Артрит (ревматизм) і ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем poputochka, 30 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. poputochka

poputochka Well-Known Member

Дівчата, чи хтось стикався з проявими артриту або ревматизму підчас ГВ і чим лікувались?(більше мене цікавить гомеопатія або народні методи).

В мене ось така проблема: коли старшій малій було місяців 7-8 почали боліти і набрякати суглоби рук- я тоді годувала її сцідженим молоком і нічим не лікувалась, далі- більше- перестали згинатись пальці,понабрякали коліна. Після року,коли припинила вигодовування,пройшла всі обслідування -аналіз на ревмопроби нічого критичного не показав,ренген -відхилення від норми невелике -діагноз ревматоїдний артрит був під питанням -більше року пила знеболюючі+ревмоксикам,але суглоби пухли і боліли по черзі, коли малій було 2 роки не могла присісти,ледве ставала на ногу. Потім якось саме по собі перейшло(можливо- вплинули антибіотики під час бронхіту).
    Зараз в мене друга дитина, їй 6,5міс. на ГВ. І знову почало боліти ліве коліно і нога в косточці. З жахом думаю, що історія повториться.
    От і задумалась - чи може бути це пов"язано з ГВ? Чи це гормони або брак кальцію? Не хочу підтвердження діагнозу "артрит" - бо це невиліковно- дуже агресивні ліки і інвалідизація, і хочу годувати дитинку принаймні до року. Може хтось стикався з такою ситуацією і щось порадить. Чи може вартує попити препарати кальцію чи ензими? А можливо є якісь вправи, щоб перебороти скутість в рухах?(перевірені на собі) Мені ж ще за малою бігати і бігати.
    Дякую всім, хто відізветься.

2. LadyEva

LadyEva Member

Відповідь: Артрит (ревматизм) і ГВ

В мене теж схожа ситуація. Справа в тому , що в мене артрит спадковий. Коліна, правда, не пухнуть- та постійно ниють, особливо вночі, і не тільки коліна- лікті, променева кістка, фаланги пальців, гомілка. І ще - відчуваю постійну слабість, особливо в руках. На пальцях починають з`являтись ущільнення в вигляді гульок. Ситуація погіршилась під час годування груддю, тому я думаю, що це якось пов`язано. Була в терапевта, казала, прийти коли перестану годувати. Малому тільки пів рочку. Тож ще трохи зачекаю. Якщо буду знати щось докладніше- напишу.:girl_smile:

3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

а хіба артрит не лікується бджолами? (я забула як цей напрямок називається)

4. poputochka

Артрит бджолами не лікується (принаймні я такого не чула).
    Це захворювання суглобів, яке призводить до їх деформації, офіціна медицина лікує гормональними препаратами+знеболювальні.

5. Yaremko

Я знаю що таке артрит :).
    Не давно в ТСН варті була передача і там говорили які народні течії (лікуваня п'явками, лікування укусами бджіл,...) в яких хворобах найкраще показують результат. І тому запитала, бо там було сказано про укуси бжділ і артрит. Вони ще цю течію народної медицини якось назвали що я не запам'ятала

6. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Я після родів ходити могла тільки по рівній поверхні, якісь сходи, чи просто спуск-підйом доводили мене до сказу, про те, щоб присісти, то взагалі мови не було - без сторонньої допомоги не могла встати. Крім того ще боліла спина:sad:
    На другому місяці після родів пішла на масаж, то лікар зробив масаж і на ноги. Стало трохи легше...
    Почала попри біль робити трохи вправи, присідати. Зараз не можу сказати, що почуваюся добре, але значно! краще.

Не знаю, чи в мене артрит, але мені цей масажист порадив, що таки треба буде поставити бджоли. Правда порекомендував пізніше, хоча б тоді, як дитині буде півроку, бо на бджоли може бути алергія.
    Дівчата, я вас дужжже розумію, бо ноги на зміну погоди викручує так, що спати не можу.
    Знаю ще народний метод - спиртова настоянка з цвіту каштана. Користувалася нею під час вагітності деколи. Треба буде повернутися до неї, попробувати.
    ПС: А вам масажі розтирання трохи помагають?

7. stira

stira New Member

В мене чуть схожа ситуація, час від часу ниє права нога відчуття ніби хтось її викручує. На разі спасаюсь Диклак гелем. Не знаю, чи це якось пов'язано з ГВ, проте ми й досі гамаєм, хоч нам вже в січні буде 2 рочки.

8. Medusa

Medusa Well-Known Member

апітерапія

9. poputochka

А куди ті бджоли ставлять - на хворий суглоб,чи є певні місця на тілі,куди вони мають кусати?
    Він в молоко не потрапляє?

10. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Знаю, що в чоловіка боліла рука - то ставили на руку, але чи конкретно на суглоб - то не знаю, певно ні......

11. Yaremko

Нині прийшло мені повідомлення від Відділу професійних в'язків ЛЛЛ
    Ну для нормальних країн це нормально що потрібно підібрати відповідні препарати сумісні із ГВ, а в нас як завжди...