Безробітний чоловік - не працює, та й не особливо хоче! (Беремо від чоловіка все)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем stroprivaya, 11 Січень 2012.

1. stroprivaya

stroprivaya New Member

Привіт усім.Напевне не я одна стикалась з такою проблемою - мій чоловік, коли ми одружились, був успішним у роботі і супер заробляв. Проте згодом його скоротили і ось вже більше півроку сидить і роботи не шукає. Він, правда на біржі стоїть, але мені зовсім не подобається його спання до 12 дня і сидіння біля телевізора по ночах!Це деградація повна! Він виявився зовсім не спроможним чогось добиватися самостійно - ні в пошуках роботи, ні у створенні власної справи, ще й в дома ні гайки закрутити, ні кран відремонтувати! Аргументи - мене батьки нічого не навчили, я чекаю, коли мені твій батько знайде роботу, і що я в цій країні сам знайду! Я не кажу, що усі повинні бути керівниками і начальниками, але повинні намагатись хоч ЩОСЬ робити для свого майбутнього! В мене з дитинства прикладом був батько-він почав з низів і досяг дуже великих успіхів у бізнесі своєю тяжкою працею!А чоловік не хоче починати з низів - хоче відразу мати супер зарплату і роботу. Я теж би цього хотіла,але такого не буває, і треба пробувати себе у різних сферах - хто шукає той знайде! Я не проти, щоб влаштовували по-знайомству (якщо є можливість), але ж мужчина повинен бути пробивним, а не сидіти вдома! Що робити - не знаю, я вже й сама намагалась щось шукати, і скандалила - нічого не дає! Він в мене хороший, але через цю ситуацію відчуваю просто як моя повага до нього тане день за днем.

2. Ponechka

Ponechka New Member

Відповідь: Безробітний чоловік - не працюю, та й не особливо хочу!

В вашій ситуації ні скандали не допоможуть ні вмовляння, поки сам не захоче доти нічого не получиться

3. Delfy

Delfy Well-Known Member

н-да.. тут нічого не порадиш. я таку ситуацію знаю і вона мені дуже близька - слава Богу, не завдяки чоловіку, а декому іншому, не менш близькому..
    жінка о 06-00 просинається, він спить. вона виходить о 08-00 на роботу. він спить. вона о 19-00 приходить з роботи, а він - гарненький, в піжамці, наїджений та веселий пропонує з порогу до кухні помогти піднести сумку...
    що робити - вона не знає. на роботу він не ходить, бо всьо то важко та й не платять. за власний бізнес - катастрофа, бо реально ніде не фартить.. шкода. що робити, казати в таких випадках вона не знає.
    колись було не так, але то було. того вже нема.
    він часто показує характер, навіть свариться, повчає, часто буває що йому то не то скажуть, то зроблять, то не так подивляться.
    і йому нічого не потрібно - хіба компутер... а нашо в хаті ще щось? їсти хочеться рідко, бо ж енергія ні на що не витрачається, одягатись не потрібно, бо куди йти? гроші нашо? де їх дівати в хаті?
    печально і сумно.

4. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

так можна й до кінця життя чекати того бажання.
    Мій теж "домашній", сидів би вдома біля книжок чи телевізора цілими днями, так було півроку, коли переїхав у Львів, роботу залишив, бо добиратись далеко було, а іншу важко було знайти (та й бажання не дуже мав), то перебивались як могли. Тільки коли народився старший, побачив, що виходу немає та й я періодично його "муштрувала", то тоді швидко й роботу знайшов, щоб хоч "зачепитись" за шось, а вже потім змінив на кращу.
    Якби я чекала, поки сам захоче піти на роботу, то, мабуть, ще довго то було так.

5. stroprivaya

stroprivaya New Member

Ой, дівчата, а я боюсь навіть планувати вагітність через цю ситуацію, бо за що жити будем - в мене зарплата копійки, хоча робота супер, та ще й я теж не пробивна, бо з дитинства вважала, що жінка може взагалі не працювати, ну хіба що для загального розвитку і щоб пару копійок на косметику мати - а далі робота мужчини!Сподіваюсь все налагодиться!

6. Prutylyatko

я теж себе вважала непробивною та неактивною, але то до пори-часу. Життя вчить та змінює.
    Не хоче йти на роботу, "загрузіть" чоловіка домашніми справами, може, тоді сам побіжить шукати роботу:)))

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

налагодиться однозначно, тільки потрібні ваші зусилля "під лежачий камінь вода не тече"...

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мій тоже так колись сидів. Мав сезонну роботу, тобто зимою застій, а ту зима швидко почалася, сніг випав, земля замерзла і всьо по роботі, я якраз вагітна була, увесь час майже по лікарняних, а лікарняні робота мені оплачувала, так і жили, хоча я не сильно напрягала, не сварила, а увесь час говорила-говорила, мов народиться дитина і як то далі буде. Описувала які нам потрібні будуть розходи і т.п. інколи здавалося що все це тулкую як малій дитині. Відповідь була ":" та шо ти переживаєш". Потім сама купувала "Ваш магази" вишукувала вакансії, але там..., ну хто шукав роботу по газеті мене зрозуміє. В його тата на роботі звільнилось місце, яке повністю могло б йому підходити і тато мав можливість домовитися. Як я просила-благала, ну пвпринципі мені це вдалося і то деякими хитрощами. Слава Богу до цих пір там працює, ну, робота може не ахті, але зарплату дають вчасно, що не маловажливо в наш час та й якось як не як живемо всі троє за ці гроші і нема простоїв по пів року.

