Аварія

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем padesnig, 8 Листопад 2012.

1. padesnig

padesnig Well-Known Member

Хто може поділитись досвідом або знаннями процесу після аварії, де людині заподіяно серйозних травм. Закони про страхові виплати я перечитала, але як це відбуваеться на справді мені тяжко уявити.
    Є така інформація що винний шофер захоче заплатити готівку щоб унукнути кримінальної відповідальності. Хто мав би плати всі витрати? Авто страхівка чи водій чи частинами.
    Чи у Львові адвокати які займаються аваріями?
    Буду вдячна за будь яку інформацію.

2. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Відповідь: Аварія

Однозначно Вам потрібен адвокат. У Львові їх багато. Коли сталось ДТП? Чи Ви повідомили одразу страхову і ДАЇ? Яка у Вас страхівка?Які були Ваші дії після ДТП?
    Якщо заподіяно великі травми, я б не радила брати готівку. Навіть якщо винна особа оплатить первинну потребу у ліках, це не буде гарантувати Вам ,що це покриє усі Ваші витрати. Можуть бути великі зміни в подальшому у здоров"ї людини,що постраждала, наслідки травм, які нерідко залишаються і лікуються все життя.

3. padesnig

Власне цього наібільше і боїмось. Але як це мало б відшкодовуватись?
    Постраждали пішоходи, я не впевнена чи міліція була на місці дтп чи приїхали пізніше. Але слідчий приходив в лікарню і відкрив справу.
    Після ДТП водій (таксі) поки що платить витрати на ліки за чеками і оплатив перевіз постраждалих з іншої області до Львова і можливо послуги мед персоналу(точно не знаю, так як чеків вони не дають)

Знаю точно, що водію слідчий пояснив як це все може скінчитис для нього, тому він запитав за суму.

Які, і чи можливо передбачити витрати в таких випадках?

4. pravovuk

Лише за рішенням суду, де буде вказано ,що дана особа зобов"язана відшкодувати усю моральну шкоду та шкоду завдану життю чи здоров"ю постраждалої особи та відшкодовувати усі наслідки від нанесених травм даній особі до повного одужання.

---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 23:08 ----------

Ви є постраждала особа?

5. padesnig

ні, постраждали мої батьки.

---------- Додано в 22:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:40 ----------

А ви адвокат? чи просто мали справу с подібною ситуаціею?
    Водій -таксист їхав на робочій машині. Напевне не має офіційних прибутків. За рішенням суду скаже що токої суми не має. Що тоді?
    Я просто перебираю всі можливі варіанти.

---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:45 ----------

Чи страхівка буде виплачувати за рішенням суду?

6. poputochka

poputochka Well-Known Member

В такому випадку позов заявляється до організації, в якій водій працює, і вона за рішенням суду сплачуватиме моральну і матеріальну шкоду, яку може потім стягнути з водія в порядку регресу ( але це вже буде не Ваш клопіт). І дуже бажано в цьому випадку, щоб вже був вирок суду по кримінальній справі щодо водія.

7. padesnig

Мені здаеться що фірмі ще легше уникнути виплати - "збанкротувати","закритись", чи ще щось таке. Це щось приватне на кілька машин, можливо навіть незареєстроване підпрємство.
    А як може вирок вплинути на виплати? Якщо водія посадять, то як він сплачуватиме шкоду?

8. enigma

enigma Well-Known Member

Є два варіанти - офіційний і не дуже (одразу кажу, я не юрист, але орієнтуюся).
    Офіційний - слідчий відкриває справу, справа йде в суд. За рішенням суду потерпілому виплачує гроші страхова (таксі по-любому має цивілку). В реальності страхова виплачує максимум по страхівці (зараз якщо не помиляюсь це десь 100 тисяч) тільки в летальних випадках. Тому на максимум навіть при серйозних травмах розраховувати не варто. Ну і суд вже відповідно призначає покарання водію. В подальшому, якщо будуть довгострокові наслідки, то потерпілий може ще раз подати до суду про відшкодування шкоди.
    Неофіційний - потерпіла сторона домовляється з водієм про неофіцйне відшкодування (те шо ви кажете готівка), за суму вже мусите самі домовитися. Тоді слідчий закриє справу, бо ви не маєте претензій (він певно зафіксує шось на кшалт, що потерпілий не памятає, де переходив дорогу). У цьому випадку про майбутні відшкодування, зрозуміло, мова не йде.

ІМХО перший шлях довгий і не факт, що отримаєте від страхової нормальну виплату. Другий простіший, але унеможливлює подальші відшкодування (на реабілітацію, якісь інші хвороби, що виникли через аварію).

