Чиряк, прищик, білі цяточки на грудях - що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Карінчик, 30 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

маю проблемку, вже досить давно біля соска вискочила гулька більше схожа на прищик, коли ще годувала то при тому як дитина брала в рот то боліло, за деякий час ніби зменшилась, тепер знову збільшилась незнаю до кого йти?

2. Raven

Raven Мама малятка

в мене був такий прищик, довелося витиснути і спиртом замастити, бо тяжко було годувати

3. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Не знаю де писати, пишу тут. ніби і не дуже проблема, але неприємно. на одній ареолі якась молочна протока знайшла собі вихід. і то практично вище середини. і бачу час від часу вона забивається, мушу витягувати то густе біле, після того деякий час молочко звідти капає під час приливів, потім знов забивається. чи можна щось зробити, чи то вже до кінця годування. а, ще як заб"ється, то аж пече і гулька з"являється манюня.

4. Guapa

Guapa Active Member

Скажіть, будь ласка, якщо на груді утворився чиряк,то можна дитину годувати?

5. Megan

Megan Well-Known Member

Точно чиряк? Чи просто почервоніння, болить, годувати боляче? Якщо чиряк (фурункул), то годувати напевно не зможете, доки не "прорве", якзо просто почервоніння, то треба перевірити захват.

6. Guapa

Guapa Active Member

Думаю, що так. Вона таке як на самому правішому фото в середньому ряді
    https://www.google.com.ua/search?q=...hannel=sb&gfe_rd=cr&ei=ldr8U7q3KOq-wAO0xYCABw
    Але завтра іду до лікаря,то він вже точно скаже.
    А чому не можна годувати? То що тоді зціджувати?

7. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Якщо чиряк поверхневий і не знаходиться на ореолі то годувати можна і треба. Гній через молоко не потрапить дитині. Завтра обовязково до лікаря сходіть.

8. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Дівчата,хелп ! Ніколи немала ніяких проблем, а тут щось таке вилізло... Десь в середу, здається, побачила на правій груді синячок, із зовнішнього боку. Не пам`ятаю щоб десь вдарилася. Максимум - могла мала так засмоктати вночі, бо в неї таке буває - не нащупає сосок і тягне все підряд. Але, от вже, майже, субота, а синяк не сходить. Ніякого потвердіння, температури, нездужання нема. Тоді це просто синяк? Чому він тоді так довго не сходить? Можливо, я б і не звертала уваги, але йдуть вихідні, та й живемо в селі - чуть щось - тільки до Львова їхати, боюсь!

9. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

та ж то тільки 4-ий день..думаю, нічого такого..синці, особливо в ніжних ділянках мені здається трохи довше сходять

10. Raven

Raven Мама малятка

спробуйте траумель гель, або мазь роздобути

11. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Це був, на щастя, просто синячок. Помазала труамелем і досить швидко все пройшло. Дякую за поради!

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

дівчата, має знайома таку проблема: одна протока відкрилася на груді, навіть не на ареолі, а так трошки вище. спочатку не знали, що воно таке і думали, що то мастит, а як прорвало, то спочатку вийшов гній, а потім тече молоко. але та протока постійно заростає шкірочкою і знов молоко там набирається. як знімає плівочку, то легшає. що його робити? то так буде до кінця ГВ чи якось можна зарадити.
    консультанта визве вже на наступному тижні (за моєю порадою). а до того була в гінеколога і він їй мастит лікував. дитині місяць і оце мама, бідна, мучиться цей весь час.
    я просто не в курсі, чи тут у нас консультант приїде додому, чи яка процедура. може щось порадите на скору руку?

Останнє редагування модератором: 17 Лютий 2016
    • Корисно Корисно x 1
  13. algo

я тут писала про схожу проблему. мене ще й пекло . якось за пару місяців минуло. в душі розпарювала, здиралась кірочка, текло молоко. і при годуванні текло. нічого не робила крім того що час від часу підціджувала ту ділянку. перше кожнго дня, потім рідше і так минуло

• Подобається Подобається x 1
  14. Almariel

Almariel Well-Known Member

а як часто в душі це робили? раз в день чи частіше?

15. algo

спочатку десь так і було , кожного вечора. десь тиждень. а потім по мірі почервоніння і нагрубання.

16. preciosa

preciosa Well-Known Member

І я підозрюю таке... маю на лівому соску білу цятку. З тої груді болить, коли годую, з іншої зовсім. Що то зробити? В дитини в ротику плямок ніяких нема. Спершу думала, що то забита протока...

17. PanteraLviv

Якщо болить, то прощупайте чи ніде не відчуваєте затвердіння. Бо це скоріш всього і є закупорка. Але буває що застій утворюється глибше в груді, тому під руками такий застій може і не відчуватись. Всі дії робите як при лактостазі (зціджування в душі, прикладання підборідкою). І якщо дійсно то закупорка на самому виході, голкою стерильною від шприца №2, то легенько зверху або збоку зачепити той пухирець, але не ковиряти ні в якому разі.

18. preciosa

Ніде нема... груди бувають дуууже м'які. Чи то ще залишилось з того часу, коли застій був?

19. preciosa

Після годування пухирець стає більшим... значить це і є закупорка?

20. PanteraLviv

Скоріш всього що так.