років десять тому до рук потрапив журнальчег антірєсний: "сім’я і школа" (щось типу того).... датувалося сіє видання серединою 70-их, тобто тими роками, коли відбулося чергове гоніння на відьом (історія інколи зле жартує, в середніх віках оффцерква ганялася за неіснуючими відьмами, а тут відьмаки ганялися за церквою)... стаття була про "розвінчання релігійного культу і вплив його на дітей"... коротко: піп (священик) розпитує у дитини про її гріхи, і як це впливає на дитячу психіку; підміна понять і як наслідок -- висновок: це погано впливає на дитину, бо вона буде спокушатися зробити ті гріхи, про які в неї піп питається... це була преамбула, тепер амбула: як ви вважаєте, якщо дитині не розказувати, що "це кака", "від цього буває вава", "лялі боляче", чи виросте вона хорошою людиною?... чи дитина є невинною від народження і сама усвідомлює, що "це кака", "від цього буває вава", "лялі боляче"?...
Відповідь: діти - звірі? Что за ВОПРОСЫ? Вы себя в детстве ЗАБЫЛИ? Семья и Двор (образно, тут и детский сад и школа и просто двор) присутствуют ВСЕГДА! Просто с НИМИ надо АККУРАТНЕЕ и ВДУМЧИВО! И ВСЁ у ВАС получится!
Відповідь: діти - звірі? Здається, Ви змішали тут дві теми: 1. Чи зможе дитина навчитися техниці власної життєвої безпеки без настанов дорослих? [то стосується висловлювань у лапках, але ніяк не поняття "хороша людина"] 2. Чи зможе дитина самостійно соціалізуватися -- і, зокрема, усвідомити обмеженність своїх прав і привілеїв безпекою і комфортом інших людей? [а оце якраз одна з характеристик "хорошої людини"] Як на мене, відповідь на перше питання "так, зможе, але за довший час і з більшим ризиком для власного здоров'я"; а на друге -- "навряд чи зможе". Розгортати відповіді наразі ліниво, але якщо хто зажадає, то пізніш змогу
Відповідь: діти - звірі? я пригадую один епізод, коли подився в садочку з одним хлопчиною... і мені його зовсім не було шкода.... лише згодом мені стало шкода людей....
Відповідь: діти - звірі? Пупере. Якщо батьки не закладуть маяки-орієнтири у голову дитині - підбере (на вулиці?) сама. Добре, якщо "вулиця" чиста-прибрана. Це квіти на підвіконні достатньо підливати. А дітей ворто ще й виховувати. Шоби нєбило мучітєльно больно...
Відповідь: діти - звірі? Це властиво всім дітям. Розуміти біль інших людей вони починають з віком. І навіть якщо Вам пояснили, що тому хлопчику боляче, навряд чи Ви це відчули. Але виховання закладае своє. Я змалечку пояснювала дитині, що кицкі також боляче, як і всім іншим живим істотам
Відповідь: діти - звірі? Дійсно, маленькі діти - ще мало відрізняються від тварин, у них емпатія взагалі відсутна, навпаки присутній егоцентризм. Для дітей у віці від 4-7 років емоційні стани людини ще не мають так званого сигнального значення, тому розраховувати на емпатію і співчутті дитини в цьому віці не варто. Дитину можна навчити поводитися з котом, але це просто імітація поведінки дорослих, а не розуміння чужих страждань і болю. До того ж, діти відрізняються різним типом сприйняття. Дитина може добре розуміти свій біль, але зовсім не розуміти, що іншому також боляче. Емпатія не приходить з віком, вона розвивається, розвивається шляхом виховання, через взаємодію з іншими людьми, дітьми, з природою. Деякі так і залишаються "товстошкірими", якщо батьки не розвивали емпатію. Це "зоряні хлопчики (дівчатка), крижані серця, черстві душі, для яких немає нічого святого. Це люди з низьким EQ. Причин цьому багато. Можливо - раннє навчання комп'ютерної літерациі, недолік спілкування з однолітками (як результат домашнього виховання), результати експериментів по ранньому розвитку інтелекту. Ігри в перевтілення допомагають такому розвитку, читання добрих казок з подальшим обговоренням. Потрібно враховувати і той факт, що в світі стало більше шизоїдів, яким взагалі байдужа чужий біль. До речі, останні психологічні дослідження розвінчали міф про те, що дівчатка краще відчувають біль інших людей. Виявилось, що хлопчики краще відчувають і розуміють біль інших людей. Саме з цієї причини, чоловіки частіше прощають, а жінки такі злопам'ятні.
