Діти-жебраки

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Gaichka, 1 Червень 2009.

1. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

В першу чергу потрібно боротися з дитячою милостинею, коли дитина 10-12 років іде на вулицю просити гроші замість того щоб іти до школи. Минулого місяця їхавши з центру додому (живу я біля південного), в маршрутці я бачила 2 хлопчиків які їхали "на заробітки" до ВАМу. Діти добре вдіті з нормальних сімей, просто їхали заробляти собі гроші в інший район де батьки не бачать, один вроді на колонки збирав. Якби охрона їх хоть раз зловила, викликала батьків, міліцію, зробила малим прочуханку так, щоб на все життя охота відпала до "попрошайнічества", цього би не було:girl_mad:
    А хлопчика який збирав бабці на печенько , напевно всі хто вчилися в Політесі і Франка знають. Перший раз я побачила його в парку Костюшка в 2005, підходить хопчик з повними очима сліз і вмираючим голосом просить 90 копійок бабці на печенько. Повестися можна один раз... А коли малому відмовляєш, то чуєш такий набір матів в свою сторону...:8:
    Потім малий перекочував з парку в політех і дах йому порвало, те що він копався, плювався, коли його посилали я вже мовчу. Часто бачили його з синяками, але охоту йому не відбило і історію він не змінив, поміняв тільки мобільний, все далі каже бабці на печенько

Останнє редагування: 1 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 1
  2. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Милостиня

Щодо дитячого жебратства - мені на пошту раз прийшов лист-стаття газетного розслідування щодо жебрацтва циган з грудними немовлятами, так звані "батьки" - не мають на тих дітей ніяких документів, цигани підпоюють дітей, щоб ті спали і не заважали просити. А дітей купляють, бо своїх шкода... А починалася ця стаття з заклику "кожна подана Вами гривня продовжує годину перебування немовляти на морозі", бо то було взимку.
    І ще, втягнення дитини у жебрацтво чи використання дітей для жебракування - підпадає під кримінальну відповідальність. Патрульна міліція має затримувати таких "батьків" і забирати дітей. До речі я маю позитивний досвід у цьому, коли біля шевченківського суду (біля "пузатої хати") на землі у січні сиділа циганка з немовлям - судова міліція викликала патрульних і вони зайнялись цією "мамашою".

• Подобається Подобається x 9
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Діти-жебраки

Із дітьми в нас у принципі не знають, що робити, як на мене...
    Я про державу.
    Якраз учора дивилися подробиці й репортаж про дітей, котрі страждають у сім*ях, а держава їх не захищає фактично. Мама запила - взяли дітей від неї на пару днів, поки не протверезіє, а потім - повернули знову. Злодійство...
    То що дивуватися, що ніхто не питає циган, звідки взялася у них дитина, що зовсім на циганську не схожа? І що ніхто не ловить тих, котрі собі знайшли спосіб "трохи заробити".
    А ще можна говорити про дітей на ігрових автоматах, та в інет-кафе у час уроків. І ніхто їх звідти не жене, не питає, де вони би мали зараз бути... І рейди не допомагають.
    Ні держава не дбає, ні люди... Як може бути суспільство із ТАКИМ чиряком здоровим?

• Подобається Подобається x 3
  4. ola-lyola

Це не лише держава, це суспільство у нас черстве... Маю пару прикладів. Я коли розповіла про вищенаписаний випадок на роботі, бо це з нашої подачі судова міліція викликала патрульних, то дістала від співробітниць, що лізимо не у свою справу, бо у циган свої закони... Ну і що тут скажеш?
    Коли звертались у відділ у справах неповнолітніх про сусідську дитину, бо її мама коли свариться з чоловіком, випиває і б'є то малятко, бо дитя проситься до тата, то почула обурення від сусідів, що знову лізу у справи сімейні, що дитині ліпше вдома а не в дитбудинку. І нічого, що дитина потрапила в лікарню зі струсом могку від "люблячої" матусі.
    Щодо дітей-жебраків, то лише від нас залежить, чи будуть на них заробляти, споюючи і тримаючи добами на морозі чи на жарі. Якщо їм нічого не давати, то і сенсу стояти і просити не буде. І ще, при можливості повідомляти правоохоронні органи, вони зобовязані реагувати. Якщо пару раз затримають, то на третій раз той циган задумається, чи варто стояти з дитям.
    Наша небайдужість може врятувати маленьке життя.

