Безпека людей у машині

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Анута, 10 Липень 2009.

1. Анута

Анута Well-Known Member

чоловік раз мав необережність так малого посадити. скільки то потім було гвалту його звідти забрати! а в крісло своє всадити... короче, більше так не практикуємо

Останнє редагування модератором: 10 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 18
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Наші маленькі чуда! (дітки форумлян віком від 0 до 7)

Ми тільки зараз іноді дозволяємо, коли йому вже 6 і знає, що небезпечно їхати не причепленим, до того не розумів, тому було зась. І тепер також тільки на стоянці таке дозволяємо. Зате радості!!! :girl_haha: Але тільки скажемо, що ми вже їдемо й треба сідати на місце, зразу повертається на кріселко й причіпається. :girl_cool: А от на трасі чи навіть на вулиці, я би ніколи не дозволила, бо це небезпечно.

• Подобається Подобається x 15
  3. Анута

Анута Well-Known Member

коли чоловік якийсь час жив в німеччині був вражений тим, як там діти реагували (якщо можна так сказати) на авто. Каже, ще сам не встиг сісти, як вже всі сидять по своїх кріслах пришпилені. А ще розповідав одного разу пропонував одному 16-літньому парубкові поїхати в лісосмугу (за місто) і там його повчити їздити (бо в нас в тому віці вже всі пацани вміють). Так був шокований відповіддю "не можна, бо мені ще немає 18 і я не можу мати прав"
    (єдине я могла наплутати з віком в останній історії, бо написала по аналогії з Україною і не знаю в скільки років в них права дають)

• Подобається Подобається x 14
  4. Holly

Holly Moderator

Відповідь: Безпека людей у машині

Ми такого також не практикуєм. То ми їхали в село, сільською дорогою (вирішили зробити фото), швидкість була маленька, бо Ярина за кермом, страшні ями на дорогах. Я навіть не дозволяю спереду її тримати. Сідаючи в машину, Ярина сама просить, аби її "прив"язали":girl_haha:
    Я так і знала, що будуть такі коментарі.

• Подобається Подобається x 10
  5. Анута

Анута Well-Known Member

;) як то кажуть самі напросились :girl_cool:

• Подобається Подобається x 4
  6. Liliyah Romanova

Нічого поганого в таких коментарях нема. ;)

У мене наприклад вже вироблений рефлекс - сіла й зразу прищепилася. Було смішно, як на мої дії реагували друзі й родичі, коли нас по Львову возили, а я вже інакше не можу. І сама причіпаюся, і Дарка вже від мацьопкого в кріслі возимо. Навіть не уявляю, як інакше.
    Правда, він у кріселку, відколи сидіти почав, але я біля нього майже ніколи не сиджу, завжди на передньому сидінні. :)

Тут у 16 чи то 17 вже можуть і мають права, особливо, якщо живуть на фермі. Правда правила для них дуже і дуже суворі!

• Подобається Подобається x 11
  7. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

йду раз додому, а в нас вулиця як то кажуть місцева, тобто в основному їздять ті хто живе, або ті шо машини залишають в гаражах. Але дорога є дорога, є повороти, часом там вчаться їздити такі "профі" як я.... :girl_haha: іду додому під"їжає чоловіка знайомий з дитиною на руках (років 3), а саме найгірше те, шо той тато, був дрова :girl_devil: ну і шо він вчить ту дитину :girl_devil: :girl_devil::girl_devil:

8. Holly

Holly Moderator

Коментарі не тільки не погані, вони свідчать про те, що не всі байдужі до безпеки дітей в машині. Я також ЗАВЖДИ прищіпаюся в машині. Я взагалі боюся їздити в машині, за останні два роки такого надивилась... І наведу один приклад. Їхали ми з дачі в пізно ввечері. Рухаємось по кільцю біля Метро, і тут на шаленній швидкості, "підрізавши" нас, "влітає" на кільце машина (за кермом молодий чоловік, поруч жінка з малою дитиною). Якби мій чоловік вчасно не загальмував, то була би страшна аварія. А той водій навіть не зупинився, наздогнали ми їх на перехресті, на світлофорі.

