Центр раннього розвитку дитини «Жевжик»

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Olenka, 25 Липень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Olenka

Olenka Well-Known Member

Пропоную тут обговорювати теми, що стосуються "Жевжика".

Для новеньких:
    Додано через 10 хвилин
    Якщо я не помиляюся, то Центр планувався для дітей від 1 рочку і маленьку групу створили за бажанням мамусь.
    Може дійсно резонно ходити з рочку?
    Але мені здається, що треба ще дивитися по дитині: якщо вона з радістю туди ходить, дома повторює елементи занять - то варто.

• Подобається Подобається x 13
  2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Відповідь: Центр раннього розвитку дитини «Жевжик»

Казала Христя, що є від 6 місяців. А от чи резонно, мені важко оцінити, бо ми вже великі

• Подобається Подобається x 1
  3. Katrin

Katrin Well-Known Member

Зараз спробую висловити свю думку
    Після першого відвідування Жевжика я була в захопленні і одночасно розстроєна. Ігрова кімната викликала в моєї дитини просто море задоволення та й взагалі цікаво все, що там відбувається А ОСОБЛИВО корисно це те, що ти 1,5 години присвячуєш лише своїй дитині в плані розвитку і спілкуєшся з мамочками-однодумцями (погодьтеся, що не кожна пересічна мама поведе свою дитину в центр раннього розвитку дитини), а розстроєна я була, тому що зрозуміла, що мало часу все ж таки приділяю своїй дитині, бо вічно як не робота, то треба їсти зварити, поприбирати і т.д. На другий день я малій зробила тісто, але зловила себе на тому, що я їй дала тісто, а сама почала мити посуд. Отож, насварившись сама на себе ми сиділи з Катрін і малювали бурячком і ліпили тісто (хоча правильніше сказати, що я більшість ліпила і малювала). Каті це ще не цікаво, їй більше цікаво просто перелити баночку з соком і її погризти.
    Наразі я думаю зробити перерву на пару місяців. Єдине мені дуже шкода втрачати оце спілкування і приємне часопроводження. Христя права в тому, що наразі мала дивиться, як я це роблю і повторить одного прекрасного дня, але малювати самій я думаю можна себе припильнувати і вдома наразі. Я матеріаліст по натурі і мені хочеться бачити щось конкретне, а щось конкретне і зроблене руками моєї дитини чи принаймі з моєю допомогою я в 10 місяців не побачу. Я просто по своїй малій наразі бачу, що їй цікаво там тільки бавитись, а я потім сама сиджу і малюю:sad:
    І ще ну це як для мене, мені би більше підходила інша форма оплати, тобто прийшов і заплатив, а не на місяць наперед І час, бо ми до 16,00 спимо, а потім на всіх парах летимо на 16,30, тому відповідно ніколи вчасно не приходимо:o
    Наразі я вирішила почекати пару місяців.

• Подобається Подобається x 18
  4. нталька

нталька Well-Known Member

Катрін, приємне часопроведення з мамами Ви й на форумі можете собі влаштувати. :)
    Про нас скажу, що ми місяць ходили побавитись і ніц не хотів хлопака творити. Тепер лише потроху починає приділяти кілька хвилин то малюванню, то ліпленню. Ще гірше з розминкою - ще менше терпимості до неї. То я сідаю робити розминку сама, а мій козак час від часу поглядаючи на тих, хто робить може приєднатись.
    Тобто я розраховую на те, що він поступово звикає з атмосферою і поступово все більше буде цікавитись завданнями. Тут нам повезло з Христею, бо якби була якась строга тітка, яка б не допускала дитячих капризувань і захцянок, то нас би давно виперли з групи. :) Хоча у нас вся група така. :)
    А щоб ще кращі були результати - 100% треба дома таким чином розважатись.
    То ж мені здається, що малявочок приблизно до року і трохи більше(якщо в них нема ще таких творчих бажань) буде важко у відповідний момент попросити :) малювати чи ліпити. І може краще починати прививати цей інтерес дома. Хоча, звичайно ж все залежить від дитини.

• Подобається Подобається x 8
  5. Katrin

Katrin Well-Known Member

Наразі я малюю вдома (Каті більше подобається повиливати воду чи погризти пензлик чи просто порвати папір,вона навіть не дивиться на те, що я роблю), ось принаймі коли моя дитина подасть хоч якийсь знак про готовність, то це кардинально мінятиме картину.

