Звернула увагу на те, що у мене в Однокласниках почали з"являтися запити на дружбу від однокласників моїх доньок -старша у третьому класі,молодша в другому. Ще деякі їхні друзі мають сторінки на Вконтакте. Що це? Норма сучасного суспільства чи байдужість батьків до того, як їхні діти проводять час в інтернеті? А ваші діти мають доступ до соцмереж?
Відповідь: Діти та соціальні мережі. По ТБ часом попадаю на типу дитячу передачу, де ведучі (три розмальовані малолітні фіфи, інакше не скажеш) постійно закликають глядачів, тобто дітей, писати їм вКонтакт, ще й якісь заохочення за найкращі дописи дають. Сусідка - 12р. - теж у ВК зависає, батьки тільки час лімітують. Мій ще замалий до того, але я точно буду обмежувати йому доступ до соцмереж.
Відповідь: Діти та соціальні мережі. справа в тому що тут обмеження вдома загалом осоливо нічого не дає, бо є інтернет клуби, друзі з інтернетом і т.д. А от важливіше і складніше донести до дитини що дітям перебувати у соц мережах, викладати там всю душу нараспашку і т.д. може бути небезпечно. Але чи зрозуміє це дитина як пів клаасу там є, а його немає, бо батьки обмежили доступ. По великому рахунку мене це питання теж хвилює, особливо якщо врахувати що ми з чоловіком не є фанатами соц мереж, жж і т.д. і я би була більш рада, якби у дитини були реальні друзі, співрозмовники, однокласники, яких я могла би побачити, хоч впевнитись що вони і є насправді тими ким себе називають. І що це не віртуальний Вася з 5-го класу, який насправді хворій 50-річний пєдофіл який морочить дітям голові і задовільняє своє потреби ....
Відповідь: Діти та соціальні мережі. О, яка хороша й актуальна тема! Ми щодо цього дивилися один дуже хороший фільм, знятий на основі реальних фактів. Після того тільки більше утвердилися в думці, що нашим дітям до чатів і т.д. не дамо доступу. Спостерігаю час від часу, що на фейсбуку роблять чоловікові племінники, то мені від того трохи недобре, але батьки там не контролюють їх, то ми й не пхаємося. Роман якось там пробував щось сказати, але зрозумів, що не варто. З Дарком ми мали ситуацію, коли він заліз на фейсбук у Романів профіль і від його імені написав на сторінці свого спортивного гуртка: "я ненавиджу ..." І написав ім'я хлопчика, з яким мав якусь суперечку. Ми про це довідалися від його тренерів, вочевидь. Тепер обов'язково пильнуємо, аби вилогуватися з мережі. Як на мене, дітям явно доступ туди зайвий. Особливо тінейджерам із їхніми проблемами та гормонами.
Відповідь: Діти та соціальні мережі. напевно норма. Моя якось в один момент дорвалась до мержi.... спочатку якicь звичайнi iгри.. далi розкусила всi можливостi нету i давай почту створить на це ще я погодилась далi як заiкнулась за однокласники, контакт, найшла ше пару iгор де внизу еротичнi iгри були в перелiку то на тому вiдвiдини павутини закiнчились, не дозволяю взагалi наближатись до iнтернету. так от, нi в однокласники нi вконтакт я iй не дозволила реэструватись.... далi показала iй свiй профiль, де жоднихдрузiв i тд.. бо використовую лише на пошук фiльмiв i все... тобто тут я вже своiм прикладом показую до таких сайтiв. Чол мiй теж нiц такого не маэ. Так от, сидячи ше в грi там вирощувала якийсь город , i одягала котика... я просто пiдхожу i кажу - на лiнii контроль- всi повiдомлення пiднiмаю i перечитую... нiц критичного не було.... але, там вирощують городи i одягають котикiв дорослi хлопи i цьотки... ну i серед них малишня... то ше тривало з три днi певно, як по телебаченню показали двох дiвчат а перед тим хлопчика якi викинулись з будинку -14рокiв ....i .... i iх сторiнки в контактi... я зайшла на тi сторiнки, посадила поруч малу - показала iй весь той маразм, бред написаного, якiсь бестолковi картинки де одна суперечить iншiй.. дитячi страждання за невiдомо чим, шо пiсля смертi пишуть iм однокласники ..... це була шокотерапiя. Ну i все. Вона не просить бiльше.