Відповідь: діти - звірі? Окрім вулиці, яка впливає стихійно на персону є ряд інших соціальних чинників, які вплівають цілеспрямовано: дитячий садок (інші діти та вихователі), школа (інші діти та вчителі), інші освітні установи, література, містецтво тощо. На певному етапі розвітку (в початковій школі) авторитет вчителя стає важливішим, ніж авторитет батьків, якщо останні не налаштовують проті вчителя (на шкоду своїй же дитині). Знаю таких батьків, які постійно критикують вчителів при дитині. Результат: вони вже міняють сьому школу, академічна успішність знизилася з 10 до 6 балів. Я б вже задумався на їх місці про причини поведінки своєї дитини. Дівчинка абсолютно не розуміє інших людей і чужий біль. Саме на цьому етапі маяки-орієнтири встановлюють вчителі.
Відповідь: діти - звірі? Для дітей у віці від 4-7 років емоційні стани людини ще не мають так званого сигнального значення, тому розраховувати на емпатію і співчутті дитини в цьому віці не варто. І коли вже той цитатник запрацює... Тепер по суті (я не наїжджаю, просто цікаво). Вже декілька років нам доводиться "виховувати" свого кота потай від малої - нема права навіть крикнути на дорогого Барса, відразу починається дикий рев, чим наша хитра котяра підло користається. У знайомих дворічна дитина ридає, якщо на улюбленого зайця з "Ну, постривай" нападає вовк. Це не співчуття?
Відповідь: діти - звірі? Знаєте, чим шаман відрізняється від лікаря? Читайте педагогічну і психологічну літературу, може дістанетеся до суті явищ.
Відповідь: діти - звірі? І снова здрастє! Я запиталась у вас, просто цікаво - а ви - у штики. :cowboy: Можете "на хлопський розум" пояснити?
Відповідь: діти - звірі? мені з першою вчителькою не пощастило вона мала напружені стосунки з моєю мамою і тому ставилася до мене так ніби мене в класі нема часом навмисне ставила погані оцінки за добре виконані домашні завдання одним словом, її поведінка була недостойна вчительки так що кому перша вчиелька, як ви кажете друга мама, а кому мачуха хоча я би не робила таких порівнянь, мама є мама, а вчителька є вчителька ви праві тільки в тому, що вчителі впливають на дітей, але не хочете визнати того, що часом цей вплив є негативним вчителі так само як батьки передають дітям не тільки щось добре від себе, але і погане перестаньте ідеалізувати вчителів, є вчителі хороші, а є погані
Відповідь: діти - звірі? Ви пробували пояснити трирічній дитині природу електрики або магнетизму? Здається, я вже відповів на поставлене питання. Мені нічого більше додати. Приведіть в порядок плоть, і істина відкриється вам сама.
Відповідь: діти - звірі? На рахунок природи електрики - пояснила ще тоді, коли розповіла, чому не можна лізти до розетки. І знаєте, дитина зрозуміла... Пояснювати просто треба вміти.
Відповідь: діти - звірі? діти розуміють все. навіть не збираюся того доводити. всі нормальні батьки то знають. а якщо туго, то значить туго з дорослими, а не з дітьми...
Відповідь: діти - звірі? от у мене собачка вчора дома з*явилась)) таке сонце) все розуміє з пів слова Додано через 1 хвилину а що говорити тоді про дітей?? вони розумніші за нас?
Відповідь: діти - звірі? Ви розповіли дитині про основи безпеки, але не пояснили йому природу електрики. Кішку теж можна навчити ходити на горщик, навіть швидше, ніж дитину, але це не означає, що кішка все розуміє. Можливо, що з попереднього листа незрозуміло, тоді спробую так: ні, це не емпатія. Якщо піти далі за прості інструкції по техніці безпеки, то на подібні реакції здатні і тварини, але це не означає, що тварини здатні читати емоційні стани людини. Емпатія припускає високий рівень розуміння іншої людини, тому вимагає визначеного рівня розвитку. Назвіть це як завгодно: ідентифікацією, зараженням, індукцією.
Відповідь: діти - звірі? Вав! А то Ви листи пишете..? Не емпатія? Згадав анекдот про глибоке нерозуміння іншої людини. Приходить до психіатра пацієнт. -Доктор, со мной не хотят общаться. -Вы женаты? -Ушла... -Дети..? -Не успел. -А с собой поговорить не пробовали? -Доктор! Я ТАКой ну-у-удный...