Діти і спорт

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Nirida, 14 Травень 2010.

1. Nirida

Nirida New Member

Може тут є на форумі люди, які професійно займались спортом? Чи знадобився він вам у майбутньому?
    Чому питаю? Мій син 6 років займається спортом,і недавно почула, що йому вже надоїло. Я незнаю, що робити: наполягати продовжувати займатись, чи залишити цю справу.

2. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Діти і спорт

я займалась 10 років плаванням і синхронним плаванням. Ну як знадобився - гарно плаваю :)

тут треба розібратись, що ви від дитини хочете. Щоб він був супер-пупер олімпійським чемпіоном чи просто здоровою дитиною, яка займається спортом.

Професійний спорт (більшість видів) із здоров"ям нічого спільного не має. Так що я б ще з цього боку подивилась.

Якщо займатись так "для себе", то може дитині й піде, бо професійні тренування супер-виснажливі, можливо тому він відмовляється.

І куди то так рано ви його віддали?

3. Nirida

Nirida New Member

В 6 років віддала на карате, але його через рік закрили.А в сусідньому залі було дзюдо, ось так ми з тим дзюдо дотепер тягнем.Мені, як і всім батькам,хочеться, щоб дитина чогось досягла. Тим більше йому дуже подобалось, має нагороди, їздить на змагання...а тут на тобі,надоїло.

4. Orman

Orman Модератор-бомба

ну як вам сказати, а йому не хочеться чи може не того хочеться ... (а може хоче малювати чи танцювати)

ну і бойові види - для дитини може тяжко психологічно бути

5. Nirida

Nirida New Member

Я так думаю, що це швидше за все дається взнаки кінець навчального року.Дуже сильна нагрузка. Може все-таки почекати літа?

Я вже говорила з ним на цю тему, єдина альтернатива в нього - це картінг, але це не підходить нам, дуже ризиковано, як на мене.

6. Orman

Orman Модератор-бомба

можливо

а ще я подумала, що він може відчувати ваші високі очікування і наперед відмовляється, щоб вас не розчарувати

7. Nirida

Nirida New Member

Все можливо. Але думаю, якщо б це дійсно було так, він би сказав.

А ви коли займались, не було такої думки, все кинути.

Я просто в свій час 5 років займалась гімнастикою, потім сказала, що більше не піду,батьки не заперечували. Тепер дуже шкодую, що колись мене не заставили.

Може мені хтось наведе аргументи в доцільності продовжувати займатися спортом.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

у Львові? правильно зробили. Ви може забули чого відмовились, а я недавно бачила як з дівчатками займаються - свою дитину ніколи б не дала. Та й школа слабка у Львові.
    була, я синхронне кинула і не жалію, хоч в нас в місті (не у Львові) школа дуже сильна з синхр. плавання

та я тільки за. Просто добре треба дивитися чи саме вашій дитині, саме цей вид підходить і не виявляти надмірну турботу про результати і високі досягнення. Ваша дитина ще ДУЖЕ маленька для таких очікувань.

просто щось мені подібно на те, що ви ваші нереалізовані жалі в дитині хочете реалізувати ...

9. Nirida

Nirida New Member

Та вся справа не в досягненнях. В нього зараз такий вік, що треба загружати по повній, щоб дурниці в голову не лізли. В нас вже раз таке було, що він не хотів ходити, але тренер його вговорив.Хватило на 2 роки.

10. Зануда

Зануда Well-Known Member

Хлопчику, як я зрозуміла 12 років - починається не простий вік. Якщо є хороші результати і він , як кажуть у спорті "подає надії", тоді, звичайно, шкода, щоб залишав, але якщо він займаєтьсмя лише, щоб десь провести час, то краще не змушувати, а підшукати щось менш для нього обтяжливе - наприклад танці. Гарно впливають на розвиток різних груп м"язів, покращують поставу і підвищують "рейтинг" серед дівчат, якими він почне через рік-два цікавитись. :)
    Варто все ж відштовхуватись від бажань та можливостей дитини, а не власних нереалізованих амбіцій, які несправдились в силу різних обставин.

11. Nirida

Nirida New Member

та власне рейтинг серед дівчат він підвищив якраз завдяки дзюдо, та і серед хлопців також.Я не вимагаю від нього неможливого, але все-таки прошу добре подумати. Мені шкода тих 6 років. Бачу,що тренер їх вчить дисципліні, що дзюдо для захисту. Взагалі тренер для нього авторитет.Сказав не їсти солодкого,дитина місяць їсть по одному цукерку в день, а ми про це просили дуже довго.

А про танці він взагалі чути не хоче.

12. Зануда

Зануда Well-Known Member

Дайте йому час обдумати і самому пошкодувати про 6 років вкладеної праці. Він просто втомився.

13. veronka

veronka зла друзя

а може у нього нема бажання займатися через якусь приховану причину, наприклад, конфлікт з тренером, сутички з іншими дітьми, сором за щось зроблене не так тощо?

