Почало боліти вухо в сина (6,5р.), ставила "фіто-воронки", стан покращився, та на наступний день почав казати, що недочуває на одне вухо , просив почистити, "бо там йому кулька якась заважає". Після підпалювання "фіто-воронки" вушко зовні почистила від того воскового пилу, але глибоко не лізла, може бути, що зробили пробку якусь? На додачу доня (2,5р.) почала теж скаржитись на вушка , капала Отіпаксом, зіткнулась з проблемою, в неї такі маленькі отвори, що складається враження, що краплі не потекли по проходу. Я вушко відтягувала і намагалась капати по стінці і не дуже вийшло, утворюється повітряна подушка і не пускає крапельки донизу, якось так. Як на рахунок того чи можна знімати біль теплою Камфорною олією або гріти синьою лампою чи взагалі сухим теплом. Про лампу чула, що зараз вже не практикують, але свого часу сину помогало. Вихідні, не знаю куди податись з дітками на консультацію, хто як рятується від болю у вушках?
Відповідь: Болить вушко В нас таке було після наших сопельок, то я використовувала борну кислоту на ватку і в вушко, нам так допомагало, але нам лор так порадив.
Відповідь: Болить вушко Не займайтесь самолікуванням!!! В нас зі старшим таке було кілька років тому, але, дякувати, маємо доброго дитячого, яка порадила в жодному разі не вигрівати а відразу поїхати до лікаря, тому що не все можна лікувати самостійно. В результаті ми поїхали (теж в неділю) в Охматдит, там цілодобово лор приймає, то виявилось, що у малого аж за вушною перетинкою набряк гнійний, якби почали гріти, невідомо чим би закінчилось... Надіюсь, що у вас не так страшно, але тут потрібен огляд лікаря однозначно, поїдьте на Орлика або в Охматдит)
Відповідь: Болить вушко поїдемо, забула про нього начисто, не хочу самолікуванням займатись, ніколи не мали з вухами чогось серйозного, в осн. боліли коли нежить, та й то так, симптоматично. Ватку в вухо, рукою погріти хв. 10-15, та й заспокоювався біль. каже, що вже чує, але поїдемо на консультацію.
Відповідь: Болить вушко Були в Охматдиті, попали до Лора Крука. В сина двобічний гострий тубоотит (закладає вуха від нежиті), вуха капати та нежить лікувати, нічого страшного. В доні гострий двобічний середній отит, призначив антибіотики. Але стан в неї сьогодні вже набагато кращий, час від часу нагадує собі про вушка та не ридає вже так. Подивимось як ніч пройде, щось я не схильна антиб. її пічкати, наша лікарка теж казала не спішити, з середнього отиту можна вийти і без антибіотиків, в понеділок підемо знову до Лора, будемо спостерігати динаміку і визначатись з лікуванням. Ну нічого катастрофічного не пропустили, це вже добре. І ще казав Лор не мити і не чистити дітям вуха, бо проштовхується сірка вниз, там закупорюється, можна обережно забрати те, що само вилізло з проходу, але не ватними паличками.
Відповідь: Болить вушко Я завжди після миття голови, легенько забирала ватною паличкою зверху сірку, теж знаю шо не можна так усердно чистити, а чим чистити як не паличками?
Відповідь: Болить вушко В нас часто бувають отити як ускладнення після ГРВ. Так от, наш лорказав, що коли температури нема, то можна гріти. Синя лампа або я роблю мішечки з сіллю. Гріти потрібно за вушком, там де кісточка. + отіпакс, борний спирт. Коли нема температури, то обходимось без антибіотиків. А от коли температура, то гріти неможна! Ну і без антибіотиків не обійтись. І звичайно відвідати лікаря, хорошого, якому довіряєте. а то й кількох. А то наш в нашого лора з поліклініки одне лікування - антибіотики. А виявляється можна і без них обійтись.
Відповідь: Болить вушко казав чимось тоншим, накрутити трішки ватки і все, але не пхати далеко. Може краще на сірник ватку, в нього був такий спец. дротик тонесенький, то ним точно нічого дальне не пропхаєш. Так от власне і підемо ще до одного. Лікарняні лікарі теж захоплюються антибіотико терапією, треба чи не треба. Добре, що лікарка, якій я довіряю не з таких, якщо вона вже скаже, що треба, ну то значить треба.
Відповідь: Болить вушко Нам ЛОР казала чистити вуха мізинчиком, палець якраз не дістане, куди лізти вже не можна. А сірка має захисну дію, тому її зі середини не треба витягувати. P.S. На Орлика нема чергового ЛОРа (колись їздили), тільки в ОХМАТДИТі.
Відповідь: Болить вушко так, лише в Охматдиті круглодобово є черговий Лор. Я сьогодні консульт. поліклініки (Орлика та Чорнобильська) обдзвонила, то на вихідних Лора там не найшла, на Орлика в лікарні нема чергового Лора, в суботу зранку лише можна когось застати, так сказали в приймальній і відправили в Охматдит.
Відповідь: Болить вушко Можливо я не зовсім в цій темі пишу, але може кому стане в пригоді. Можна лікувати вушко за допомогою грецьких горіхів. Взяти половинку грецького горіха, віддусити олійку часникодавкою на металеву ложку, тоді чуть-чуть погріти на вогні (але щоб не було гаряче) і за допомогою піпетки закапати у вушко, тоді закрити ваткою (щоб було тепло і не витікала олійка горіхова). Так зо 3 рази на день. Правда дитині не лікувала (лише собі і чоловіку), але мені здається це хороша альтернатива аптечним каплям
Відповідь: Болить вушко Дівчатка, допоможіть! Дуже потрібно нам сьогодні потрапити до хорошого ЛОРа. Сьогодні вночі доня проснулася і дуже плакала хапаючись за вушка Я вже просто не знаю куди звертатись, не пройшов навіть місяць після нашого запалення. Я вже у відчаї, не знаю що робити, а самолікуванням займатися не хочу. Скиньте в пп будь-ласка контакти хороших спеціалістів.
Відповідь: Болить вушко Сходіть в Оматдит в ЛОР відділення до завідуючої, дуже хороший спеціаліст. Йдіть на пряму з 9.30.
Відповідь: Болить вушко Дівчата, чим ви чистите вуха дитині? Моя свекруха випадково дорослою вушною паличкою пробила малому в 1,5р барабанну перетинку у вусі... - синуля ворухнувся. Будьте обережні
Відповідь: Болить вушко Малому 5 років,вушка стали боліти посля ГРЗ,температури спочатку не було,хотіли гріти синьою лампою,але не завжди можна вигрівати вушка,звернулися до ЛОРа,довелося пробивати барабанну перепонку,бо був гній за нею,вона і призначила лікування,зараз вже набагато легше малому,тому не займайтесь самалікуванням,можна гірше зробити.В нас проблема була і в нежиті також,тому промивали ніс,капали вушка і антібіотіки.
Відповідь: Болить вушко Я з Сашком вже 10 день їжджу щодня на процедури з вушком, почалось все із густих зелених сопель (в Сашки аденоїди 3 ст), потім температура й вушко...Соплі вже підлікували, вже нема, але з вушка текла спочатку прозора рідина, потім така жовтувато-тягуча, то лікуємось наразі.
Відповідь: Болить вушко в нас сьогодні теж вухо заболіло, лор каже що це від носа запалення почалось + пробка тиснула. В нас така дивна нежить, нічого не тече, ніс не набрякший, але зранку і ввечері після примивання видуває згусток зеленуватий. Лікуємо ніс знову, це наше слабке місце