 16
  9. Женічка

Женічка Well-Known Member

Уляночко, а яка операція?
    головне,щоб мама біля Кусі була...і вона відчувала,що вже все безпечноі нічого її вже не злякає...
    ну і як так можна необережно їздити, ті машини - то щось страшне ....

• Подобається Подобається x 8
  10. Nata

Nata Well-Known Member

Страшно. Дуже страшно таке читати. Кусі потрібно багато маминої уваги, а мамі - багато заспокійливого. Надійка мусить при дитині триматися. Основне, що всі живі. І ще, Кусі може знадобитися підтримка хорошого психолога. То так здається, що дитина, що не пам"ятатиме, але то дуже велика травма для дитячої психіки. Нехай тримаються, а ми можемо тільки молитися за них.

11. ola-lyola

Дівчатка, в мене тут пропозиція є. Якщо в понеділок в чоловіка операція, то може чимось помогти треба? Самі знаєте які зараз часи і скільки зараз медикаменти... А Надійці зараз головне малявочка, а не бігання по аптеках. Хто знає, що зараз конкретно їм треба??? Поможем чим зможем?

• Подобається Подобається x 11
  12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Жах. Дитяча психіка гнучка,але осад залишається. Мабуть,скоріше потрібна консультація психолога, а не невропатолога. Нехай тримаються!

• Подобається Подобається x 4
  13. карапуз

карапуз Well-Known Member

Уляночко,ну яка там у них зараз ситуація?
    Передавай вітання Надійці від посиденьок і скажи,що ми дуже вболіваємо за них і будемо молитися.Якщо щось потрібно,нехай не соромиться ,ми ж усі свої...

• Подобається Подобається x 15
  14. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Отже, історія..сталося все біля їхнього будинку вчора ввечері близько 21.00...якраз, коли почалася гроза..от вони всім сімейством і вирішили до переходу пішохідного не доходити, а перебігти трохи швидше, оскільки вже блискало-гриміло...зупинились на розділювальній смузі, крайня ліва машина їх пропустила, а права не побачила...і вони її теж..це був велитенський джип..Володя ніс Кусю на ручках, а Надя кроком далі від них, тому її і не зачіпило...ситуацію, що розвивалась далі опускаю, бо самі розумієте, що було з Надею, Кусею, а особливо Володею...
    на щастя, Кусю знову сьогодні оглянув нервопатолог і жодних відхилень чи ушкоджень не виявив...побажав їм спокійної атмосфери і з понеділка в садочок, щоб дитинка забувалась в колективі...
    про Володю - операція на руці...вставлятимуть пластину..ЧМТ - зашили тканини на голові, без струсу...біль у нозі - забій...
    говорила 2 години тому з Надійкою...більш-менш в нормальному настрої....шкода, що накрилося їхнє море, бо знаю, як вони того хотіли...але сподіваюсь, що це найгірше, що ВЖЕ СТАЛОСЬ в їхньому житті....треба забути і все....

П.С. Ой...окрема гілка...вона мене вб"є...вона так не любить, щоб її жаліли!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 46
  15. ola-lyola

Не вб"є, ми тебе прикриєм! Ми ж не жалієм. Якщо кожна з нас попросить в Бозі здоровя для Надійкіного чоловіка, то він швидше виздоровіє!!! І може ще і на море, на оксамитовий сезон встигнуть!

Уляночка, якщо взнаєш, що треба з медикаментів, можу допомогти, в мене чоловік тісно співпрацює з фармринком.

• Подобається Подобається x 9
  16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я не думаю що замовчування це добрий вихід з ситуації. Вважаю що навпаки з дитиною треба спокійно про це говорити і не робити з того істерик. Реакція батьків, як б вони цього не хотіли приховувати, буде нормальною і адекватною і дитина повинна бачити що сталась трагедія бо татко в лікарні ж лежить. Так, воно сталось.

Дитині потрібен більше психолог який дуже тонко розбирається в таких справах або добра вихователька, або священник, якому вона зможе виговоритись. Бо якщо цей страх відкинути то він обовязково потім вилізе всім боком не тількі дитині. Я дотримуюсь думки що треба виговорити і дати дитині до зрозуміння що хоча і сталась така ситуація, що вас з татком вдарила машина, і маленька дуже налякалась і мама це розуміє, але мама і надалі її любить і татко також і ми разом будемо ходити до татка в лікарню і ми разом з цього вийдемо. Треба дитину вчити що всі помиляються, що в житті стаються різні ситуації але це все частина життя.

А те що в дитини страх це зрозуміло. В мене після аварії також був страх і навіть кожен день як їду на те саме місце то постійно думаю про те що сталось. Цього не уникнути але можна навчитись собі з тим давати раду.

Ось така моя думка.

• Подобається Подобається x 22
  17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ну, то най вбиває мене, перше! :girl_cool:
    А як без окремої гілки для НАДІЙКИ???!!!! Що то за такі закони???
    І ніхто не жаліє, думаю, що порадити і як допомогти. Так що Уляночко, якщо щось - зразу пиши!!!

• Подобається Подобається x 10
  18. Анута

Анута Well-Known Member

Уляночка, я як і дівчата, мусіла кілька раз перечитати перший допис. ніяк не доходило щото наша Надійка :sad:

Передавай їй, що ми її любимо, співчуваємо і переживаємо!!! Здоров"ячка! все мусить бути добре!!!

• Подобається Подобається x 12
  19. Kasia

Kasia Well-Known Member

сьогодні навіть проо цю аварію по радіо 4Ю казали, що то видимість погана , бо негода. от.

• Подобається Подобається x 10
  20. Ольга

Ольга Well-Known Member

Можливо треба з Вікою побути поки Надійка буде в лікарні?
    Чи фінансово допомогти?