Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panna Land, 7 Січень 2012.

1. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Коли шеф дізнався про мою вагітність, то ніби "кінець світу настав". Не те, щоб я вихваляла себе, я просто закінчений трудоголік! Більше того, обіймайчи керівну посаду, дуже багато зав"язано на мені роботи. Тому працювала я до п"ятниці, а в суботу пішла народжувати і відповідно приступила до праці, коли донечці було 10 днів (нехай моя ляля мені простить!)

[mod]Тему назвала модератор відповідно до того, куди пішла дискусія далі, а не щодо написаного в першому дописі.[/mod]

Останнє редагування модератором: 9 Січень 2012
  2. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Відповідь: Сім'я чи робота?

можна було і раніше приступити, або взагалі просто з роддому на роботу
    а що важливіше
    чи мама то вам вирішувати;)
    в 10 днів якось дитині без мами навряд чи добре
    справа кожного

3. Panna Land

Коли ти і за маму і за тата і за всю дорогу родину для дитини, то, мабуть, все ж краще працювати, щоб забезпечити достойне життя, а не "жувати соплі" та плакати, яке життя несправедливе?

---------- Додано в 15:53 ---------- Попередній допис був написаний в 15:50 ----------

Дякую Богу, що дав мені добре виносити і народити дитятко, а яка я мама - час покаже.

4. Bogdanka

знати трошки законодавство
    і собі і дитині, оскільки жоден роботодавець в Україні ще не викинув на роботу одиноку породіллю, якщо вона офіційно працевлаштована.
    це Ваша особиста справа.
    В 10 днів життя дитини їй потрібна мама, моїм зданєм, а чужі хворі погляди на життя мене мало обходять.

тема називається "сім'я чи робота", а не "робота замість мами дитині".

5. Panna Land

Вашим діткам дуже пощастило з такою правильною мамою, з консервативними поглядами на життя, яка, мабуть всюди і все на світі встигає.
    А я умудряюсь і дитині багато часу приділяти, і на роботі всигати. Головне правильно організуватись!

6. Bogdanka

Марадонна, Вам держава виділяє певну суму грошей з народженням дитини і її на півроку точно може вистачити. А як Ви нею розпорядитесь... то вже Вам знати.

Бідні не ті жінки, які самі народжують, а їх діти, бо у баченні себе жертвою ситуації, яку в більшості випадків сама жінка і створила, вона забуває що після народження дитини вона в першу чергу - МАМА.
    а розкажіть як це? в 10 Софиних днів я тільки знала шо хочу щоб мама або чоловік залишили все приготоване для їди, бо ГВ і моя дитина забирали весь час - тому не пишіть глупств. Якщо дитину не годувати, не одягати / переодягати / перевертати / носити тощо, то так, є час;) в іншому випадку - вперше я задумалась про те, що хочу чимось займатись в півроку Софії з чітким розумінням, що можу або щось робити з дому, або почекати до кращих часів, тому вибачайте, але щось не так. І точно не в мене.

---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:52 ----------

а ви розумієте суть цього слова? бо консерватизм - це бути в декреті до 3х? чи то пак до 6-ти?:) РОКІВ!!!

---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:54 ----------

а ще хочеться сказати, що ваша ситуація ні разу не унікальна. не ви перша така жінка. чому так склалось, вам знати.
    серед моїх знайомих також є мама - одиначка, на жаль, не одна. але не знаю таких випадків, де б дитину в 10 днів залишили без мами заради наживи;)
    погодьтесь, 24 тисячі гривен, виділені державою, це ж не 24 грн.

Останнє редагування: 8 Січень 2012
  7. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Я виховувала сама молодшу, відклала гроші на декрет , бо бачила що з чоловіком буде глухо, тобто він просто змився до батьків після родів. Я пішла з посади, працювала дистанційно, але доню почала на няню лишати по кілька годин з 8місяців. Може то в мене так склалось, але я зробила все, щоб бути з Нею подовше, годувати, ростити -а питання грошей були не пріоритетними, але все закінчилось дуже добре.
    Зараз знову повертаюсь в сім"ю -бо втрачаю час ,який варто проводити з рідними, але працювати всеодно буду!!!