Тю... Хто заважає батькам раніше розкусювати і йти на пару кроків попереду? Одноклєтачнні.ру та ХХХ заблоковані на вході в хату.
Відповідь: Діти та соціальні мережі. спитаю вас не в карму а тут.. може розкажете детальнiше? я не зовсiм вмiю то робити.
Відповідь: Діти та соціальні мережі. Вдома обмежити доступ -це на 10% вирішити проблему. При бажанні знайдуть звідки лазюкати.
Відповідь: Діти та соціальні мережі. Я своїм дітям не сказала би, що не дозволяю користуватися інтернетом, я просто ніколи їм не пропонувала і не заохочувала, і не сприяла у такому зацікавленні. Вони вміють користуватися комп"ютером: малюють грають у розвиваючі ігри. Але до їхнього компа не підключений інет і вже тим більше жодна не має ніяких аккаунтів на ніяких сайтах! Я не схвалюю безконтрольність навіть у перегляді ТВ. Я не хочу наражати своїх дітей на небезпеку приховану за начебто звичайними у сучасний час речами. Я не хочу, щоб це перетворилося на спосіб спілкування, я би хотіла змогти їх згодом навчити що це засіб передачі інформації і тільки. Я би хотіла бачити у списку їхніх друзів тільки тих кого вони (і я)знають реально. У кожному разі я не розумію батьків які дозволяють своїм восьмирічним дітям реєструватися в соціальних мережах.
Відповідь: Діти та соціальні мережі. Навряд-чи розумно просто заборонити, а от навчити як правильно поводитись, яку інформацію про себе можна повідомляти, а яку ні, визначити часові рамки користування технікою, знати як зрештою сидіти біля того ж комп'ютера чи ноутбука, пам'ятати про реальний світ і прогулянки - тоді мережа не буде "страшним лісом", а навпаки помічником у багатьох аспектах. Подивіться на матеріали сайту http://www.onlandia.org.ua, тільки трошки фільтруйте рекламу (в смислі майкрософтівську спрямованість). До речі, теж неймовірно важливий навик на нинішній день - вміти відкидати непотріб в інформаційному морі. І між іншим, з наступного року урок інформатики з другого класу вводять, а ще з наступного - з п'ятого.
Відповідь: Діти та соціальні мережі. Якщо це той що я думаю то це фільм "Доверие " на англійській "Trust" справді важкий фільм, і дуже реальний, подивилась і стало страшно за своїх дітей, особливо, якщо дівчатка, треба вчити, що такі мережі справді небезпечні (((
Забула чоловіка спитати вчора. Обов'язково перепитаю, бо ми ще той фільм братові радили подивитися. До речі, для себе ми вирішили, що поки дітям не виповниться 21, вони будуть зобов'язані мати нас у себе в друзях, аби ми могли бачити все, що вони роблять. Ну, бо підлітки то вже точно залізуть у то все й забороняти довго не вийде. То все від віку залежить. У певному віці треба заборонити, а в певному почати привчати. Головне, щоби то було аргументовано. І там вчать користуватися інтернетом? У тутешніх школах є смартборди, компутери, але в деяких інтернету нема взагалі, а де є, там доступ до нього мають лише директор і секретар. У класах інтернету нема. Так, це той фільм. Дуже дякую, що написали назву!
Відповідь: Діти та соціальні мережі. так, у програмі 3го класу. ну або 6го (напевно, бо ті старші ще не затверджувались). щодо доцільності навчального предмету інформатика у молодших класах я не впевнена, але якщо діти стикаються з використанням цих речей, то краще пояснити і встановити певні правила, ніж робити вигляд, що до 9 класу вони не знають як комп'ютер включити. у тій же мережі може бути проект співпраці з класом в іншому куточку країни (накшталт одночасно вирощуватимуть цибульку і ділитимуться спостереженнями), і це, як на мене цілком позитивне використання сучасних можливостей. тобто проблема не в соц.мережах, як таких, що потрібно обмежувати їх використання, а власне в культурі використання. все-одно, що забороняти книжки читати, бо буває низькопробне чтиво...