• Подобається Подобається x 9
  9. Анута

Анута Well-Known Member

коли бачу на передньому сидінні дитину - мене коробить :sad:
    я іноді собі позволяю без крісла на задньому, бо кріселко в нас одне і воно в татка в машині, а іноді можемо з дідусем десь підїхати. Але комфорту від того отримую мало :sad:
    пробували залишати кріселко вдома, але воно вічно потрібне не в тій автівці в яку почепили. тому вирішили залишити в татка, всетаки з ним ми частіше їздимо.

10. марта

марта Well-Known Member

Я колись теж з дуру дитину на дачі посадила на водійське крісло, думаю нехай собі потішиться, особливо після того як він на Рошені вічно за ту машину воює. Так от та сама історія, тепер тільки чуть зазіваєшся, малий вилазить з автокріселка і відразу на переднє сидіння. А минулого тижня в нас взагалі страшне ЧП через це було. Зібрались ми вже їхати з озера, посадили малого в авто кріселко, а всі дорослі ще стояли коло машини. Малий дістався водійського крісла і заблокував всі двері. А ключі від машини опинились в сумці в багажнику. Просили ми довго Костю відкрити дверки. Вже зібрались вікно вибивати в машині, чоловік якраз камінь приніс. Але якимось чудом синуля в останній момент відкрив защолку.

11. levandivka

levandivka З яйцями...

Я б цю фоту назвав "Жива подушка безпеки".

• Подобається Подобається x 3
  12. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Коли ввели великі штрафи і в тому числі за відсутність дитячого крісла, то трохи тому втішилася. Бо так було легше переконати купити крісло дитяче і тепер ми не їздимо без нього (іноді купа народу має їхати з нами в машині, але Христинка всеодно має сидіти в своєму кріслі).
    Колись потрапила в аварію за кордоном. Я і до того пришпиляла ремінь, а після - то було першим, що робила як тільки закривала в авто двері. Деякі водії сприймали це як мою невіру в те, що вони хороші водії. Тому відразу казала, що справа в мені, а не в їхній вправності. Більшість розуміли :)

• Подобається Подобається x 6
  13. Holly

Holly Moderator

Чорний гумор... як завжди.;)

• Подобається Подобається x 2
  14. Liliyah Romanova

Радше гострий. :girl_haha: Але то не зі зла... :girl_smile:

• Подобається Подобається x 2
  15. levandivka

levandivka З яйцями...

А то багатьом не думається, доки "не гряне..."
    Дорога - щоденно чиясь смерть. то варто пам'ятати.

• Подобається Подобається x 4
  16. Анута

Анута Well-Known Member

чоловік недавно порався біля машини і пустив малого в середину - там чимось забавиться і не буде під ногами. в принципі малий бавився магнітофоном, але в результаті виявилось, що малий відломив тримач до GPS. так що дітей в машині тримати виключно в автокріслі, навіть якщо машина стоїть - всерівно буде якийсь клопіт (наприклад як Марта розповіла)

• Подобається Подобається x 7
  17. levandivka

levandivka З яйцями...

Розбите шкло, чи GPS - дурниця, у порівнянні з наслідками несподіванки (колесо може вибухнути/заклинити, КамАЗ із-за кущів вилізе напереріз). Це може статися із кожним з нас. Навіщо ж ТАК ризикувати дітьми?
    Гляньте на робиті авта, на їх кермо: вигнуте, зазвичай нафік. Добре, коли не ламається грудна клітка водія. А від дитини що лишиться?

18. Анута

Анута Well-Known Member

знайома розповідала що їм не треба автокрісло оскільки малого в нього ітак не посадиш... а ще розповідала як вони їздили з малим на краківський і малий поки доїхали відірвав тонуючу плівку на задньому шклі. причому спокійно так розповідала, як прикол
    от я стояла поруч і думала "як це повинна та 1,5-х річна дитина гецатись по салону щоб під час руху відірвати тонуючу плівку на задньому шклі?" а якби по гальмам довелось втиснути? :suicide:

19. levandivka

levandivka З яйцями...

То називається "природній відбір".
    (Прости мене, Господи!)
    Уявляєте, як воно власним автом керуватиме, якщо виросте..?

• Подобається Подобається x 7
  20. Ірена

Ірена Well-Known Member

в мене колись так ледь не загинув батько... в аварії він був винен, але він був пристебнутий, а його пасажир і пасажири іншої машини - всі на виліт....
    то дуже страшно.