Діти, обвішані золотом

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем OxankaF, 10 Липень 2010.

1. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Зустріла вчора сусідку з дочкою. Малій 3 роки. Така симпатична гарнюща кучерява дитина, але....... на шиї золотий ланцюг трохи тонший від дитячого пальця, на руці такий же браслет. Я звісно пожартувала: "А перстені де?"
    Може я дуже консервативна, чи може відстала, але мені здається, що такі прикраси зовсім не до лиця маленькій дитині. Подобаються гарні акуратні кульчики, але ж не на пів вуха, ланцюжок тоненький, але в міру...
    Що це?
    спосіб привчити дитину до розкоші?
    спосіб похизуватись?
    Яка ваша думка?

2. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Відповідь: Діти, обвішані золотом

в мене може інша крайність, але я Ярині не даю жодних золотих прикрас, крім маленьких сережок
    я просто боюся, що їй можуть їх поцупити, особливо влітку
    а стосовно "недитячих" ланцюжків і браслетів - думаю, це просто несмак

3. рижик

рижик Well-Known Member

Мені також це не подобається, є в моєї малої і тоненький ланцюжок і медальон Матір Божа(подарунок на хрестини), але я думаю ми будемо це носити не раніши 7-8 років і то в не завжди. По перше страшно - щоб за кусок металу дитину не покалічи, по друге - як на мене, золото - це метал не для дітей. Я свого часу любила носити біжутерію, різні побрякушки - тим більше в наш час вибір цього добра доволі великий. До золота потрібно дорости, бо то виглядає як "старе мале"

Останнє редагування: 10 Липень 2010
  4. Seppy

Seppy Active Member

Смішно, коли дитину обвішують як новорічну ялинку. Змалку прививають любов до "циганщини", а воно малесеньке й не розуміє для чого ці всі ланцюжки, браслети і кулони. Та ще й чула, що дитина мало не задусилася ланцюжком бо по деревах лазив і за гіляку зачепився отим чудо-ланцюжком.

5. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Я погоджуюсь. Для кожної речі є свій вік:) Я золотий ланцюжок і іконку Богородичну вдягла аж на свою розписку - до того носила срібло. Золоті кульчики були моїм аксесуаром з часу проколювання вушок.
    І своєму синочку золота давати не буду. Хоча браслети і перстні для чоловіків як прикраси не сприймаю взагалі.

6. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

все гарно вміру
    мені подобаються дитячі вироби з золота на дитині, але тільки дитячі і акуратні
    є багато красивих, маленьких, акуратних виробів для діток - метелики, мікі мауси...мінімум золота, якісь камінчик....
    моя носить сережки і браслет, на якому гравірування з її ім'ям (ще на хрестини одягнули), ланцюжок - ні, бо активно повзає, почала ходити, ще десь зачіпиться...
    а навішування на дитину золота мені не подобається
    несмак

7. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

+1000%, я і досі недоросла, крім обручки ніц не ношу:girl_blush2:Згадала, чоловік мені розказував, що свого часу купив похресниці на рочок золотий ланцюжок, фінанси витратив немалі, і заробляв на той час не так вже і багато. Ланцюжок обирав з розрахунком, що дівча підросте і носитиме, подарував він той ланцюжок, а батьки дівчинки одягли його одразу, мала кілька днів поносила а потім якимось чином його порвала і загубила:girl_cray:, кума йому то сказала і з підсмішкою тоді натякнула, що на наступне свято він купить новий. Чоловік їй сказав, що може і не розраховувати, бо такі подарунки потрібно одягати тоді коли дитина хоч щось розуміє, а не сприймає як якусь зайву річ на тілі-адже коли він напередодні телефонув і питався що ж подарувати , вона сказала золоту річ, аби дитина мала в майбутньому пам"ятку від хресного.
    А мораль цієї історії така-батьки одягають часто золото на дитину дійсно аби похизуватися, показати рівень достатку, чи ще щось, хоч насправді показують щось інше...насправді дуже далеке від цього. Чомусь за кордоном не бачила жодної дитини з цепурами чи браслетами, прикро що батьки самостверджуються якось таким способом.

8. OxankaF

ну, сережки я розумію, а браслет? ваша доця не бавиться у піску? як вона до того ставиться, вона розуміє, що вона носить? чи просто носить, бо так подобається батькам.

9. Vitaminka

ні, в піску поки не бавилась. а яка різниця? я її і купаю з браслетом
    тепер розуміє, що вона носить - пальчиком показую і ніколи не дьоргала за браслет
    браслет маленький, акуратний, дитячий
    носить, бо мені так подобається
    так само можна сказати про сережки, спіднички-пачки, пов'язки з квітками, бантіки...вона це носить, бо мені так подобається, вона пока сама не може вибирати:girl_wink:

Останнє редагування: 10 Липень 2010
  10. OxankaF

а для чого привчати дитину змалечку до золота?