Відповідь: Діти та соціальні мережі Цікаво, і де ж логіка? Спочатку вчать у школі, як користуватися інтернетом, а потім нарікають, що учні просиджують уроки в інет-клубах. Ціле щастя, що тут таке неможливе, бо думають наперед. Щось мені страшно подумати, якби ще довелося переживати, куди на уроці моя дитина залізе, поки вчитель не бачить. У певному віці можна пояснювати, а в певному віці то є зайва інформація і зайвий доступ, який треба просто заборонити на якийсь час.
Відповідь: Діти та соціальні мережі Компютерні заняття з першого класу, і інтернет там є. Але нема доступу до соціальних мереж, вони просто напросто заблоковані, бо так робиться, що певні сайти блокується адміністратором і ти не можеш туди зайти. Мій малий в 5-му класі і про ніякі соціальні мережі він не мріє і не запитує. На компютері вони бавляться і в інтернеті сидять, але я погоджуюсь, що такі речі треба контролювати і не пускати аби дивились, що хочуть. Нераз таке можуть знайти, що жахи!!! А щодо спілкування і друзів вія інтернет, чи інші чати, то я проти. Нехай мають реальних друзів в школі. Доречі, мій племінник якому 21 дуже пасивний до фейсбуку і решти подібних сайтів, а он племінниця то дуже все про себе пише. Мені здається, що це вже не перший раз б’є їй нижче пояса, онті откровення на цілий світ. Одним словом, моїм дітям соціальні мережі не світять ще довго, як дасть Бог. Буду охороняти їх як найдовше.
Відповідь: Діти та соціальні мережі тобто якщо не вчити, то не буде інет-клубів? це страусина позиція. і я припускаю, що для того і вводять предмет так рано, бо батьки не можуть собі з тим дати раду, не мають тої інформаційної грамотності і культури. коли самі собі не можуть поставити обмеження стосовно часу за комп'ютером, чи викладення на загал особистої інформації чи фотографій...
Відповідь: Діти та соціальні мережі У наших нема. Вочевидь, тут у католицьких школах інакше, принаймні в Оттаві. У приватних католицьких в Оттаві інтернету нема взагалі, в цілій школі.
Відповідь: Діти та соціальні мережі З другого класу вони вчать математику через інтернетну книжку, бо книжка дуже груба і вони не хочуть, щоб діти носили за собою ті книжки. Тому вони домашнє завдання мають з нету. Ніяких проблем з бажанням залізти куди не треба в неті я не зауважувала. Всі троє вчаться в неті, бо в неті їхні класи мають сторінки і роблять завдання саме так.
Відповідь: Діти та соціальні мережі Щиро кажучи, я навіть не знаю, де таке в Оттаві є. То у Львові їх маса, а тут кожен має інтернет удома, купа кафешок та магазинів мають задурні вІфі, як каже мій Дарко), відповідно, користуєшся, якщо маєш власний нет. Дарко в нас любить зависати на ютубі часом. Ми фільтр поставили, але він усе одно умудрявся знаходити чорний гумор. Навчили, що є мультики не для дітей, то він тепер перепитує щодо того, де має сумніви, а це для дітей? І зараз дитина сама собі фільтрує, з фільмами також. Он Гарі Поттера досі не дивився, бо "я ще замаленький". Правда, у нас під фільтрування ще й музика підпадає, не лише відео. Якщо він хоче якусь пісню послухати (музичні кліпи йому дивитися заборонено, хіба що то щось таке, що дитині можна дивитися), то ми спершу перечитуємо текст пісні, а тоді вирішуємо, чи він може її слухати, чи ні. Стало цікаво, чи у вас є діти, бо враження, що не розумієте, що батьки не контролюють просто так, а захищають дитячу психіку. Інтернет, як і цукор та схожі речі - це наркотик. При тому важкий наркотик. Якщо не фільтрувати на початках, то потому важче. І те, що це в школах запроваджують так рано, коли батьки не обізнані з тим усім - величезна помилка. Ще треба батьків навчити ставити фільтри відповідні на домашніх компах, а то потому буде така ситуація, з якою зараз намагаються боротися у Великобританії.