• Подобається Подобається x 8
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ні, дитині в такому домі не ліпше й ви молодець, що не байдужа до того всього. Таких людей в Україні мало, на жаль... Але є. Тому й надія також є.
    Зрештою, що змусить батьків замислитися над своєю поведінкою? Якщо їхні вчинки безкарні, то значить, що вони нічого злого не роблять. Виставити їх провину на світло й вони усвідомлять, якими монстрами були для своїх дітей...

• Подобається Подобається x 4
  6. Ума

Ума Super Moderator

Дуже важлива тема піднята!

я два роки тому, вагітною як була, їхали з чоловіком в МЕТРО. По дорозі на Городоцькій вже на виїзді зі Львова, стоїмо на світлофорі - перебігає дорогу циганка з дитинкою, дуже гарно одягненою (рік-два дитині не більше) дівчинкою - явно не циганська дитина. ми рушили з місця, а я вся не спокійна і кричу чоловіку розвертатися! ми її наздогнали, стали розпитувати, як проїхати, як пройти- просити, щоб показала нам дорогу і сіла в машину, вона не погоджувалась, але й не втікала. Тоді я дівчинку питаю, де твоя мама і дитина заплакала і стала показувати пальцем за дорогу. Коли мій чоловік взяв тел, щоб подзвонити в міліцію, циганка кинула дитину і втекла. Дівчинка не могла показати де вона живе, то ми відвезли її в міліцію, самі поїхали, але взяли телефон до чергового і потім сказали ж, що того ж дня батьки прийшли за дитиною. в мене аж досі мурашки по тілу! як подумаю, що це може бути й моя дитина!!!

• Подобається Подобається x 23
  7. Анута

Анута Well-Known Member

колись в нас були сусіди - постійні бійки (п"яний чоловік лупцював дружину). Скільки не викликали міліцію, вони не дуже хотіли їхати, бо казали що то "битовуха - самі розберуться"
    не знаю наскільки зараз інакше стало.

Уко, ваша розповідь мене вразила неймовірно. Наївна я видно, мені здавалось що світ кращий :sad:

• Подобається Подобається x 1
  8. Ума

Ума Super Moderator

згадала, що дівчинка в руках мала м"яку іграшку і цукерки - певно циганка дала. Дівчинка пропала з подвір"я багатоповерхівки, поки мама ляси точила з коліжанками... :girl_devil:

• Подобається Подобається x 10
  9. ola-lyola

Дійсно, на "битовухи" міліція виїжджає трудно... Але якщо страждає дитина, необхідно звертатись у відділ по справах неповнолітніх вашого району, вони зобов'язані відреагувати. Самі вони не рушаться, а звернення громадян розглянути зобовязані! І забрати дитину можна лише за рішенням суду. А до того вони беруть сім'ю на контроль, як неблагополучну, моїх сусідів це до речі налякало. Ця служба пару раз до них навідалась, пригрозила, що подасть до суду, про позбавлення батьківських прав і мамаша присмиріла...
    І ще дільничий педіатр має повідомляти службу у справах неповнолітніх, якщо мама неналежно доглядає за дитиною і це шкодить її здоров'ю. Але це нажаль тільки теоретично, бо педіатри і на здорових діток часу немають...

10. Despina

Despina Well-Known Member

Ще одна історія про циган.
    Мамина співробітниця сиділа із знайомою в центрі міста, біля Богородиці. ЇЇ донечка (2,5 роки) і знайомої синочок бігали біля лавки теж поки ті говорили між собою. В один момент підбіг циган, вхопив малу і почав бігти з нею в сторону готелю Жорж (там стояла машина, в яку він потім сів). Та мама зорієнтуватися не встигла - циган був вже біля Міцкевича. Щастя, що мала почала копати того цигана по колінах, якось незручно він її взяв, то він кинув її на землю і втік. Дитина до сих пір ходить на заняття з логопедом (спочатку взагалі говорити перестала, зараз вже майже не заїкається)
    То було 2 роки назад, серед білого дня, в центрі міста!

Я після того, як бачу циган, ще й з дітьми, мене аж трусить. Не розумію людей, які дають їм ще й милостиню.