11. Vitaminka

я не привчаю саме до золота
    просто мені сподобався цей браслетик з гравіруванням, дильфінчиками, який подарувала хресна
    а ви вважаєте це привчанням саме до золота?
    з таким успіхом можна сказати, що привчаю до одягу з бантами, до квіточок, спідничок...

і до речі, якщо заговорили про дітей в інших країнах, напр. в Іспанії, Італії новонародженим одягають браслет з гравіруванням ім'я дитини
    я не роблю чогось так, тільки тому, що десь так роблять чи не роблять
    я одягла цей браслет, тільки тому, що мені сподобалось

не бачу нічого поганого в дитячих золотих виробах, а не говорю про -циганщину-
    всьому має бути міра

для мене це не спосіб похизуватись, не спосіб самовираження...
    для мене батьки, які навішують цепури, багато не дитячого золота на дитину - це просто несмак, а не показуха рівня достатку (на дитині може бути і подароване)

12. kati

kati Well-Known Member

З дитячих прикрас визнаю лише кульчики для дівчаток, все решта- браслети, цепки, для мене особисто, несмак.Ага, хрестик ще можна , але не на золотій цепці тільки.

13. Natalya

Natalya Well-Known Member

... Дуже суб'єктивне поняття "смак", чи не так? Напевно не варто про нього сперечатися.
    У мене поки лише хлопчик. В рочок одягнули йому тоненький золотий ланцюжок з хрестиком - подарунок хресної на хрестини. Носить на тілі під одягом, не на показ.
    Недавно побачила в пісочку майже двохрічну дівчинку з золотим браслетом. Якщо чесно, перша думка була: "Не розумно, вона ж може його в тому піску і назавжди залишити". Подивилась на руки мами - теж з браслетом. Може то так в їх сім'ї прийнято, може то перейнятий досвід за кордоном (в Португалії, наприклад)... Не моя то справа.
    Щодо кульчиків у дівчаток, то і вушка проколювати в несвідомому віці не вважаю потрібним. Гарно, але чого спішити...

14. Vitaminka

згідна, суб'єктивне
    кому що подобається:girl_smile:

15. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

На мою думку - це спосіб деяких людей похизуватися і "втерти носа" іншим: ось які ми, не гірші за інших, а навіть і кращі - можемо собі дозволити таку кількість золота, навіть на дитині. Кульчики мало не з 2 місяців, цепочки, браслети, кулони і т.п. А маленьке ж не може сказати, зручно йому чи не зручно в тому, хоче чи не хоче таке носити.
    Вважаю допустимими маленькі дитячі кульчики - кульки, тонесенькі висюлічки з крихітними камінчиками, щоб дитині було зручно спати в них і щоб не "обривало" вуха. Все інше - не для маленьких дітей. І несмак, і незручно.

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Я б запитав, де зуби золоті?

17. Іруня

Іруня Well-Known Member

Моя старша носить золоті кульчики і золоту тоненьку цепочку з хрестиком ПІД майкою. Теж маємо браслетик з пластинкою, де можна вигравіювати ім"я чи дату народження, але не одягала їй його ніколи. Лежить до кращих часів. А молодшенька має хіба купу надарованих кульчиків в маминій шкатулці:girl_crazy:.

18. рижик

рижик Well-Known Member

Зовсім забула за кульчики, маємо дві пари- одні ще мої(бережу як пам"ять про діда), а одні тато купив - і обидві пари лежать в шафі. Майже всі ровесниці Вікусі вже з кульчиками і чоловік раніше вмовляв давай проколим, дивись як гарно у других діток. Кажу- на інших дітках і любуйся.Для мене в цьому питанні основне зручність дитини, а не краса. Так що буду відтягувати момент доки зможу- піде до школи зробимо!

19. Kasia

Kasia Well-Known Member

на мою думку, якщо вона комусь тра, то не дуже. ланцюжки , браслети - просто смішно виглядають на мацьопствах..

20. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Як на мене, то все має бути в міру, а певні атрибути повинні відповідати віку. І якщо на маленькій красуні спідничка-пачка, бантики, рюші і т.д. виглядають мило і викликають захоплення, то на старшій пані, погодьтеся, такі речі виглядатимуть як мінімум дивно. Те ж саме із золотом. Маленькі акуратні сережки, які пасуватимуть до дитячого личка - це гарно ( і в той же час побрита на лисо голівка і сережки мені теж виглядають дивно, але то чисто моя думка). І такої ж думки я притримуюсь і щодо косметики, каблучків і т.д. Я, звичайно мама хлопчика, тому такі речі мене стосуються постільки-поскільки, але я вважаю що краще бавитися атрибутикою відповідною до віку ( і хлопчиків це стосується також).