А ви хвалите чоловіка?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Liliyah Romanova, 21 Квітень 2012.

?

А ви хвалите свого чоловіка?

1. Так

120 голосів
    75,9%
  2. Іноді

35 голосів
    22,2%
  3. Ні, нема за що

2 голосів
    1,3%
  4. А хіба він мене хвалить?

1 голосів
    0,6%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Виникли в мене під час однієї розмови нині два питання.
    Коли ви востаннє хвалили свого чоловіка?
    Як часто ви це робите?

І взагалі цікаво почути думку, чи варто це робити.

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: А ви хвалите чоловіка?

Голосувалка куца якась.
    Туди бракує пунктів "Так, в день получки", "Так, коли втікає з хати", "А навіщо воно нам?"...

3. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

востаннє - півгодини тому - за файно поданий сніданок і смачнющий свіжозаварений чай і за те, що файно виспався і добре виглядає
    хвалила би далі - але мусів йти на роботу)))

я не скуплюсь на похвали, роблю це дуже часто і по-різному - і словами, і поглядом, і дотиком, і жестами...
    не припиняю хвалити чоловіка і перед своїми батьками (вони мене завше підтримують та доповнюють похвали новими епітетами), і перед чоловіковими (вони тішаться, та трохи ніяковіють), і перед друзями та співробітниками (мої співробітники правда мені вже кілька разів казали, що вже не можуть так часто слухати який мій Олесь файний).

вважаю, що хвалити треба, - і за великі добрі вчинки, і за дрібні (на перший погляд)
    Щоправда, важливо, щоб кожна похвала була щирою, від душі, тоді усі похвали повернуться до нас в квадраті!

Хтось з психологів колись сказав - "Діти харчуються молоком та похвалами"
    Рівно ж як і дорослі - коли мене хвалять, в мене виростають крииииилааа, і я потрійно готова до нових добрих діл, вчинків та звершень.

4. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Сьогодні вранці, за те, що не полінувався вранці встати і покататись у парку. І за те, що мене з собою взяв:) і за те, що мої ранкові бурчання спокійно вислухав.

чиста правда. Того не скуплюсь на похвалу чоловіку, бо він після того такий щасливий, ну і я біля нього ;)

5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Хвалю! І справді щиро :)...часто знов і знов приходжу до думки, що я дуже щаслива людина, що знайшла свою половинку.

Дуже важливо вміти показати, що ти дійсно цінуєш те, що хтось робить. От мій чоловік теж мене часто хвалить. І не раз як щось спартачу, то виникає думка: "йолки-маталки...та взагалі нащо воно мені!". А він прийде, скаже, що зовсім і не погано :) гггг ....і знову хочеться спробуватиЮ поки не вийде. Ну а вже щось як дійсно вдалось - то я прямо відчуваю себе Нобелівським лауреатом :haha:, так мене вже хвалять.

Резюме: хвалити треба, не обов"язково словами - своїм власним способом, але щоб той "хтось" чітко бачив, що його цінують і люблять :).

А ще така ремарка: я колись читала сумне оповідання про те, як чоловік втратив дружину. І там були сказані прості, але мудрі слова: "не відкладайте на потім!". Не відкладайте на "потім" обійми, похвалу, ніжність і слова любові...бо життя не вічне. Як же страшно уявити, що можна раптом не доказати ще одне "люблю" чи "дякую".

6. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Чи хвалю я свого мужа? Конєчно)) От був випадок, що я попросила помити посуд, він помив...в холодній воді, без плину. Я як взяла ті тарілки до рук, то відразу мисля в голову стукнула "от тільки прийди з роботи додому, так тебе висварю за такий фокус", а потім подумала..чоловік все ж таки мене послухав і помив, нехай не файно, але помив. Так от, коли він прийшов додому, я його і похвалила, і подякувала...муж довооольний був, зацвів прям)) А на наступний день, ще будучи під чарами моїх "дякую" навіть в хаті САМ поприбирав. Так от, до чого все це я веду. Що чоловіки як діти, похвалиш хоч раз за якусь дрібничку, то на наступний раз той же чоловік зробить цілий подвиг. Тут основне щоб було щиро..ну і звісно, не перехвалити.

7. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

хвалю і не тільки чоловіка.
    взагалі, вважаю, коли людина старається, і хай не одразу добре в неї щось виходить, але видно,що вона намагається, то похвала працює на всі 100% .
    та й добре слово ніколи нікому не буде зайвим

8. zetta

zetta Well-Known Member

навiть не маю шо додати... теж так вважаю i так роблю..

