А Вам потрібен лицар-захисник?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем poputochka, 5 Грудень 2009.

1. poputochka

poputochka Well-Known Member

Як Ви вважаєте, чи повинен Він (чоловік, хлопець, коханий) Вас захищати?
    Завжди, чи залежить від ситуації?
    Як Він має вчинити, якщо Вам нахамили на вулиці, в супермаркеті і т.д? Чи залежить це від того, хто нахамив -жінка чи чоловік? А якщо на Вас напали?
    Чого Ви очікуєте від чоловіка у Вашій сварці з батьками - своїми чи його - чи повинен Він завжди бути на Вашому боці?
    Як змінюються Ваші очікування в залежності від штампу в паспорті?
    Чи, може, Вам не портібні захисники - самі дамо собі раду.
    Хотілося б також почути і думку чоловіків - чи готові Ви захищати своїх жінок і за яких умов?

2. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: А Вам портібен лицар-захисник?

Повинен :girl_crazy:

про напали, навіть не обговорюється ...

а ситуації, які ви описуєте - то так залежить ... від всього...
    чоловік не мусить все замість вас розрулювати, але якщо жінка вже просто супер сором"язлива, і кожна потвора її ображає, то з підводного човна вже не втечеш, назвався чоловіком, то прошу дуже..

але "захисник" це не те щоб зразу морду бити (це я про всяк випадок, може хтось не знає :girl_crazy:)

3. bora

bora Well-Known Member

Залежить. Якби мій чоловік напав на якусь навіть хамовиту жінку я б на нього вже інакше дивилась. Нема чого ображати слабших. З жінками я розберусь сама)) Але то певно особливості мого характеру - з дитинства вчили бути самостійною.
    Зате в мене тепер інший пунктик. Я ввечері не виходжу нікуди без чоловіка. Вже звичка зайвий раз не наражатись на небезпеку (після того як на мене напали і жодна перехожа людина не вступилась..роблю висновки). Звісно йому клопоти іноді з цим. Але чоловіка апріорі сприймаю як захисника виходить. :)

4. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Згідна з Orman :)
    в темі трохи забагато накручено: і рідні , і чужі...
    Як на мене, то від фіз.насильства чи загрози такого насильства, кожний чоловік по замовчуванню буде захищати свою сімю ( а отже і дружину :) ) з "мечем у руках" :) , тобто якщо треба буде, то дасть здачу, але краще мирно і без бійок :)
    Стосовно сварок з родиною... Такого в нас не було (думаю що і не буде). Були непорозуміння, чи кардмнально різні погляди на певні речі; а тут важливо щоб чоловік не відстоював мою точку зору сліпо, якщо він бачить що я, можливо, помиляюсь, краще щоб можна було вдвох з ним ситуацію обговорити і "відкрити"очі на проблему мені або йому, і не допустити гучного конфлікту з родиною. Ми, жінки, іноді любимо усе ускладнювати, а поговориш з чоловіком і все робиться просто, ясно і нема проблеми :)
    Тобто для мене підтримка з боку чоловіка не означає цілковиту згоду з усім і завжди.... Усе має бути в межах розумного.

5. Волошка

Волошка Well-Known Member

Так, чоловіки якось простіше відносяться до дрібних проблем. Але вважаю, що людину, яку ти любиш, треба підтримувати завжди, незалежно від того, чи правильно хтось з двох поводиться, чи ні. А вже, коли ви самі, то можна сказати, що, можливо, не треба було так гарячкувати.

Ага, коли чоловік хамить жінці - це означає, що він безкультурна людина. Тут чоловікові просто краще не пхатися в "бабські" конфлікти:girl_haha:

6. poputochka

Зачепила цю тему, бо була свідком двох діаметрально протилежних моделей поведінки.
    Чоловік однієї моєї знайомої, коли в під"їзді їй нахамили і "послали" якісь пацани (дорослі), вийшов і набив їм морду. Причому їх було двоє, він один. І не розбирався - хто кого зачепив - дружина їх, чи вони її. Взагалі, він свою жінку захищає завжди,і перед чужими, і перед родичами (а вже потім може їй пояснити,що вона можливо і не права).
    Чоловік іншої знайомої у такій же ситуації відреагував так: "сама винна","а чого тебе туди понесло". Як в анекдоті "Сара не ходи там,где тебя знают". Не встаючи з дивана повиховував дружину. Якщо ж таке стається в його присутності він ніколи "не чує", і потім запитує в неї,"а що сталося"? До серйозних ситуацій в них ще не доходило - маю на увазі напад хуліганів, але публічні образи були. Причому вона жалілась, що помічала таку його поведінку, ще як зустрічались, але спочатку думала, що дійсно не почув,потім,що як вийде заміж все зміниться. Чого тут більше - неповаги і байдужості,егоїзму чи боягузства?
    Мені однозначно більше подобається ставлення першого чоловіка,але навколо бачу все більше прикладів такої поведінки як у другого.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А я не люблю таких забіяк. Якби за мене когось побив, то би пару днів із ним не розмовляла. Мало в кого які мухи в голові та на язиці, без сенсу через то руки розпускати. Тим більше, що така поведінка радше вказує на якісь комплекси й те, що раз ТАК зачіпає, значить причина є.
    Говорити "сама винна" - всього лише друга крайність.
    Якщо чоловік лицар, то по жінці образливі слова спливуть як по качці. І кулаків не треба буде.