• Подобається Подобається x 6
  6. Ука

я так і роблю, бо потрапляю туди вряди-годи. Навряд, чи це "по блату". Підозрюю, що це не має бути проблемою.

7. a_Iwan

a_Iwan Member

Привіт мамусі і татусі.
    Маю декілька знайомих, що відвідували "Жевжик".
    Заняття і забавки дуже усім подобаються і це великий плюс цьому центру.
    Однак мене дивує чому ніхто з форумлян не пише про негативні моменти які теж там є присутні, І вважаю що батькам про це має бути відомо.
    Пишу це повідомлення в основному для того, щоб організатори цього центру задумалися що вони можуть зробити щоб не було таких проблем.

Отож, що є основною проблемою, або хто є проблема?
    Відповіть проста: дитина власниці центру!!.
    Чому вона є проблемою? Та тому що дозволяє собі бити інших діточок, в тому числі дівчаток усім що є під рукою по голові.
    А ще більша проблема є в тому, що шановна власниця центру не звертає на це ніякої уваги.
    Не буду більше нічого писати, ніяких висновків і тому подібне.
    Єдине закликаю власників центру "Жевжик" виправити ситуацію, бо батьки швидко зрозуміють чи варті ті забавки того,
    щоб їхня дитина або пострадала, або навчилася чогось недоброго з пелюшок. І за це ще беруть гроші!!!

Другий момент: хворі діти не мають бути присутні на платних заняттях (включаючи дитину власників).

Дякую за те що прочитали моє повідомлення.

• Подобається Подобається x 6
  8. levandivka

levandivka З яйцями...

Тю...
    Вас образили? :)

9. Ука

схоже на те. Аналогічний коментар був в жж, але в іншому ключі. А перед тим, як я розумію, непорозуміння з Христею. Дещо не зійшлися в поглядах на організацію. Що зробиш, всім не вгодиш, є, зрештою, інші центри, де організатори не мають дітей.
    Я була 2 рази, жодного разу Богданчик не був завадою заняттям. Якщо він вередує, Христя бере його під груди, не перериваючи роботу. Хоча, не виключаю, що буває й інакше. То вже нехай частіші відвідувачі кажуть. Для мене щодо Богдасика була одна проблема - Лідка нерівно до нього дихає, і я боялася, аби випадково не придушила в нападі емоцій :).

не насилу ж...

• Подобається Подобається x 12
  10. Ольга

Ольга Well-Known Member

в мене схожі відчуття :)
    в захоплені бо наступного дня Юця моя повторила майже все, що робила на занятті :) розстроєна бо вдалося потрапити лише раз туди і щотижня маю намір потрапити знову, але групи вже сформовані, дітки вже адаптувалися, а влізати в чужу групу незручно :sad:

• Подобається Подобається x 5
  11. mayscream

mayscream Well-Known Member

В мене запитання виникло: а чому цим всим не можна займатися з дитиною вдома?!В чому перевага?!Мені цікаво,бо стільки вже начитана про цей центр,а зрозуміти переваг окрім колективної роботи не можу.Чи в цьому і є перевага?
    Дівчата,поясніть,плз,бо мені дійсно цікаво;-)

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

мені вдома "руки не доходять" - поки на кухню, поки на вулицю, а потім прибирати то вже не вистачає часу на приготування гри.

Так віршики читаємо вдома, щось малюємо, щось ліпимо, але воно не наскільки цікаво і корисно виходить як в школі :) І, бачу, що чим старша дитина тим більше потребує товариства ДІТЕЙ, а не родичів і батьків.

• Подобається Подобається x 11
  13. mayscream

mayscream Well-Known Member

Ясно,я десь так і думала;-)Дякую))

14. Ука

Олю, я можу помилятися, але, здається, це не принципово. Я була всього 2 рази, але якогось дискомфорту від того, що група сформована, не було.

• Подобається Подобається x 2
  15. Katrin

Katrin Well-Known Member

Вигнати Богданчика це не вихід звісно, але в нашій групі практично всі хоч раз, але отримали від нього. Я наприклад не знаю як на це реагувати. Звісно, що цього не уникнути ні на вулиці ні де і світ клином не зійшовся лише на одному Богданові, але проблема така дійсно є..Моя дитина наприклад отримала в голову деревяною забавкою просто так і в спину кулаком. За інших говорити не буду, але одним оком все одно пильнують і часом встигають попередити удар, а часом ні. Якщо чесно, то я навіть хотіла порадитись на сусідній гілці, бо не знаю як правильно на це реагувати: вчити дитину давати здачу чи заминати конфлікт?

• Подобається Подобається x 4
  16. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Ми були 2 рази, коли малій було 8 місяців. Загалом сподобалось, але нам таки ще зарано.:) От, підростемо, і спробуємо за пару місяців.

Щодо бійок: я не бачила, але на днях говорила з однією мамою, яка туди ходить, то вона теж про це згадувала, просто ніхто не наважується сказати про це вголос.:ninja: Казала, що треба пильнувати постійно за своєю дитиною, бо Богдан дерев*яними іграшками б*є дітей.:ninja: Сподіваюсь, Христя не образиться на мене.

Та й не є це якась велика проблема. Все можна вирішити.

Додано через 6 хвилин
    Ну, от. Люди говорять проблему, залишається звернути на це увагу, і зробити зміни.

Додано через 6 хвилин
    Здається, навіть у нас в темці "Куди піти з малечею" згадувалось щось таке...

Додано через 10 хвилин
    знайшла:

17. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Моя дитина теж потерпала від Богданчика, він кілька раз намагався вдарити її по голові кулаком, а також деревяною іграшкою. Звісно це діти і до всього треба ставитися спокійно, але Христя йому ніяких зауважень не робила, окрім потерпіти до кінця занять. Але загалом нам дуже сподобалось, точніше сподобалось мені, бо Софія була байдуже до того що ми робили, їй просто було цікаво лазити серед нових іграшок і діток. Думаю ми ще замаленькі, спробуємо ще раз через кілька місяців

18. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

А мы тоже туда собрались в первый раз!! Ксюшке 2,2, и ещё подружку Полинку 2,4 с собой возьмём! Очень интересно посмотреть, да и общения детского малявке нехватает. Будем в четверг в 11.

19. Katrin

Katrin Well-Known Member

Вам обовязково сподобається і діткам також, у вас якраз самий класний, на мій погляд, вік для занять поза домом.

• Подобається Подобається x 3
  20. mamatu

mamatu Well-Known Member

Так, для мене це і стало основним аргументом в користь занятть. Бо вдома завжди знайдеться що робити і дитині вже приділяєш увагу по принципу погодувати-памперс поміняти - вкласти спати. І зовсі трохи між тим щось почитати чи порозважати. Із своєю старшою я займалась сама, бавилась постійно із нею, але ми тоді жили із свекрами і я не пхалась у їхнє господарство, тож мала багацько часц на дитину. Мати чоловіка так і казала завди: "у тебе дитинка, нею і займайся" і не пускала мене до хатньої роботи.
    Зараз я дуже тішуся, що живемо самі й ніхт не допомагає, але є той факт, що буденні клопоти "зжирають" силу-силенну часу і до синочка я вже не так встигаю звернути уваги більше.
    Жевжик мене влаштовує, бо:
    - водночас гуляємо (по дорозу туди й назад);
    - зручне місце розташування (в центрі);
    - 1,5 години активної уваги тільки дитині;
    - мені не треба парити мізки, щоб таке з дитиною намалювати чи зліпити (Христина кожен раз готує нову ідею);
    - моя дитина контактує з іншими дітками, вчиться спілкуванню та груповим заняттям;
    - синок може вволю поганяти із м"ячиками, полазати по модулям або у басейні із м"ячиками (вдома ми не можемо дозволити собі таку розкіш);
    - мабуть ще щось, що я наразі не згадала...

Мені теж більше так би підходило.
    Я домовилась із Христиною на літо про поурочну оплату, бо не можу точно знати коли куди поїдемо.
    Але і потім для мене це буде актуально, адже дитина і хворіти може і десь поїхати треба або сама захворію, або якісь справи наваляться...
    Навіть не знаю як так домовитись, адже і Христину шкода: вони мають оплачувати шалену оренду за приміщення та кредит. Я завжди чужі турботи приймаю близько до серця і мені щиро хочеться, щоб ця "забава" організаторам не тільки не в мінус була, але й прибуток приносила.
    Моя подруга, банкір, послухавши мою захоплену розповідь про "Жевжик", та розпитавши усі матеріальні фактори (така вона вже є, все до фінансів приміряє), сказала, що не кредитувала б таке, що воно наврядчи рентабельне. Ось так.
    Але, на жаль, не маю я таких статків, щоб спонсорувати пропущенні заняття.

• Подобається Подобається x 9
Статус теми:
Закрита.