Дорогі батьки-форумчани, скоро організовую батьківські збори, і звичайно хочеться щоб батьки отримали якомога більше корисної інформації про навчання та виховання своїх діток, а не відповідаючи на запитання "Про що говорили на батьківських зборах?" казали: "Та знову гроші збирають" Але чим зацікавити кожного не уявляю, бо всі ви такі різні, підкажіть на які запитання ви хотіли б отримати відповіді. Дякую.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку Не знаю групу якого віку Ви ведете,але коли моя дитина була маленькою,мене більш за все цікавило,як вона себе поводить і почуває в садочку,чи легко їй контактувати з дітками,які проблеми з їжею/туалетом,ну і звичайно - які програми розвитку у садку,що діти повинні вміти в такому віці, що роблять на "заняттях" і "фізкультурі"... Зараз,в старшій групі,більш за все цікавить підготовка до школи,і готовність її до школи на думку вихователя. Але без розмов про гроші на зборах не обходиться-бо завжди збираємо на необхідні методичні матеріали,зошити і т.д. Хоча збирає не вихователь, а батьківський комітет. Обговорюємо різні організаційні моменти. Ще мені завжди цікаво було знати думку вихователя про день народження в дитячому садку- як Ви це бачите,що рекомендуєте давати діткам для пригощання,а що не потрібно або заборонено. Бо у нас часто розмови зводяться до того,що батьки можуть зробити для садочка,але рідко говориться про те, що садочок робить для діток,крім "перетримки"їх там протягом 8 годин.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку Дуже дякую за відповідь. У мене молодша група (3-4 роки)
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку мене цікавить чи вихователь має якесь відношення до харчування діток, бо моя мала коли я забирала її з садочку, частенько при виховательці казала :" Мама, а мені сьогодні знову дали тільки пів котлетки, а Іринці цілу...", то та тільки робила вигляд що нічого не чує:confused:
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку Які цікаві форми проведення батьківських зборів використовують ваші вихователі?
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку У Канаді збори - це зустріч вчителя чи вихователя з батьками віч-на-віч. Ніяких збіговиськ. Мені подобається.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку а скільки діток в групі? в укр. садках по 30....бідні б були наші вихователі , якби з кожним окремо зустріч влаштовували....
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку 20 і більше. Збори розписані по годинах. Мені подають картку з часом, коли маю бути в школі. І це враховуючи, що садкове навчання тут триває лише 3 години для 4-5-річних. У так званих day care нема зборів узагалі. Бо про що говорити? Якщо щось треба, завжди звернуться до батьків індивідуально. Я не кажу, що в Україні мають так робити, але мені таке більше подобається.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку чому ж? то не займає багато часу. Я намагаюсь раз десь в два місяці( коли забираю дитину, без попередньої домовленості) таким чином поговорити з вихователькою 5-10 хвилин про свою дитину: як себе поводить, що найбільше цікавить? що вдається? а що ні? ітд. І в нас так багато батьків роблять.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку Щодо такого тут роблять для батьків картки-рапорти. Для молодших - короткий індивідуальний лист-характеристика.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку Так, індивідуальна робота з батьками є потрібною, і ми також використовуємо її у своїй роботі, але все ж є теми, які можна розглянути з усіма батьками, не торкаючись обговорення кожного. Тут, говорячи про батьківські збори, я маю на увазі, навчання батьків. Адже, погодьтесь що дуже часто виникає багато запитань щодо навчання, вихованя та розвитку дітей, і вихователі, можуть поділитися цими знаннями саме організовуючи збори.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку В нас тоже щось подібне є - наш психолог робить своєрідну характеристику дитини. Але "на руки" видають після закінчення садочку, але батьки завжди можуть поспілкуватись зі згаданим психологом.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку Це дуже хороші ідеї, варто спробувати. Мабуть доведеться працювати ще і вночі . Не знаю як інші, але мені кастрофічно не вистачає часу, щоб зробити все те що хотілося б