8. Lietti

Lietti New Member

Дівата, вибачте що я втручаюсь у ваш діалог, але Bogdanka напевно не дуже орієнтується в цінах, як на мене ці гроші повний нуль (вартість пологів, каляска, ліжечко, лікарі і т.д. - і грошей немає), якщо підеш з роботи - пізніше не відомо чи поверешся (не з власних причин), не у всіх є чоловіки чи родина яка може обеспечити безхмарне життя в декреті.

Знати законодавство - це добре, але ми живем в безправні країні!!! Ну звичайно можна звернутись в суд (адже ви 100% праві), але якщо в вас є стальні нерви, дууууже багато часу і грошей на всі ці процедури- і чи варто в нашій країні витрачати час на псування нервів, навіть якщо ви праві і у вас є маленька дитина, якій потрібне хороше майбутнє. Я також вважаю що безперечно дитині потрібна мама, але дитина буде щаслива тоді, коли щаслива мама, чи краще буде дитині з мамою яка буде постійно роздратована, плаксива і безпомічна що вона не може заезпечити дитині достойне життя.

Підтримую Вас із цим висказуванням на 1000% Мама яка дбає про майбутнє дитина - мама на 1000%!!!

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Panna Land

Так, Bogdanka, гроші держава виділяє не маленькі, але вони, на жаль, не включають в себе кредит за квартиру, в якій ми живемо (а це близько 500у.о.щомісяця!)

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:45 ----------

Та не так вже й складно! Їсти готує, перебирає, прасує няня, пере - пральна машинка)), я годую, віддаю всю свою любов і ніжність лялі, купаємо спільно, мама на вихідні приїжджає - робить генеральне прибирання, наповнює холодильник і т.д.
    А ще - світ не без добрих людей: є подружки, друзі, куми, співробітники...

10. Bogdanka

певно що, де там мені орієнтуватись, якщо я власне ті ж товари продаю (частину)))))
    вартість пологів - 2000 грн +/- - хто хоче платити комусь більше - то його власна справа
    кАляска - обходиться в 1000 грн при бажанні;)
    ліжечко також при одній мамі дитині на початку не потрібне, але ікеївське дерев'яне коштує менше 400 грн

такщо не смішіть нас тут
    і що тепер? це має відбиватись на новонароджених?
    в який суд? гроші на дитину дає держава кожному - без різниці чи Ви живете в особняку в центрі Львова чи в півпідвальній однокімнатній квартирі.
    а що мама плаксива і безпомічна в перші 10 днів життя дитини? відразу по народженні вона нещасна від того що МАМА?:girl_nea:
    ви шось плутаєте
    і між іншим це все не стосується тієї теми, в котрій ми пишемо
    загляньте в профіль шановної форумлянки і там ви знайдете в дописах, що жінка має все;)
    тепер до всього ще й дитину, яку виходжує чужа жінка - няня - бо дати материнське молоко дитині не штука, а материнську ласку і тепло в хаті не залишиш

11. Panna Land

Я взагалі свою ситуацію вважаю ЩАСТЯМ!!! І молюсь Матінці Божій, що дає мені сили і розуму давати собі ради. І дівчинку назвала Марія, до речі в неї сьогодні перші іменини і нам вже три місяці:)

12. Bogdanka

я шось заплуталась:) ви ж працюєте чи вже не працюєте?:girl_spruce_up:
    та ви ж дитині за всіх
    а виявляється вже і родина є
    оце і є форумне спілкування частенько: написане одне речення і близько не відображає картини;)

13. Panna Land

Дякую, що тільки в профіль, а не з соц.перевіркою до хати))
    Скільки людей - стільки думок...

