Діти на роботі

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Urtica, 1 Грудень 2009.

1. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Шановні мами, потребую вашого погляду на ситуацію.

Сиджу на одному російськомовному форумі. Там є дама, дружина православного священика, має троє дітей. Працює медсестрою в поліклініці, ходить по викликах.
    І от сьогодні скаржиться форумлянкам на те, що її висварила завідуюча. Висварила в тому числі і за те, що медсестра, ходячи по викликах, бере дітей з собою.
    Мене це здивувало, я написала відповідний коментар. У відповідь отримала - та що ти розумієш, у тебе ж дітей нема. от якби були, ти б такого не писала... ну і так далі.
    В мене питання - я, бездітна, справді чогось критично не розумію? Чи все-таки робота (тим більше робота з хворими) - то є робота. а діти - то діти і змішувати це не варто?

Наперед дякую за коментарі.

2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Діти і робота

Я вважаю, що якщо таке сталося 1-2 рази, то таке... буває. (карантин, садок закрили...)
    Але якщо це постійне явище, то це ненормально. І навіть якщо не з хворими працювати, а в офіс чи ще кудись. Бо це, по-перше, не сприяє розвитку дітей (вже краще садочок), а по-друге - не дає зосередитися на роботі.
    А про власне постійне ходіння з дітьми на виклики. Я собі уявила, що викликала лікаря, а вона прийшла з 3-ма дітьми. Ну я би не дуже зраділа. Вони ж не будуть чемно чекати в коридорі...
    (Про небезпеку для дітей не пишу взагалі)

3. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Відповідь: Діти на роботі

Тут можуть бути 2 варіанти: 1) її чоловік-священик має малу парохію або ж працює священиком віднедавна, тому не має змоги утримувати сім"ю так, аби матушка не працювала; 2) матушка хоче самореалізуватися в цьому житті.
    Якщо розглядати 2-й варіант, то тут я можу цілком її зрозуміти, бо сама поєдную роботу та дітей. Звичайно, робота медсестри є дещо небезпечною для дітей, а діти є не дуже підходящим варіантом для візитів до пацієнтів, але якби в неї була інша робота, то чому б ні?
    Ну, при бажанні можна все успішно поєднати, щоб нікому погано не було. Он мій малий не виріс обділеним, а дуже навіть самостійним та комунікабельним. І він абсолютно чітко знає, що таке робота! Якщо йому кажеш "я мушу працювати", він не буде заважати.
    З весни планую вийти в офіс з меншою. Бо роботу маю таку, яка дозволяє поєднувати її з доглядом за дитиною, а керівництво забезпечує належні умови праці. Працювала б на заводі - звичайно, чемно сиділа б в декреті...

4. Анута

Анута Well-Known Member

про це і мова. тобто керівництву це не заваджає і вас це також влаштовує. Але ж такий випадок більше рідкість аніж правило.

а діти на виклику до хворих людей.... м"яко кажучи трошки дивно... Навіть якщо з позиції матері їй нормально та комфортно, то з позиції хворої людини...

5. natorella

natorella Well-Known Member

в тому випадку який ви описали - я також підтримаю завідуючу. це ж хворі - людям важко, самопочуття не найкраще і тут медсестра приходить з дітьми (навіть з однією). мені б не сподобалось(

про себе - я хоч не на роботі, але зараз все частіше намагаюсь лишити малого, коли йду на консультацію. бо половину часу займає сашка - він десь лізе, шось тягне (деколи) - і я замість концентрації на мамі і її дитині, відволікаюсь на свого малого. звичайно, якшо треба поїхати кудись далі і надовше - то тягну його з собою(

6. katrinka

katrinka Well-Known Member

моє робоче місце теж дозволяє брати дитину із собою на роботу при необхідності. але насамперед це заважає мені, бо він дуууууже любить працювати за компом і сперечатись з тим неможливо.
    на рахунок трьох дітей і хворих пацієнтів, звичайно неприпустимо (хіба як виключення), теж зовсім би не хотіла приймати медсестру, яка наприклад крапальницю повинна поставити, укол зробити, з трьома дітьми:girl_mad:. якщо діти вже не такі малі, то і вдома можна їх залишити "на телефоні", краще кожні 15хв передзвонити ніж за собою тягати.
    звичайно, якщо робота, робоче місце, керівництво, колектив одобрюють перебування дітей з мамою під час робочого дня, тоді зовсім інша річ, як кажуть "будь-ласка"