• Подобається Подобається x 6
  11. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

Це дуже важка тема для мене.
    Дітей-жебраків (не циган), з якими мені доводилося стикатися, ділю на три частини: бідося(справді складна ситуація в сім"ї і просять їсти), бізнесмени (заробляють гроші) і токсикомани (нюхають клей).
    Перших жаль. Серце розривається. Можу написати одну історію.
    Хлопчика звати Юрчик. Зараз йому 13 років, але маленького зросту. Батько пішов до іншої, мати п"є. Вдома відключений газ за несплату. З інтернату малий втікає. За напрошені гроші справді купує їжу, решта йде на комп"ютерний клуб, де він часто просиджує цілу ніч. Останнього разу зустрічала його в поліклініці, казав, що тато взяв його до себе в гараж підробляти. Загалом добра дитина.
    До бізнесменів можу віднести іншого хлопця, правда вже забула як його звати. Ззовні звичайний, не дуже брудний. Чомусь спочатку думала, що він такий же як Юрчик. Ходить просить "пару копійок", потім дивлюся їсть булочку. А потім дзвонить у нього мобільний:"Добре, мамо, вже йду". Обтрушується і прощається з "пацанами". За кілька днів бачу його маму. На вигляд нормальна жінка, пристойно вдягнена. Потім ми дізналися її телефон і дзвонили, коли малий просив гроші. Приходила забирала, сварила, просила. Марно. В дитини азарт і друзі.
    Хоча в основному це все-таки діти з неблагополучних сімей.Шукають легкий хліб. Ті кому вже 14-15 спокійно можуть підробляти (сама казала зроби те і те, а я тебе погодую, завжди сміялися з того), але для чого? Легше зробити жалісливе обличчя. Міліція часами їх забирає, відвозить у притулок, звідки вони швиденько втікають.
    Токсикомани - то дуже страшно. Скляні очі і божевілля. Б"ються на смерть. Нічого і нікого не бояться. Голодні, але їсти не купляють всеодно. Якщо вже і їдять, то зі смітників або просто на вулиці виривають у людей булочки-морозиво чи пакети з продуктами. Міліція їх не забирає. Принципово.

Захоплююся людьми з притулку і з таких організацій як Карітас. Бо з тими дітьми вулиці так важко.
    Хоч жаль їх, але я не даю копійок, якщо знаю, що це наркоман чи справжній бізнесмен. Іншим пропоную щось поїсти.

• Подобається Подобається x 10
  12. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

циганами лякали ще коли я була маленькою, але ваші розповіді, дівчата, мене просто шокували.

• Подобається Подобається x 2
  13. Анютка

Анютка Well-Known Member

У неділю пішли у піцерію Нью-Йорк, що на Січових Стрільців, і знаєте, я була дуже здивована, вперше таке бачила!!!:girl_sad:

До нашого столика, по черзі, підійшло двоє хлопців (років певно 7-9). Обоє були досить нормальмально вдягнені, перший попросив копійки -я не дала, відверто кажучи, подумала, що певно на цигарки збирає, бо живу недалеко школи і вже надивилась на хлопців в такому віці:girl_mad::girl_mad: а потім підійшов другий - і попросив шматочок піци, звичайно ми його проигостили але він відразу втік, і біжучи по сходах просто наминав ту піцу:girl_sad: Проте здивована я була зовсім не тим, мене дуже здивував зовнішній вигляд другого хлопчика - досить нормальний одяг, кросівки, на зубах брекети (що мене найбільше здивувало) Дівчатка, що це???? Невже ці діти втікають з дому????? Я просто не можу цього пояснити:girl_sad:

• Подобається Подобається x 4
  14. Анута

Анута Well-Known Member

про втікачв ціла передача недавно була.
    казали, що якщо дитина півроку провела на вулиці додому до нормального життя вона вже не повернеться :sad:
    а втікають здебільшого на емоціях - сварка з батьками: "вони мене не люблять і я піду"...

• Подобається Подобається x 6
  15. Женічка

Женічка Well-Known Member

ой,начиталась про циган...... мені аж тошно стало........
    я їх з дитинства боюсь як вогню, сама не знаю чому,але боюсь страшенно...
    хоч бери і гуляй з малою до повноліття......... страхіття якесь.......

• Подобається Подобається x 2
  16. kitka

kitka Well-Known Member

Та ну, не такі вони вже й страшні...Просто вважати треба, і на себе, і на малу, як і всюди. Дитина має бути в полі зору, а в людяних місцях - завжди за руку ("я сяма" буде вдома). Бо то секунда і вже:eek:.

17. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Одного разу на Новий Рік поверталися ми з чоловіком з Карпат, дорога маршруткою далека, всі втомлені -1 січня ж. І тут на одній з зупинок забігає пристойно одягнене хлопченя і просить грошей, чоловік мій не довго думаючи витягає здобну булочку з маленьким пакетиком соку -типу бери їж, а грошей не дам, малий навіть не глянув на ті харчі, вибіг з маршрутки і купив у першому ж кіоску чіпси на "зароблені" гроші, ну і як це пояснити?