Чи є поза християнством спасіння?

Discussion in 'Філософські та релігійні посиденьки' started by L e v k o, Mar 1, 2012.

1. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Створити нову тему мене спонукав цей допис Лілі:
    Ап. Петро сказав, що нема ні в кім іншім спасіння. І що під небом нема іншого Ймення (окрім Ісуса), даного людям, що ним би спастися ми мали Дiї.4:12

Або я щось не розумію, або ви щось інше маєте на увазі?:confused::scratch_one-s_head:
    Поясніть, будь-ласка, на чому ви ґрунтуєте такі твердження?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Відповідь: Чи є поза християнством спасіння?

Пане Левку, усе дуже заплутано й дуже просто.
    Поза християнством спасіння є, але поза Христом - нема. ;)

3. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Я також про це думала. І дійшла висновку що в Бібілії є ще думка про віру і про те, що станеться згідно з нею. Ця думка набула широкого використання у візуалізації, та інших психологічних аспектах. І я гадаю, що спасіння є для кожного своє.
    І питання що таке спасіння? Надія на життя в раю, чи страшилки пеклом і як результат взірцева поведінка.
    Це все дуже важко. Для себе я вирішила, що мені абсолютно байдужий рай. Я люблю Бога вже і зараз, так як вмію. Я живу вже і зараз. Свою любов до Бога я демонструю своїми вчинками (я майже не ходжу в церкву при цьому). Але я переконана, що в мене з моїм Другом Богом хороші стосунки. Це є вже і це є зараз. Чи варто задумувати про щось таке глобальне як що і чи є за межами...

4. L e v k o

Маєте на увазі, що людина належачи до якоїсь іншої релігії, чи взагалі будучи атеїстом, може почути про Ісуса Христа, прийняти Його як свого Спасителя і стати християнином?
    Якщо так то я згідний з вами:)

5. Liliyah Romanova

Тобто любиш Бога вже і зараз, а після смерті вже байдуже? Невже не хочеться бути з Ним постійно й надалі, без часових рамок?
    Тобто якщо людина ніколи не чула про Христа, бо народилася й виховалася в геть іншій релігії, прожила чесне й праведне життя, то вона спасіння не матиме, бо не була охрещена?

6. L e v k o

Ні!Трохи інше. Тих хто НЕ чув не рухаємо наразі. Це інше питання.

Я мав на увазі тих хто хто чув про Христа. Чи можуть вони спастися без Христа?

---------- Додано в 17:12 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

Ви маєте на увазі, з вашим Другом Ісусом Христом?

7. Liliyah Romanova

А хіба чути вистачить?
    Он гляньте на розбійників. Обидва про Христа чули, однак один відверто насміхався, а другий прийняв Христа через ЗУСТРІЧ із Ним. Я вірю, що така зустріч можлива не лише до земної смерті.
    Чи, може, ті, хто вмерли до приходу Христа, ніколи не матимуть спасіння?

8. L e v k o

Згоден! Чули обидва, але спасся тільки один- той що прийняв Христа, той хто ЗУСТРІВСЯ з ним...
    Що зараз змінилося? Нічого! Всі чують, але спасаються тільки ті, хто приймають Його! Правда?
    На чому ґрунтується ваша віра в це? На якому місці з Писання?

9. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Після смерті - це та опція яку не мені вирішувати. Я є зараз і я роблю те, що можу робити зараз, тобто в теперішньому часі. Моє право чи навпаки його відсутність на життя вічне собі надаю не я. Я можу це лише заслужити. Тим, що роблю вже і зараз в теперішньому часі. Я не знаю яким буде моє серце після смерті і якими дарами чи вміннями любові воно буде нагороджене чи позбавлене. Тому я не можу говорити, що буде після смерті. Я знаю що може бути вже.
    А чи хочеться? Так... але це лише бажання. А віра без вчинків ж мертва, так само й бажання якщо воно є лише бажанням без дій... Змісту в тому бажанні?

Те що я мала на увазі я і написала. Дружби з Богом. І я відчуваю, як ця дружба мені допомагає жити вже сьогодні. Я бачу відповіді на свої молитви, відчуваю їх. Мій Добрий і Милосердний Друг Бог мені допомагає через Свого Сина.

10. Liliyah Romanova

На вірі в те, що Бог милосердний. І на тому, що ми божевільні в своєму намаганні сприйняти Бога розумом та ще й пояснити.
    Христос сказав, що ніхто не прийде до Отця, як тільки через Нього. Чому ви вважаєте, що то лише християн стосується? От розбійник і без хрещення спасся.