8. Delfy

Delfy Well-Known Member

ну, вагітність - дитина має бути бажана обома, а не як спосіб заставити мужика підняти зад з дивану і йти на роботу. та то й не спосіб заставити.. різні варіанти вирішення такої ситуації можуть бути. то скорше рідкість, що він побіжить працювати..
    не знаю. розлучення теж не вихід.
    зрештою, що може заставити здорового дядька виконувати єдине, що він мав би робити (ну про повагу, підтримку і все "високе" мовчу) - заробляти гроші - я не знаю.
    мені здається, що чим довше він сидить без роботи, тим сильніше його мозги розгладжуються - робити ж нєфіг - сидить собі думає всяку дурню - і тим ймовірніше, що роботу він шукати не захоче. жома ж добре - їсти є, тєлік є, тепленько - лежиииииш.. як в Турції. ще й платити за то не тре.
    ох, зла я стаю, як то все згадую...
    вибачте, якщо кого образиа - чесслово, не хотіла.

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Обов"язково.:yes: Ви просто говоріть з ним, говоріть і ще раз говоріть. Шукайте підходи, бо я так бачу дана позиція нічогонероблення йому дуже припала до душі.

10. Komashka

Komashka Active Member

бачите як все змінилося. раніше жінки вдома сиділи-шукали роботу, коли чоловіки працювали. або й не працювали, якщо були фінансово забезпечені. а тепер чоловіки вдома, а жінки працюють. думаю чоловіка майже неможливо затягнути на роботу, якщо він цього сам не хоче! але майже всі купуються, коли йде мова за власну справу. Треба трохи заохотити, а коли загоряться очка і захочеться чогось свого - і почне інформацію шукати, і газети сам піде купувати, і все решта :)

Останнє редагування: 11 Січень 2012
  11. stroprivaya

stroprivaya New Member

Дякую! Я загрузила, але як то кажуть "і так погано, і так не добре" - він то все зробить по-дому, але я зроблю це краще!:girl_tender:

12. Prutylyatko

от в тому й наша помилка, "ми зробимо краще", нехай робить чоловік як вміє, головне, щоб без вашої допомоги чи виправлень, похваліть його, авось захоче, щоб й на роботі його хвалили (преміально):haha:

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

14. Delfy

Delfy Well-Known Member

Муштрування і пиляння навряд чи допоможе. воно породжує злість від чоловіка і додаткові нерви у жінки. ІМХО

15. innamorata

innamorata Well-Known Member

Думаю що могло б подіяти якщо завести мову про дитину. Сам допетрає що треба буде більше грошей і т.д. Ну, якщо і не відразу почухається, то коли завагітнієте, точно дупу з дивана підніме... я так собі думаю... Але вагітність треба планувати разом. Побільше з ним то діло обговорювати, щоб знав до чого йде і був в курсі...

16. Prutylyatko

ну от де хотів, там нехай й ставить, ми й так знайдемо.
    пиляння, згідна...але й сидіти та чемно чекати "Божої милості" та ще коли звичайна розмови та натяки не допомагають...

---------- Додано в 17:06 ---------- Попередній допис був написаний в 17:05 ----------

такий мужчина сам піде на роботу без жодного слова жінки:)))

17. Insolence

Insolence Living The Dream

18. Komashka

Komashka Active Member

щодо самого небажання працювати - тут треба шукати витоки проблеми. чим може чоловік цілий день займатися вдома, поки інші працюють? можливо у нього є компанія однодумців, які також безробітні і їм так добре? бо чоловікові, у якого родичі і друзі працюють, а він - ні, потрібно мати підтримку. бо чоловік - це голова сімї. найкраще ввести його в середовище успішних людей, які чимось займаються, крутяться. може він на них подивиться і сам потягнеться. А можливо жінка бере усю роботу на себе і він живе як в Бога за пазухою? тоді жінці треба змінювати політику сімейного життя.
    на мою думку такі випадки трапляються тоді, коли зарплати жінки вистарчає на двох. а якщо не дай Боже жінка захворіла і сидить на лікарняному? звідки тоді гроші на ліки, на їжу, на двох? тоді чоловік точно підніме пяту точку з дивана/з-за компа.

Останнє редагування: 11 Січень 2012
  19. billuy

billuy New Member

з дитинства вважала, що жінка може взагалі не працювати, ну хіба що для загального розвитку і щоб пару копійок на косметику мати - а далі робота мужчини!
    згоден. так чомусь в жінок є. це як правило не називається я я вийшла заміж а я вийшла на пенсію. і цю пенсію (згідно печатки в паспорті) мені до кінця життя має платити чоловік. а моя освіта чи робота це просто хоббі ( ну хіба що для загального розвитку і щоб пару копійок на косметику мати - а далі робота мужчини!) як було сказано вище.

20. innamorata

innamorata Well-Known Member