Дивилася сьогодні з Дарком оцей мультик. Донести йому мораль не вдалося, сам він її не зрозумів. Треба буде ще спробувати пояснити на прикладі казки про вовків (хлопчика, який кричав "допоможіть, вовки" на жарт, поки вовки його дійсно не з'їли). http://www.youtube.com/watch?v=LZdKOx38nwk А що ви думаєте про мультик і те, чого він вчить?
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? Мені особисто не сподобався мультик... Я би своїм діткам його не показував...
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? Дивний мультик, як мінімум не знаходжу в ньому моралі, це точно. Колись сама сповідалася із гріха "вживання Імені Божого даремно", але отець-монах запитав, як я це розумію. Пояснила, що це вживання в побутових фразах, які не стосуються Бога. отець заперечив і сказав, що я це розумію неправильно і взагалі, є одиничні випадки, коли Боже ім"я вживають даремно, тобто вживання зі злим наміром. Тому цей мультик явно шкідливий, оскільки спричиняє неправильне розуміння заповіді.
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? Мультик просто дуже-дуже непривабливий і зроблений якось недобре....Я сама не відчула там однозначної моралі, а що дитина...
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? Я більше точно не буду. :xaxa: Ми на мультик натрапили випадково. Дивилися відео про абетку. Мені сам принцип чи то підхід у мультику не сподобався. Цікаво, кому такі ідеї приходять. Я так зрозуміла, що типу "взивати ім'я Боже надаремне" спричиняє те, що Бог "закриває вуха" на серйозні прохання. Пояснити це дитині - нереально! Особливо, якщо дитину вчили, що Бог слухає завжди. А тут ще взагалі виходить, що Бог карає.
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? Посібники, що допомагають приготуватися до сповіді, досить чітко задають питання:
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? я думала, то тільки мені мультик не пішов) зате тут є інша повчальна штука - як люди собі придумують поведінку Бога в тій чи іншій ситуації, типу своїми помилками, недоліками, гріхами можна перегнути палицю і Бог відвернеться.. це якась людська поведінка описана) тому слова сусіда тут мені звучать як прокльон в дуже легкій незлій формі... ну а мораль типу: щоб там "сусід" не ляпав, Бог всерівно чує нас))
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? То цікава річ. Ми якраз із чоловіком учора мали розмову про те, що дуже часто для людей слова "віддати в Божі руки", "довірити Богові" мають негативне значення. Люди думають, що як так зробити, то Бог обов'язково то оберне на гірше. І тоді виходить, якщо щось погане сталося, то це Бог зробив/дав/допустив, а як щось добре, то пощастило. О! Мораль супер! Якраз пасує нам до злостивих дітлахів у школі. Чую, треба мультика ще раз подивитися. )))
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? У мультику йдеться про те, що Анна згадувала Бога надаремно, а не ім'я Бога, як йдеться у заповіді. Це по-перше. А по-друге, якою б грішною не була людина, Бог завжди вислуховує молитви і прохання. Ісус сказав злочинцю, що був розп'ятий біля нього: "Ти будеш зі мною в раю." То невже, Бог вислухавши його, не вислухає людину, яка йому служить вірно? Однозначно, над мультиком потрібно ще попрацювати.
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? Наратор у мультику каже, що згадувала часто ім'я Господнє, а не просто Бога.
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? Вибачте, я не зрозуміла, що то за слово. Поясніть, будь-ласка. Анна говорить: "Боже, Боже", а хіба це те ж саме, що ім'я?
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? тут Не те саме, але в нашій мові ніхто, крім Свідків Єгови й не вживатиме. Тому й підстосовують до мов і вчать не зловживати словами "Бог", "Господь".
Відповідь: Чому Бог нас не слухає? На мою думку назва темки трохи недоречна, бо відразу виникають інші асоціації... назва теми якось занадто віддалена від суті обговорення і коли заходиш в темку, бачиш, що тут йдеться не зовсім про те, що вказано в заголовку. а якось дуже віддалено...більше про вживання імені Бога, дитяче релігійне виховання...