11. L e v k o

Я зрозумів, тобто на здогадках...
    На жаль, якогось місця з Писання я так і не почув від вас на рахунок того, що зустріч з Христом як зі Спасителем можлива і після смерті, або що спасіння можливе після фізичної смерті людини...

Не розумію вас... :pardon:

12. Liliyah Romanova

Ну, якщо віра - це здогадки, то про що ми говоримо?
    Біблія - це основа, але не рамки нашої віри. Віра, яка живе в комоді із шухлядками, убога, бо поки Христос проходить повз такого віруючого, той вперто гортає сторінки й втрачає можливість зустрічі.
    Віра не базується лише на розумі. Є три стовпи віри: розум, серце й воля. Коли одне слабне, інші помагають.

13. L e v k o

Я вас і просив навести цитату з Основи віри- зі Слова Божого. Ми ж можемо мати якісь свої думки, чи твердження, на те нам Бог дав і розум і почуття і волю, але ж вони не можуть бути самі по собі, а мають ґрунтуватися на якісь основі, в даному випадку на Слові Божому. Правда?

Нагадаю про що мова. Ви говорили, що вірите в те, що спасіння можливе і після фізичної смерті людини. Я просив навести місце, чи місця зі Слова Божого, котрі би підтверджували цю вашу думку.

14. Liliyah Romanova

Левку, я не сказала, що після смерті. То моє наступне питання дало вам поживу до інтерпретації.
    Просто ми ніколи не знаємо, що відбувається з людиною в момент смерті. Ми не знаємо її серця, не знаємо, що вона переживає. Я не вважаю, що як людина народилася й виросла в іншій релігії, то вже для неї нема спасіння.

15. L e v k o

Що означає, "стосується лише християн". Розбійник тому і спасся, що став християнином, хоча став ним в останні хвилини свого життя:)
    Звичайно що є спасіння для такої людини! Якщо та людина зустрілася, як той розбійник, хоча б перед самою смертю з Ісусом і увірувала в Нього, то вона спаслася. А інакше як?

16. Liliyah Romanova

Левку, а якщо людина все життя праведно прожила в іншій вірі, а християнином не стала й про Христа не чула, то спасіння їй нема?

17. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Він не став християнином, він не був охрещеним, але він щиро покаявся у скоєних злочинах і Господь дарував йому спасіння.
    От власне. Господь добрий, і я не вірю, що більшість людей, які живуть чи жили чи будуть жити на Землі, він віддасть дияволу, тільки за те, що вона народилася не в тому місці і не в той час. Виходить, що мешканець якогось племені в Африці заздалегідь приречений на вічні муки лиш тому, що народився не там? Лиш тому, що в нього немає літератури., ТВ чи інтеренту щоб дізнатися про християнство?
    Левку, за вашими словами Господь якийсь дуже жорстокий, сам дав життя людині поза межами хрипстиянства, в іншій вірі і виходить сам тим самим її прирік?

18. L e v k o

Чого ж нема? Звичайно що є! Господь є добрий!!!
    Писання говорить про таких людей, що вони будуть суджені згідно свого сумління :
    Рим.2:13
    Бо не слухачі Закону справедливі
    перед Богом, але виконавці Закону
    виправдані будуть.
    Бо коли погани, що не мають
    Закону, з природи чинять законне,
    вони, не мавши Закону, самі собі
    Закон,
    що виявляють діло Закону,
    написане в серцях своїх, як
    свідчить їм сумління
    та їхні думки,
    що то осуджують, то виправдують
    одна одну,

Але не про це я хотів поговорити з вами, Лілю! Я все таки не можу зрозуміти вашу фразу- " Поза християнством спасіння є, але поза Христом - нема." Не розумію як можна розділяти християнство Христа?
    Якщо можете поясніть, будь ласка якось ширше, не однією фразою.
    Розбійник спасся через те, що покаявся і увірував в Ісуса як Господа Спасителя свого, тобто став християнином...:)
    100%, п.Лідочка!!
    Господь добрий!!!

19. Liliyah Romanova

А Христос прийшов тільки до християн?
    Пане Левку, ви самі подали цитату, що спасіння поза християнством є. А Христос сказав, що ніхто не прийде до отця, як тільки через Нього. Він помер за гріхи всього світу. Без Нього спасіння неможливе.

20. L e v k o

Нелогічне і дивне якесь якесь запитання...
    Таке враження, що до приходу Христа уже були християни...:)

100%!!!!