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дуже і дуже варто.:)
    Не знаю чи у всіх так, але коли я тільки похвалю його за щось, він буде то старатися робити чим побільше і чим покраще. Як тільки закритикую, все більше того не зробить, а як зробить, то так що краще б не робив.
    Для прикладу, завтра в нас має бути багато гостей в честь дня Народження малого. Чоловіка раптово сьогодні визивають на роботу, я в шоці чесно кажучи, бо мали вранці іти на закупи. Вечером кажу до нього, що шкода що так вийшло, бо навіть якщо я і не знаю яким чином умудрюся з малим то все купити і притарабанити до хати, то все рівно буде не так як він, бо він це робить краще. (часково то правда, бо я можу стояти 10 хв біля прилавку і думати якої фірми горошок взяти краще, а в нього то діло раз-раз і погнав). І що ви думаєте, в якому я шоці була, коли чоловік наставив будильник і погнав вранці перед роботою в супермаркет і все-все що можна було купити там купив. Правда шкода що базар в такій годині ще не працював, а то напевно купив би все без вийнятків. Так от я до чого. Якщо б я сказала йому коли він пізно в вечері прийшов з роботи: "встанеш на годину раніше і підеш за продуктами" можу дати 95% що він би не пішов. Провірено, а так похвала робить чудеса.))

10. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

І я хвалю. Хвалю часто, але стараюсь тримати міру, мені здається що за кожний добрий вчинок хвалити не варто, іноді достатньо просто "Дякую", наприклад за заварений чай чи каву, за винесене вчасно сміття.)
    Часто кажу що я дуже рада що в мене є такий чоловік як він, що іншого я собі навіть не уявляю і як сильно я його ціную і люблю.
    Перед батьками завжди хвалюся його успіхами, якщо він сам соромиться розказати. Він, в свою чергу, поступає аналогічно!
    Добре слово і кицьке приємно)

11. Demetra

Demetra Well-Known Member

Я не дуже часто хвалю чоловіка. Мабуть все, що він робить вважаю за звичне. Та і я така капосна, що в морі позитиву знайду і вчеплюся за якусь краплину недороблену і буду пиляти за неї, а не за те що зроблено. Але хвалити треба, хоча б іноді. Думаю, похвала надихає на нові "добрі" вчинки! Ну що ж буду виправлятися!

12. levandivka

levandivka З яйцями...

Прийшла ідея, хвалити... водіїв маршруток, жи палять при пасажирах. Цікаво, як відреагують.

13. MarichkaR

MarichkaR Well-Known Member

Чоловіка хвалю часто. Він в мене такий молодець, що я навіть не уявляю, як його не хвалити :girl_claping:. З останніх похвал: зварений ним вчорашній обід, попрасована білизна, сьогоднішній масаж. Люблю хвалити не тільки чоловіка, але й рідних, подруг, учнів. Мені приємно коли від похвали, мої близькі щасливі :girl_dance:.

14. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

золоті слова!!!
    адже нам приємно, коли нас хвалять, то чому ж не похвалити кохану половинку. іноді навіть за якусь дрібничку. але ж життя і складається з таких дрібничок :)

15. Женічка

Женічка Well-Known Member

і я хвалю, хвалю, коли є за що. просто так не хвалю :)
    це якраз тема моїх роздумів останніх тижнів. за що хвалю - не важливо, важливо, що за діло :)
    і от тут і починається :) хочеться віддачі. а її нема. не знаю чому.
    вчора пошуткувала, типу, щоб він без мене робив. а відповідь була (недослівно), але зміст наступний - ти ж сама визнаєш і кажеш, що я з усім справляюсь і без тебе. обідно до глибини.
    питала якось, чому не хвалиш мене, чи хоч би комплімент не зробиш, а він:"Щоб не зазналась".
    а хочеться то... ай. прорвемся :)

16. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

я чудово знаю як це, коли НЕ хвалять.... я чула у відповідь лише критику, а коли спитала, невже роблю все погано, то почула "звісно ні, коли робиш добре, я не критикую"... Чомусь людина не вміла СКАЗАТИ що добре і в результаті я почувалась так, що роблю все зле...

А я завжди стараюсь хвалити і підтримати... навіть коли щось не виходить... "ти ж в мене розумний, в тебе обовязково вийде"... Зараз я вже решулярно чую, що я молодець і найліпша і це так приємно! хочеться ще старатися )) Але то почалося після того, як я привчила своїм хвалінням його... я так думаю... і довгими розмовами і поясненнями, що це потрібно..

17. vernata

vernata New Member

Чоловік смажить млинці, а я сиджу на Посиденьках. Пішла хвалити.

18. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Я свого Сонечка не лише хвалю, але і дякую йому завжди, навіть за такі ніби дрібнички - викинув папірчик від моєї цукерки, вікрив вікно, приніс щось з іншої кімнати. Мені чомусь здається що такі прості речі - це теж вияв уваги та турботи, тому кохана людина має відчувати що навіть такі дрібнички цінують, а отже і цінують людину, яка їх робить.

19. levandivka

levandivka З яйцями...

Тут важливо не перестаратися...
    Вуха змучаться - менше робитиме.
    Уявімо: дякую, що сів, дякую, що встав, дякую, що зробив крок, дякую, що перестав...

[flash]http://ziza.ru/other/082006/17/thks/thks.swf[/flash]

20. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Що задуже - то не здраво, дякую за науку ;)