чи є у ваших дітей прізвисько?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ума, 15 Липень 2009.

1. Ума

Ума Super Moderator

це не нік, як в мене "Ума" (просто не знала як правильно сформулювати тему). Це просто якесь слово, ім"я, яке приклеїлось до вашої дитини і тільки до неї. так називають вашу дитину тільки ви і швидше за все, ця кличка пропаде з часом, як виросте дитина.

не знаю чого, але мій чоловік назвав колись Тимофійчика - Зібада :) Тепер всі і навіть бабусі кажуть до нього Зібада-бада (повне ім"я), Зібада, просто Бада, чи Зі. Мене чоловік охрестив колись Газама :) Тепер у нас з Тимофієм є відповідні поштові скриньки :) Звичайно, що і сонечко і рибка його теж кличуть, але то усі дітки можуть бути зозульками, а лише мій Фій - Зібадою :)

мою племінницю Аню, батьки називають Бубба :), а коліжанка свого синочка Юріка - Самалюмка :)

що ці назви означають, я не знаю, отак якось ненароком формується слово для мацьопи.

а ви якось діток своїх так називаєте?

• Подобається Подобається x 20
  2. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Відповідь: чи є у ваших дітей нік?

За нашим малим закріпились два імя - Кіка і Гук. Кіка його баба назвала(чому щось не памятаю), а Гук тато наш, бо малий коли почав говорити АГУ то більше виходило ГУ. ТО таткові то так сподобалось,що почав Гукати малого. Я ще називаю Вікі(так у нас по-угорські).
    От чоловікового брата нзивають Дуду(справжнє імя Андрій). А Дуду, бо мій чоловік не міг маленьким виговорити Андрій то у нього вийшло Дуду. Так наш хресний Андрій лишився Дуду)

• Подобається Подобається x 13
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: чи є у ваших дітей кличка?

Умо, з твого дозволу виправила на "кличку", бо нік то дуже вже інетне.

• Подобається Подобається x 1
  4. Oddly

Oddly Well-Known Member

у нашої доні вже майже як друге ім"я-прізвисько Квітуся

• Подобається Подобається x 6
  5. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

волію слово "псевдо" :)

Нас з братом в дитинстві батьки називали Ука й Мака (Уляна і Маркіян). Від брата якось майже відклеїлося, лише в сім'ї, а моє десь підслухав хтось із товаришів, то й пішло поза межі сім'ї. Я й не заперечую :) Улян - багато, а Ука - одна :)

• Подобається Подобається x 19
  6. Liliyah Romanova

Псевдо - то літературне, та й підібране радше самостійно. Змінила на "прізвисько". :girl_smile:

Останнє редагування: 15 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  7. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Відповідь: чи є у ваших дітей прізвисько?

Чоловік донечку називає Кукуріца, це якщо вона дуже хитра і шкодна :)
    А якщо дуже ніжна, чемна і солодка - Сяся...
    Звідки пішло це невідомо, але він в нас мастак придумувати різні прізвиська своїм близьким та друзям....
    Я здебільшого використовую зменшувальні похідні імен.

• Подобається Подобається x 9
  8. Liliyah Romanova

У нас Дарко має прізвисько "малий ґусь" або просто "ґусь". Найчастіше його так татко називає, а саме слово Даркове. Він коли малий був, то дуже любив дуріти з татком (і досі любить) і завжди називав то "ґусь". Чому - невідомо, може, коли він на ліжко падав, то йому той звук так звучав. Але відтоді й приліпилося до нього оте "ґусь", бо інакше як "татко, ґусь" він про дурійку не просив. :)

9. Злата

Злата Well-Known Member

а наш татко інколи кличе доньку Бука, це були її перші звуки :) на все, що не запитували відповідала: "Бу"

10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я називаю Катерину Котя :) Котику, а вона сама себе називає Кiпу. Отак деколи ми з чоловiком та моєю мамою її i називаєм - Кiпу.

• Подобається Подобається x 17
  11. Ірена

Ірена Well-Known Member

Остап як почав говорити називав себе "Тяп" - в хаті ми його кликали "Тяпушка" - так і до нині іноді...
    а ще я називаю його пташкою.
    а-а-а-а і ще "человеческий дитеныш" - як мауглі:girl_haha:

Останнє редагування: 15 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 15
  12. Анута

Анута Well-Known Member

а в нас Хрюнь-Манюнь (як з мультика Циплятко Ципа)
    бо це чудо таке поросятко!

• Подобається Подобається x 14
  13. нталька

нталька Well-Known Member

я синульку називаю Динька, і це похідне від Данило-Данька - Динька. :)

14. Nata

Nata Well-Known Member

У мене дитячий словотвір. Ми з чоловіком якось до малят більше сонечко, рибонька, а діти творять. Петрусь себе називав Пека і Дмитрика називаємо Мика а Дмитрик назвав Петра Какік (чи то Петрик чи то братик):). Основне, що Петрусик не ображається.

А бабуся передразнює малого Петрик-геометрик.

• Подобається Подобається x 18
  15. Анута

Анута Well-Known Member

мій брат свого сина Петра називав Петрик-півметрик (поки не виріс ;) )

• Подобається Подобається x 16
  16. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

я коли ходила вагітна свій животик називала лаідно - гарбузик! Так і донечка народившись стала гарбузянькою!!!

гарбузик гарбузиком...але вона к нас ЗАЙЧИХА!!!

Останнє редагування модератором: 15 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 16
  17. Ума

Ума Super Moderator

А ми Тимофія так часто кликали Зібада, що він себе називав Завс, а тепер Зас і ми тепер теж Засом малого кличимо... :) Вар"яти! Дитина виросте і не буде знати як його звати...

• Подобається Подобається x 12
  18. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

В нас:Крім усіляких похідних від імені типу:Стьопчик-горобчик,Стильняшка-степаняшка),
    Ще є :Мамкало-дзямкало(коли мамкати починає),Жук і Карпаччо(то в нас татко його так кличе),І Тьопа(то я так зву).Але коли питають як тебе звуть він чітко рапортує:іМЯ І ПРІЗВИЩЕ.

• Подобається Подобається x 12
  19. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

В нас до малої приклеїлося прізвисько "мавпочка". Яня-мавпеняня, мавпеняся з вушками. Колись мала сиділа і пальчики на ніжках позагинала до стопи, і чоловік то побачив і сказав: мавпонька. Так і приклеїлося. А ще Яня народилася в рік Мавпи і любить бігати і всюди лазити і на турніках висіти і ногами махати:girl_crazy:. Як мавпочка:girl_crazy:. І худенька дуже.

• Подобається Подобається x 10
  20. Liliyah Romanova

Мого Дарка тут іноді кличуть Даріусом, ну бо так воно на аглійську перекладається, то він тоді злоститься дуже й каже: My name is DARKO, D- A- R- K- O! DARKO! :girl_haha::girl_haha::girl_haha: