Чи можлива рівність у стосунках?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Багіра, 10 Листопад 2009.

1. Багіра

Багіра Well-Known Member

От сперечались ми з подругою... її позиція - коли дійсно дві половинки і справжні почуття, то все узгоджуються, нема домінуючого в стосунках, і рівність наскільки можливо є... навіть коли вже почуття притихли...
    моя позиція - завжди є домінуючий, хтось, хто веде в танці... навіть якщо важливі рішення узгоджуються, всерівно за кимось останнє слово при суперечці.. просто не у всіх стосунках це ярко виражається... людина може бути флегматиком, не видавати приказів:girl_haha:, але направду організовує більшість сімейних процесів і тд.

Що ви думаєте з цього приводу?

2. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Чи можлива рівність у стосунках?

просто в різних питаннях інший з подружжя може мати останнє слово. Наприклад, куди ми їдемо у відпуску - останнє слово за дружиною, а яку купуємо машину - за чоловіком.

а взагалі нічого страшного не бачу якщо в парі хтось домінує, якщо це підходить іншій половинці. Є різні типи стосунків і кохання там не менше, ніж при партнерських. Це стереотип, що як не партнери - то це не кохання. І якби деякі жінки призналися собі в тому, що хочуть бути "під крилом", або краще "за стіною", то може і особисте життя швидше налагодилося.

3. Макарена

Макарена Well-Known Member

Я все ж таки більше згідна з вашою подругою. Не можу сказати, що в наших з чоловіком стосунках, є домінуючий. Просто є ділянки в яких хтось з нас компетентніший. Але в якихось важливих питаннях рішення в нас спільне, ніколи ніхто сам не вирішить щодо дорогої покупки, відпочинку тощо. Завжди перепитуємось: "Я думаю, що потрібно так і так", інший погоджується. Якщо ні, то разом аргументуєм і хтось прислухається до іншого і не завжди один з нас завжди правий.

4. Virginia

Virginia Well-Known Member

Я скажу як в нас! Коли чоловік купляв машину, то радився зі мною, коли купляємо якісь лахи, чи меблі, чи техніку, то вирішуємо разом, так само як і йдемо кудась, то йдемо туди, куди обоє хочемо! На мою думку, то це і є рівність! Спочатку хотіла написати, що є нерівність, а потім подумала, що ж в нас є нерівного і не знайшла нічого! От так!

5. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Домінувати у стосунках не означає мати більше прав.

6. Virginia

Virginia Well-Known Member

А як визначити хто домінує?

7. Loyal

Loyal Well-Known Member

І я так кажу! (як Макарена тобто). В основному, в нас чоловік голова, ну але ж жінка шия - куди поверне туди й буде дивитись ;).
    Радимося ми практично зі всіх питань. Є велика частина рішень, в яких домінуючим є рішення чоловіка, а є друга велика частина, в які він вникає для годиться, бо то моя "парафія".

8. Масік

Масік Well-Known Member

У нас загалом теж усі питання узгоджуються спільно і покупка машини і покупка одягу (хоча я й так куплю те що подобається мені, але такий елемент як порада коханого майже завжди присутній). Щодо рівності , то зазвичай вона є корисною, але от буквально сьогодні стикнулася і з її маленьким мінусом. У мрєї хорошої коліжанки в суботу День народження, так от організовує вона суто дівочу вечірку, а от чоловік не розуміє цього... ну як ну ми ж усюди разом і я б не пішов без тебе.. так от маю тепер халепу :sad:...

9. bioland7

bioland7 Well-Known Member

А може вся справа не в тому, хто каже останнє слово, а справа хто впертіший, більш настійливий щоб було так,а не інакше?

10. Макарена

Макарена Well-Known Member

От сиджу зараз і думаю - в моєї сестри є хтось домінуючий чи ні... Вона купує собі і дитині, і йому все сама, про харчування і таке інше жіноче теж сама, а він про відпочинок, покупки до хати теж сам...От недавно каже, що міняють особняк, Богдан вже їздить вибирає, а їй теж добре, ну хоче змінити,- то добре - переїду... І все у них добре, без сліз-скандалів, всі задоволені та кохають один одного.

11. Un.Known

Чогось мені здається, що переважна більшість вважає, що "домінанція" то вже як наруга. Не завжди.

Багіра добре прирівняла до танцю. Хтось у ньому веде, але попри те зберігається гармонія. Танго виглядає добре тільки удвох...