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку Ні, нам видавали частіше, десь до 4-ох разів на рік. Крім того, що мені ДУЖЕ подобається в тутешніх системах - це газетки, де пишуть інформацію про те, які нови теми дітки будуть вчити, що вже вивчили, на які мандрівки підуть, який фільм чи мультфільм подивляться, яку спільну гарну забаву матимуть. Якщо мають "день в піжамі", там також пишуть. Або наприклад "день шапки" чи "день навпаки". Важко повірити, скільки корисної для батьків інформації може зміститися на двох (або й лише на одній) сторонах аркуша А4. Таку газетку ми отримуємо щомісяця. Був у мене колись підпис. Де би то дня надточити? Хіба з нічки.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку Як ви ставитесь до нетрадиційних форм проведення батьківських зборів: - батьківські збори у формі презентації сімей, їх традицій, умінь, стосунків, поглядів на виховання - батьківські збори у формі кафе - батьківські збори у формі гри - батьківське збори у формі прес-конференції, коли, або запрошуються фахівці, що цікавлять батьків, або вони виявляються серед батьків? Можливо хто-небуть з вас був учасником таких зборів. Поділіться досвідом.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку на батьківських зборах - у формі лекції вихователь розповідає про вікові особливості розвитку дітей це корисно, бо не всі батьки мають можливість, чи бажання цим цікавитися - відвели дитину в садок, пішли на роботу, у своїх справах, а потім забрали дитину з садка - додому, туди-сюди, а там і спати недалеко. тому такі лекції корисні. у нас вони проводяться у формі лекції, або лекції-бесіди - з залученням батьків, стимулювання їх до аналізу виховання дитини. завжди наводяться приклади на узагальнені речі - практично по кожній дитині з групи. вихователь, а особливо методист повинен добре вміти вести такі заняття з батьками. ще нас інформують про те, яка програма проходиться, яка планується. в основному - як батькам грамотно продовжувати закрплювати і розвивати те, що намагаються закладати в садку - від маленьких груп - вітатися, коли кудись приходиш, дякувати (я бачила, коли до нас в групу заходить інша вихователька, або завідуюча - хлопчики намагаються пропонувати їй стільця - бо так їм розповідали на заняттях, але вдома бажано, щоб дитина також бачила схожі моделі ввічливості - тому на батьківських зборах принаймі інформують про те, чого вчать дітей. щоб батьки були в курсі і продовжували в тому ж дусі у старшій групі - більший акцент тепер на підготовку до школи, на те, як, наприклад, грамотно і правильно організувати робоче місце дитини вдома - намагатися готувати її до школи. ну, і звичайно, обговорюються організаційні, робочі моменти. особисто спілкуватися з батьками вихователеві теж нічого не перешкоджає - з цим проблем ніби нема я особисто хотіла би ще почути більше про школу, бо ми в середньо-старшій групі. було б добре, якби на такі батьківські збори запрошували представників шкіл початкових, які б розповідали-реламували свою школу. ---------- Додано в 23:09 ---------- Попередній допис був написаний в 23:03 ---------- чудова ідея якщо є у кого повчитися - чому б ні несерйозно ))) батьківські збори коли проводять? після робочого дня. діти переважно збоку чекають у сусідній групі з іншим вихователем. всі думають, як пошвидше додому якщо серед батьків - то реально, а запрошувати фахівців - психологів, логопеда, т.д. - залежно, які у садка можливості - тут обмежень чимало. щодо т.зв. інформаційного бюлетня чи газетки для батьків - то нескладно і часу багато не забере - адже вихователі готують плани роботи чи щось на зразок того - можна копіювати примірники (без зайвих внутрішньосадкових технічних деталей) і розповсюджувати серед батьків - або хоч на стіні вивішувати.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку Я була, правда не в садку. Що я можу сказати: в нас народ дуже закритий, закомплексований для таких штук. Тому сумнівають, що можна з того витягнути об"єктивну інформацію. ІМХО.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку Вже скорокінець навчального року, у всіх садках проводять батьківські збори. Діліться своїми враженнями.
Відповідь: Батьківські збори у дитячому садку У невипускних групах під кінець року чомусь не проводять... З мого досвіду