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:03 ----------

Я ж писала - головне правильно організуватись. Працювати - це не означає сидіти на роботі з 9.00 до 18.00. Живемо в час прогресу))

14. Bogdanka

я не соц працівник, але перед тим як щось написати зважую, що пишу. не всі так роблять, як я бачу.
    Так от, це ж ви писали, що у вас є все - нема тільки дитини, а тепер пишете, що дуже щасливі, бо вже та дитина є, але часу на неї шось не дуже є...
    я не є прихильником довгодекретної мами і сама не така, але з дому я почала відлучатись без Софії не раніше року, та й до двох з перемінним успіхом не довше 2-3х годин її залишала без мами. І це справа кожного - особисте розставляння власних пріоритетів.

15. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Я з тих, що працювали до пологів (здавала проект на переймах), і відразу після пологів. З дому. по 15-20 хв за компом.

Коли мені запропонували роботу в офісі з високою зарплатою, що перекрила б няню, і ненормованим (в поганому розумінні) робочим днем, ми з чоловіком все зважили, і я відмовилася.

На своїх дітей я ще отримувала копійки. Я не соромилася купити б\у візочок, взяти від тітки ліжечко, в якому колись спала ще сама, а потім штук 6 дітей з родини, купувати на секонді одяг. І взагалі в нас тоді якісь пріоритети інші були.
    Зате мої діти мають маму. На певному етапі я навіть брала няню, але працювала здебільшого вдома.
    Моїм дітям абсолютно паралельно, в чому вони спали, і в що їх пеленали. Вони вступають в підлітковий вік, маючи маму-друга. І я не проміняю цього на жодний матеріальний добробут.

16. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Хоч у мене ще немає дитини, але вже зараз я абсолютно не розумію ЯК(???) можна залишити 10-денне маля на няню?
    Цікаво скільки вартує няня тепер? Думаю тисячі 2-3??? То майже та сума, яку ви виплачуєте за квартиру.
    І дитинку вашу абсолютно не цікавить чи у неї дорогий візок, чи в неї взагалі візка немає. І ліжечко їй не потрібне за тисячі. В перший рік (і то так умовно) життя маляткові потрібне лише мамине цілодобве тепло, увага і молочко.
    Та навіть без памперсів можна обійтись і без усіх тих дитячих прибамбасів.
    ТО особисто моя думка, але хтось звик гарно жити і не збирається відмовлятись від жодних благ! Але хоче "завести" дитину. Саме "завести"!
    А хтось хоче виростити своє мала в турботі і дати йому головне.
    Дивно...ви ж на форумі спілкуєтесь, то чого вас дивує, що хтось дивитися у ваш профіль! Що самі написали, те й читаємо...

17. Panna Land

Bogdanka, у Вас склалась хибна думка, що я дитині приділяю мало часу. Я працюю частково вдома. в офісі, виїжджаю на ділові зустрічі, але це не є вихід на цілий день з дому. Ми багато гуляємо, "розмовляємо". бавимось. Дитина - це сенс мого життя, стимул для досягнення нових вершин, я хочу, щоб вона мала все і була щасливою!

18. Bogdanka

19. Panna Land

А де цю суму (4 тис.грн) взяти, будучи в декреті?

20. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Вам вже тут пояснили не раз. З усього можна знайти вихід. Я розумію, що бувають скрутні ситуації (хоча не думаю, що це про вас) і потрібно працювати, щоб заробити на життя, але ж можна хоч перших пів року віддатись дитині, а не на няню залишити?
    Не мені вас вчити де взяти гроші. Читайте законодавство...
    Хто хоче, той шукає спосіб. Є гроші за декретну відпустку, є аліменти, чи то соц. допомога одинокій матері (раз ви пишите, що ви дитині і за батька)
    Але тут справа в цьому:
    Це ваш вибір і ваша особиста справа...
    Вашому малятку всього 3 місяці і є ще час щось змінити.