Щодо лицарів. То в мене такий і в прямому, й у переносному значенні, але волію не пояснювати детально. :girl_haha:

8. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Я взагалі не признаю мущин, які не можуть захистити жінку. Мущина, який ховається в конфлікних цитуаціях за спідницю жінки не можна назвоти мущиною, це хлюпік, а не захисник.

Зі своїм чоловіком я почуваюся як за камінною стіною в любих ситуаціях. В нього дуже добре поставлений командний голос і удар(він умене військовий) . В любій життєвій ситуації я завжди можу на нього покластися.

9. poputochka

Шкода, що тема практично звелась до обговорення доцільності мордобою і того, чи добре мати чоловіка-забіяку.
    Йшлося не зовсім про це, а пробажання (чи обов"язок) чоловіка захищати честь своєї дами...

10. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

В мене чоловік не забіяка, хоча був ним у дитинстві:xaxa: У конфліктних цитуаціях він спокійно всіх поставить на місце одним словом. Скаже, як відріже.:girl_claping:

Головне сила харктуру і виховання. Кажу, що не поважаю чоловіків які у конфліктих цитуаціях покличуть жінку, а самі тікають подальше і тихенько чекають коли жінка зробить розгон :xaxa:

11. Волошка

Звичайно, захищати - це прерогатива чоловіка. Але й жінка - не 3-х річне дитинча. У певних ситуаціях краще, коли жінка сама вирішить конфлікт.

12. Neverland

Neverland Well-Known Member

Для мене справжній чоловік має бути ЧОЛОВІКОМ у всіх смислах і без питань. Це перш за все відповідальність і захист родини (заробляти на добробут родини, і всі інші матеріальні речі), могти захистити жінку і дитину якщо її ображатимуть (словесно і фізично), брати на себе ділові питання. Від чоловіка має іти якась вольова сила, відчуватися мужність внутрішня. Я це дуже ціную. Не терплю чоловіків як починають брати на себе роль жінки. Якось я мала нещастя зустрічатися з таким чудом. Він був худюсінький низенький і з тонким голосом. Мріяв по те, як він няньчитиме дітей і прибиратиме хату, а я працюватиму. В конфліктних ситуаціях міг лише рота відкрити і щось покричати як жінка, і то в кращому разі, а зазвичай просто мовчав і чекав поки хто що скаже. Ще дуже в поїздах любив спати в мене на плечі, не питаючи може я хочу поспати. Бррр, згадаю аж моторошно. Тепер в мене ще стійкіше уявлення чоловіка, як людини, з якою я можу бути просто слабкою, розслабитися і займатися тим, що властиво жінці - етичною стороною стосунків життя і родини. Якщо чоловік не може мені дати такого захисту - він для мене не чоловік.

13. LiliyaGal

LiliyaGal Active Member

Може мене зараз "закидають яйцями", але й мені хочеться лицарського поводження мого коханого. Такого як в кіно. (Навіяно 2 частинами Сутінок, які на днях передивилась). Хочу щоб він іноді "був Едвардом" (хто дивився, зрозуміє), тобто нестерпно закоханим, боявся мене втратити, завжди підтримував і захищав.

14. Ailenka

Ailenka Member

всі лицарі повиздихали нажаль. тому нам доводиться або уявляти в наших чоловіках десь ото схоже на Лициря або робити його самим...........чоловік має мати своє Я, бути вольовим, але не власним, і якщо ми заміж виходимо за чоловіків, то напевно не тому "ой боюся одна залишитись, ой а я хочу мати дитину, ой всі виходять заміж а я в дівках", а хоча б для того що ти знаєш-якщо біда- то спільно вирішите питання, якщо порада-то ви є разом, потрібен його захист не тільки кулаками але й бути як твоя друга рука, друга нога, одне дихання, одні думки..

15. Волошка

Але ж і ми не принцеси.:girl_smile:

16. Нюта

Нюта Well-Known Member

Бити морду кривдникам (словесним) треба вже після того , чоловік має бути врівноважений і пояснити чому його жінці(дівчині) не варта хамити. Ну вже якщо не розуміють - тоді і бити морду :suicide:. Я хочу, щоб мій чоловік мене захищав, мудро захищав.:girl_in_love:

17. Iskra

Iskra Well-Known Member

Вважаю, що чоловік завжди повинен захищати свою дружину. Не лише фізично, а й морально.
    Щодо його позиції у сварці з батьками, родичами, друзями і т.д. - то звісно, він мав би бути на вашій стороні. а сам конфлікт і вашу правоту-неправоту можна обговорити вдома. знаєте, як то кажуть: "Муж и жена - одна сатана":girl_crazy:

18. Волошка

Мабуть, морально все таки важливіше.:girl_smile: Бо воно потрібне частіше.

19. Iskra

Iskra Well-Known Member

Ага, важливіше. а от про фізично - це також залежить від вміння дружини самостійно "розрулювати" конфлікти і зберігати спокій у будь-яких ситуаціях - а це буває важко... Ну і звісно, від любові до конфліктів - є такі, які не пропускають жодної можливості поконфліктувати. це для них сатисфакцію своєрідну приносить:girl_crazy:

20. Ailenka

Ailenka Member

нажаль, мій лицар обираєж позицію =мама, скажи їй....і свекруха проводить окремо лекцію, що мені, що йому на тему "треба бути поступливими". злить