9. pravovuk

Коли водія визнають винним у вчиненні злочину , Ви будете мати право на відшкодування шкоди. Не обов"язково, що посадять. Кримінальна відповідальність, це не лише обмеження волі.
    Єдине про що застерігаю Вас - ЩОБ БАТЬКИ У ЖОДНОМУ РАЗІ НЕ ПИСАЛИ РОЗПИСКИ ПРО ТЕ , ЩО ВЗЯЛИ ГРОШІ ВІД НЬОГО І В ПОДАЛЬШОМУ НЕ БУДУТЬ МАТИ ЖОДНИХ ПРЕТЕНЗІЙ. Так часто роблять і нажаль потім практично не можливо стягнути кошти.

Хіба,що травми не значні і лікарі підтвердять, що важкі наслідки не можливі , тоді можна домовитись про неофіційні виплати.....

10. padesnig

І який варіант є більш практичним? Страхова виплачує без проблем за рішеням суду? Портібен адвокат щоб було правильне рішення?

Травми як на мене важкі, хоча лікар сказав що стан "середній".

Якщо водій пропонує гроші, то про яку суму йдеться? 20т? 50т? 100т? я навіть приблизно не оріентуюсь.

11. enigma

enigma Well-Known Member

Є судово-медичне трактування заподіяних травм. Цілком можливо, що те, що вважаєте важким, буде розцінюватися як трамви середньої важкості Це буде враховано при призначенні розміру відшкодування.
    Я ше думаю, що в наших реаліях, то будуть присутні представники страхової на суді, які "збиватимуть" розмір виплати.

Раджу проконсультуватись, скільки "світить" страхових виплат за даним випадком.
    От і матимете цифри, якими можна оперувати.

12. pravovuk

Якщо Ви не маєте юрид. освіти, то думаю без адвоката Вам не обійтись.
    Стосовно грошей, то Ви самі мусите визначити приблизно в яку суму Вам обійдеться лікування . Моральна шкода може бути довільна в межах розумного.

13. padesnig

Це ж не тільки лікування, так? Втрачена робота принаймі на кілька місяців, моя мама доглядала бабусю, тепер їй самій потрібен догляд. Можливо ще щось.

Я не маю юридичної освіти, але хочу особисто зібрати яко мога більше інформаціі. Бо якщо довірити все незнаиомій людині, то часто тебе можуть використати не на твою користь. Так є скрізь не тільки в Україні.
    Тепер щодо адвоката, скілки можуть коштувати такі послуги, або хоча б консультація.

14. pravovuk

Це власне і є основа моральної шкоди + стрес і т.п.

На жаль так часто трапляється.

Консультація + вивчення Вашої справи буде коливатись від 1000 грн і вище. Кожна адвокатська контора має свої тарифи.
    А от щодо ведення справи ,супроводження в суді і у всіх необхідних інстанціях ,це добрий адвокат зможе + - визначити лише після вивчення справи. Оскільки треба бачити всі деталі. Інакше це шарлатанство в юриспруденції.
    Але ціну своїх послуг , адвокат закладає у позовну заяву і при задоволенні позову винна особа повертає вам кошти, витрачені на адвокати.

15. enigma

enigma Well-Known Member

Тобто адвокат працюватиме безоплатно, а коли страхова виплатить відшкодування, то забере собі частину? Мені здається, то шось з галузі фантастики.
    Адвокату треба платити, за лікування треба платити - вже і зараз. Це теж треба врахувати, бо у всіх різне матеріальне становище. Прикро, але такі реалії.

16. padesnig

Власне так би було правильно, щоб адвокат брав % від виплати. Тоді був би стимул щоб зробити виплату страхової більшою. Бо якщо адвокат просто отримає "платню", то навіщо стратитись?
    Хоча реалії напевно інші.

17. pravovuk

Звісно ні. Ви не вірно трактували мій допис. Послуги адвоката оплачуються попередньо і під час процесу , тому
    Кошти повертаються ПІСЛЯ ЗАДОВОЛЕННЯ ПОЗОВУ.

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:33 ----------

Cтосовно реалій, зверніться за інформацією в декілька адвокатських контор і виберіть ту людину ,якій зможете довіряти.

18. padesnig

Так я ми тут обговорюемо правильний шлях вирішення цього випадку, поясніть мені, які переваги робити все через суд. Нам сам слідчий сказав, що водій може звалити закордон, тоді ми взагалі нічого не отримаємо. Можливо слідчий вже підкуплений і навіть кримінальну справу не відкрито.
    Чи не простіше просто взяти гроші і забути все інше?