12. Oriana

Oriana Well-Known Member

У нас теж все спільно відбувається - на базар ходимо разом, які купляти продукти узгоджуємо разом, що купляти, а що ні, куди йти, що робити, як поступити... цей список можна продовжувати до безкінечності. Ми вважаємо, що мусимо обговорюватися всі деталі життя разом, тому, що чужа думка завжди допомагає знайти єдино правильне для нас рішення. Щоб потім небуло конфліктів, незадоволень, образ. І неважливо хто домінує, важливо чия думка правильна ДЛЯ НАС, а не для когось одного. Я вважаю, що в нас рівність у стосунках, кожен має рівні права у сімї. Мій чоловік ніколи не вважав, що миття посуду чи покупка продуктів -це жіноча робота, і я не вважаю, що забити цвяха в стіну чи поміняти лампочку - то чоловіча.... Ми завжди допомагаємо один одному чим можемо, чим вміємо. В кожного з нас є свої "коники" в характері, але в нас нема такого, що хтось сказав : вот я хочу так, значить буде так. Стараємося притуплювати свою впертість, щоб коханій людині було максимально добре і затишно..... Такий наш ідеал сімї.:)

13. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

А фізика ще каже, що різнополярні заряди притягуються.
    Як на мене, важливо вміти прислухатиь один до одного та йти на компроміси.
    А якщо жінка, в силу свого розуму, ще і дасть можливість відчувати чоловікові його вагу (домінанту) в сім"ї то від того виграють усі.

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

щоб не було розходжень в думках, що саме в темі подала для обговорення автор (видно що останні тижні пишу наукові роботи, про себе в третій особі говорю:) )
    наведу такі приклади...

якщо чоловік чи жінка в основному забезпечують сімю чи заробляюють набагато більше ніж інший з подружжя, чи можна говорити про збереження рівності??

залежно по характеру.. якщо ми маємо сімю, в якій один - людина відома, впливова, займає відповідну посаду, а інший найчастіше залишається в тіні і присвячує себе розвитку іншого (якщо це не жертва, а вкладення зусиль в те, що збагачує і забезпечує сімю) чи багато ми знаємо сімей з обидвома сильними партнерами, обидва з яких в центрі уваги одинаково? (мені на думку спадають тільки деякі зіркові пари - співаки ,актори... а політики?)

з людьми, які готові йти на компроміси, звикли узгоджувати все і які мають спільні інтереси і вподобання зрозуміло.. а якщо в парі не так?
    чи часто можна побачити водночас двох сильних, впертих людей? і якщо двоє хочуть побути разом, але один дуже хоче вдома, а інший так само в кафе? очевидно за ким буде остаточне той і веде...

15. Un.Known

Так. Якщо одружувались не з банкоматом.

Багіро, дуже багато залежить від того, як себе та відома людина ідентифікує. Є такі, що переступаючи поріг, заходять в хату тільки чоловіком і батьком.

Їм би вартувало подумати, перш ніж називати себе парою. а так - вони два козлики на кладочці.

:)

Домашня ситуація.

У нас вдома доміную я і чоловік знає про це. Вперлась би - і ніхто б нас на вулиці не побачив.

Тут не так від домінанції залежить, як від бажання співпрацювати. Власне, сила власного характеру тут полягає в тому, аби не зловживати силою власного характеру. )

16. Knopka

Knopka Well-Known Member

Рівність можлива, для цьго треба вміти дивитись на ситуацію очима партнера, шукати компроміси і порозуміння. Але кожному своє, залежно від людини. Іноді хтось сам просто не хоче і не вміє домінувати, а хоче підпорядковуватись, інший - навпаки. Якщо сходяться такі людм, їм комфортно разом, вони знаходять компроміси і це теж свого роду рівність.
    А можуть зійтись ніби рівні, але вперті, сильні характерами люди, які люблять домінувати і тоді швмдше за все будуть змагатися хто "рівніший".

Якщо чоловік/жінка достатньо мудрі, то то не будуть цим "тикати" іншому, а рівність в парі - не стільки фінансове, як моральне питання

17. Loyal

Loyal Well-Known Member

Розкажу з власної ситуації (коли ще не була в декреті). Я на роботі говорю строго, особливо з надоїдливими клієнтами/партнерами... Забирає мене чоловік з роботи, я ще договорюю по тел з клієнтом і на тій же ноті починаю з ним говорити. Він каже вдихни-видихни і нагадую, що ти вже не роботі. Я перестоїла тон і з того часу "переключаюсь".
    Так що відмежуватись можна і треба, бо як 2 директори збираються, то буде щось страшне!

18. Волошка

Волошка Well-Known Member

Маю знайомого, який всім розказує, що йому потрібна рівність у стосунках. А жінку треба, яка буде сидіти вдома і доглядати за собою для нього.:girl_mad:

19. Daisy

Daisy Well-Known Member

Я теж так не вважала, і коли почала водити машину і бізнес вести сама... мій чоловік просто мене запитав: а для чого тепер тобі я?

20. Відповідь: Чи можлива рівність у стосунках?

ЯК ТАТО СКАЖЕ, ТАК ПО МАМИНОМУ І ВИЙДЕ!!!:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy: