Боремось з підробками - рятуємо економіку

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем bora, 19 Липень 2010.

1. bora

bora Well-Known Member

Просто нещодавно зіткнулась з оцінками експертів, які говорять, що в Україні в деяких галузях підробки сягають 40% ринку.
    І хоча ми вже ніби звикли до такого стану речей, справжні його наслідки ще попереду - бо офіційним виробникам вкрай важко конкурувати з "чорним", а це означає, що виробники й далі банкрутуватимуть, рівень безробіття зашкалюватиме, а з ним - збільшуватиметься злочинність та загниватиме й далі все бюджетне - медицина, освіта тощо. Все це ланки одного ланцюжка.
    Ми говоримо про екологію, допомогу бідним та хворим, мову, але в корені все-таки зараз стоять економічні перетворення. Бо з ними набагато легше втілювати в життя всі решта планів. На все потрібні кошти, а їх акумулюють місцеві, чи там національні підприємства, і аж ніяк не виробники підробок.
    Давайте, просто зважати на те, кому ми віддаємо гроші, поки ми ще маємо вибір. А в цій гілці можемо писати й про решту фальсифікату в країні, про можливості підтримки національного виробника, підвищення рівня добробуту міста в принципі.

2. Furore

Furore New Member

Відповідь: Боремось з підробками - рятуємо економіку

Я особисто щось не зовсім зрозуміла яким чином боротися з підробками?
    Невже Ви думаєте, що більшість купує їх добровільно?
    Ось, наприклад, я вже розчарувалась в наших парфумерних магазинах. Ясно, що я одна в полі не воїн, але, скажімо, навіть тут на ДП в тій темі, де це доречно дівчата не можуть ділитись адресами і назвами перевірених магазинів, а в ПП не всі відписують. :girl_nea::girl_sad:

3. zetta

zetta Well-Known Member

тема цiкава, знаючи що з тим бореться вся Европа, та й цiлий свiт.... але чи завжди той оригiнал вартуе тих грошей? А навiть якщо й так то який вiдсоток людей може його купити? Замкнуте коло.

4. Ольга

Ольга Well-Known Member

простий приклад з життя, цукерки відомі на весь світ такі як M&M's, одні куплені в Антошці, інші в простій будці на вулиці. Смак зовсім не той.
    Кажуть, що всі шоколадки типу баунті, снікерс і тд роблять десь в Стрию :sad: цікаво що ж ми їмо разом з тими шоколадками

5. bora

bora Well-Known Member

Так, найпростіший спосіб не купляти підробок - купувати продукцію в легальних магазинах, а не на базарі чи з рук як конфіскат. Мене теж здивувало, що таке має місце, але коли до нас зайшов хлопчина з підробками помад та парфум, воно в офісі розійшлось десятками штук. Я була шокована:sad:
    А щодо ціни оригіналу..Мова не лише про парфуми, хоча я називали виробників значно дешевших марок, йдеться і про продукти на ринках.
    Не лише я, але мої друзі з інших галузей знають як похабно провадяться перевірки імпортного товару на митниці. Тому коли сьогодні я думаю про те чи купити шоколадний батончик український чи ввезений з-за кордону я оберу український відомого виробника (щоб без реклами), а хліб хіба куплю у магазині чи супермаркеті, і нізащо - в кіоску.
    Здається дрібниці, але завдяки масовості - підробок у світі виробляється зараз на 250 мільярдів євро.

Стовідсоткову гарантію на те, що там не буде підробки ніхто не може дати. Магазин не завжди знає, що підіпхає йому постачальник просто. ТОму тут вчимось премудростям - як вирізнити справжнє-несправжнє.

6. zetta

zetta Well-Known Member

ну так, а на ринках не похабно перевiряють(яйця, мясо i тд) 7 ? А в яких умовах то все зберiгаеться ?
    )) ви певне не памятаете як не раз на прилавки наших магазинiв попадав хлiб з паличкою.... Знайома працюе на хлiб заводi то так i каже..булочки печуться на пальмовiй олii...
    Вiзьмем вiдомого ЛIМО, що в морозивi робить жир рослинного походження?
    Вiдома Растiшка- хай Бог милуе дiтей вiд неi...
    Яку сметану не вiзьмеш в нiй (особливо та що у вiдрах )70% зi 100 теж рослинний жир, далi якесь сухе молоко ....Куди не кинься купа тих ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ....
    а на рахунок пiдробки... то пiдробляють в основному вiдомих виробникiв, просунутих на ринку, а все решта........... ну не пiдробляють в нас сметану, ii просто роблять не якiсно.... i дуже часто не все вказують на етикетках. Як казав менi один французький повар...... " в часi посту повиннi бути вегетарiанськi страви.... та замовляють краще тi в котрi я додаю вершкового масла.... ну але то мiй секрет " ))

Останнє редагування: 20 Липень 2010
  7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а великі ( не те що маленькі) відомі м ясо-ковбасні підприємства відпускають продукцію зі штампами ветлікаря та санітарного лікаря без їх особистої присутності , яка вимагається на кожну поставку і відпуск.Зрештою, як і перевірка.( Це те, в чому переконалася на власному досвіді)

8. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

9. bora

bora Well-Known Member

В Криму дивилась морозиво марки, якої тут не зустрічала..Який там склад....читати-не перечитати. Але знаєте позитив, який намітився? Великі підприємства МУСЯТЬ тепер декларувати склад продукції. І їм зараз це дешевше, ніж цілком залежати від ласки перевіряючих органів. ТОбто, раніше ми їли морозиво з полуницею, а тепер на її місці читаємо - емульгатори, покращувачі смаку, ароматизатори. Я вже не вірила, що таке в нас пройде. Але можна такого хоч не їсти. Я відмовилась від покупного морозива вже давно. І це я Вам скажу має спонукати виробника робити висновки. Рано чи пізно робити хімічний продукт стане просто не вигідно, натомість з"явиться попит на корисніший продукт.
    Це тема безпеки продуктів швидше, але я не проти, вона теж дуже цікава.

Якщо п-во пече булочки на пальмовій олії вона має бути в складі на упаковці. Перед тим як придбати щось без упаковки я перевіряю упаковку аналогічного товару. Пальмову олію в булках ніколи не зустрічала. Напишіть в ПП, що за виробник, бо Ви мене здивували.

І взагалі мені подобається таке русло розмови. )) Знайома розповідала, що на дозвільну документацію надсилали харчовий продукт з клеєм (так склалось) і він пройшов перевірку. Хто б перевірив наші перевіряючі органи?) Насправді великі підприємства дуже зацікавлені в тому, щоб контроль був кращим, бо тоді купа підвальної продукції з ними не буде конкурувати і демпінгувати. Ми десь на етапі коли легальним стає бути вигідно..Правда без відповідних законодавчих ініціатив - це нездійснена мета.

Як Ви вважаєте, чиновники на цю сторінку колись потраплять?)

Останнє редагування: 20 Липень 2010
  10. allusya

allusya Well-Known Member

А для чого їм сюди потрапляти? Вони і так це все знають, з ними ж відкатами діляться. Якби жахливо не звучало, але такий факт. :girl_impossible:

А ще бачила сьогодні програму "Знак якості", робили аналіз "натуральних 100%" гранатових соків. Як виявилось, вони не то шо не натуральні, а гранату навіть 0,00000001% там нема і то за такі гроші :sad: І були представлені як ураїнські, так і азербайжанські виробники. Тому не варто купувати гранатові соки в скланих банках більше ніж по 20 грн за шт. ВЗАГАЛІ.

11. Almariel

Almariel Well-Known Member

я справжній сік гранатовий бачила лише 1 раз: на ринку прямо з гранатів виготовляється. років 2-3 тому літра такого соку коштувала 70 грн.