14. Макарена

Макарена Well-Known Member

Маю схожу "проблему". Річ у тім, що я займалась волейболом (більше 10 років), чоловік у плаванні багато досяг, а сина спорт не цікавить зовсім(що мені просто не вкладається у голові:girl_blum:). Ходили на танці - не цікаво, на футбол - не пішло, на плавання - інтерес пройшов, на карате і т.п. відмовився. Зпримусу не водила нікули, дали можливість вибирати. Вибрав шахи:girl_claping:, здобув 2 розряд і потихенько закинув. Не розумію чому, але нічого не зацікавлює повністю і надовго, а це вважаю основне. В мене ніколи не виникало бажання залишити спорт, дуже шкодую, що наша команда розпалась, можливо, по-іншому б склалось моє життя; й зараз ходжу грати.
    Думаю, що дитину все ж таки варто зацікавлювати спортом, нехай і примушувати (судячи з того, що потім шкодують), але не довгий час. Робити перерви, може сам захоче повернутись, а якщо ні, то селяві...

15. Nirida

Nirida New Member

Все поки що стало на свої місця. Прийшов в суботу син з тренування, такий щасливий...Тренер сказав виробляти закордонний паспорт і готуватися до поїздок за кордон. Вже малий має заохочення. А дальше буде видно.

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Знаєте.... я наприклад в дитинстві хотіла займатись спортом, великим теннісом ( трохи займалась, мені пободалось, тренер бачив перспективу), а батьки обрали музику, і займалась я нею з під палки. Тому для себе вирішила що дитину нічим не буду примушувати займатись.
    Мій брат з 8 років і до 15 займався таек вон до... дійшов до коричневого поясу.... йому дуже це подобалось, але через завеликі фізичні навантаження і і нтенсивний ріст організму в нього почались проблеми з колінними суглобами, і лікарі категорично заборонили подальші тренування. А якби займався не так інтенсивно - то мабуть і проблеми би не було. Зі мною вчилась в школі дівчина - майстер спорту з художньої гімнастики. То вона такі жахи розповідала про свої збори, про тренування, при стиль життя, про те що в дівчат організми не витримували, про зважування вплоть до 100 грам +/-.... з цього я зробила висновок що все добре в міру, спорт приносить організму користь коли він розвиває організм, коли він тренує його, але коли спорт починає бути виснажливим - тут вже спорт не є на користь.
    а на рахунок вашого питання:
    мій чоловік майстер спорту зі стрільби з лука, чемпіон україни... так, він може бути тренером, але не хоче, професія в нього абсолютно не повьязана зі спортом.
    Єдиний плюс - так це те що він в нас готовий снайпер :girl_cool: влучно стріляє з будь чого і по любих мішенях.... але щоб йому це дуже ставало при нагоді я би не сказала.

17. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Пригадую себе - коли мені було шість років мої батьки віддали мене у секцію художньої гімнастики. Мені просто шалено подобалось це заняття. Була досить гнучкою і надавалась до такого спорту. Ходила із задоволенням, мені все подобалось поки моїм батькам не запропонували перевести мене у спец групу (група із якої виходять чемпіони і в яку брали далеко не всіх і був великий відбір). Оскільки, це було в м. Пловдів Болгарії (одна із найсильніших соціалістичних шкіл) батьки погодились, але за умови що мені там буде комфортно. Після двох занять у спец групі - я навідріз відмовилась від гімнастики. Ті навантаження які мали шестирічні діти в звичайні групі і в спец - просто небо і земля. (мені на голову сідала тренер, щоб я вправлялась у поперечному шпагаті). Мракі. Ні разу в житті я не пожаліла про те що ні я ні мої батьки не вибрали мені цей спорт як професійний. Хоча моя тодішня тренер ще довго ходила за ними і обіцяла зробити із мене чемпіонку.
    Потім довго ходила на танці, плавання та багато каталась на велосипеді і цього для мого фізичного повністю вистарчало. Якщо потрібні досягнення - то треба йти на певний примус (у несвідомому віці), бо у свідомому дитина здатана це рішення прийняти сама. А якщо для фізичного розвитку - можливо краще заохочення, і навіть зміна виду занять.

18. bubamara

bubamara Member

Чи ходить хтось із тутешніх мам на спорт із немовлятами? Якщо такі є, розкажіть куди ви ходите і чим займаєтеся - фітнес, плавання, чи ще щось?

19. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

ви говорите про дві різні речі, спорт не можу бути в міру, він завжди виснажливий для організму, і ще жодного спортсмена не бачила, який би не тренувався до знесилення. Там така філософія - має бути 100% віддача себе, тоді ти чогось досягнеш. Коли в міру і для розвитку - то це фізкультура. Вона підтримує організм, часто є оздоровчою, особливо якщо правильно підібрані навантаження. Бо якщо ні - то перегинається палка. Я ходила в 5-му класі на баскетбол і гімнастику. Після кількох тижнів занять я зрозуміла що я того не посилю, майже після кожного тренування були якась травми, однокласниця собі руку зламала, я собі порозтягувала сухожилля, інші дівчатка також. Чи то наша тренер була неуважною, чи то так має бути, вона на це навіть уваги не звертала. Спочатку я перестала ходити на гімнастику, вона виснажувала найбільше, потім на баскетбол.
    Потім знайшла своє - станція юних натуралістів. Ходила на декілька гуртків зразу бо мені дуже подобалося.

20. БЕЛЛАДОННА

БЕЛЛАДОННА Well-Known Member

Не знаю в яку темку написати, вирішила сюди. Малій 1 рік, хочемо придбати дитячий спортивний комплекс типу "ранній старт". Хто мав щось подібне, напишіть відгуки, чи вартує то купувати, наскільки безпечно для дитини?