Нещодавно знайшла ресур на якому можна протестувати свою косметику на безпечність - http://www.sskindoctor.com/cosmetics/ головною умовою тестування є наявність складу продукту на латині (за міжнародною с-ю INCI). результат безпечності - число - від 0 до 100, і чим ближче до 100 - тим краще. також тут можна дізнатись про конкретний інгредієнт косметики, його походження і вплив на організм. ресурс не агітує за конкретну марку косметики, лише розказує ті факти про склад косметики про які ми не задумуємось, хоча використовуєми її кожного дня. наприклад якщо в нас рекламують шампунь Пантін, чи хеденешолдерс, то в нас і за кордоном це можуть бути зовсім різні продукти за складом і властивостями, яких об*єднує лише назва, банка і реклама. Або, той факт що в склад косметики можуть входити потенційні канцерогени, якщо для її виробництва була використана погано очищена сировина. особисто мій висновок після тих статей і тестів - декоративна косметика в принципі не може бути безпечною для організму але так хочеться бути гарною... хочу почути тут ваші думки саме стосовно безпечності косметики, а не з точки зору: "мені підходить - не підходить". і побачити оцінку протестованих продуктів, щоб "вивести виробників на чисту воду"
Відповідь: а косметика буває безпечною? Бачила по тв програму про шкідливість косметики...багато страшного там говорили, про вміст свинцю в губній помаді зокрема,а чим дешевша косметика,наприклад, рубі роуз)), тим в ній більше "хімії"...помади червоного насиченого кольору містять якийсь дуже шкідливий барвник, не пригадую який, тому рекомендували їх не купувати... і взагалі після закінчення терміну придатності косметику бажано викидати, бо вона стає справді шкідливою
Відповідь: а косметика буває безпечною? Вам з мокрою печаткою ("думки")? Чи ксерокс піде? Не маю ніц проти води, але коли вона у належному місці, а не в темі.
Відповідь: а косметика буває безпечною? На цьому сайті якраз Вам і демонструють 100-відсотково безпечну декоративку. І це враховуючи, що в них перелічені не всі продукти. Тому не все так зле. Ось два бренди губної помади, 3 різновиди пудри, тональний тощо.
Відповідь: а косметика буває безпечною? логічно подумавши, шось не віриться в правильні результати цього тесту. адже тут взагалі не враховується масова частка складників. очевидно, що в одному кремі пропіленгліколю можу буде більше ніж в іншому, а даний тест цього не враховує. ну але скільки б його не було, то крем всеодно шкідливий. тому достатньо почитати склад і тести не потрібні. я користуюсь вже декілька років органічною косметикою. і ділюсь з вами враженнями 1. вона не така активна як "хімічна". тобто шампунь не промиє волосся просто і легко як Пантін чи якісь інший. і діє вона повільніше. щоб отримати результат від крему, треба декілька місяців, а не днів так як в рекламі. 2. вона дорожча і то суттєво. але так само є вибір. якась марка дешевша, якась дорожча. зараз саме і шукаю компроміси ціни-якості. 3. треба звикнути. бо органіка відрізняється практично у всьому. способи застосування, зберігання в неї зовсім інші. наприклад, деяку треба зберігати в холодильнику, щоб продовжити термін зберігання, зуби чисти без води ))) голову мити маслом ))) ну і ще купа нюансів. усе це я вже перепробувала.... дещо сподобалось, то далі продовжую користуватись, дещо ні, тому шукаю замінники, але тільки ораганічні. 4. декоративна косметика не така яскрава, ніколи не матимеш сині чи зелені очі ))) тільки трошки відтінок. хоча можливо це тільки та фірма, що я користуюсь, бо декоративну косметику тільки таку знайшла в Україні. може хто знає якісь фірми, то пишіть!!! бо іноді хочеться більше кольору ))) 5. важко знайти те що хочеш. в магазинах практично ніде не купиш. більшість замовляю через інтернет-магазини. та й в Україні органічна косметика не дуже поширена... пробувала різні марки, продукти, якщо кому цікаво, пишіть, поділюсь враженнями. може хто має подібний досвід? пишіть, будем разом шукати класні і корисні штучки
Відповідь: а косметика буває безпечною? Косметика буває безпечною. Але не серед дешевих. Я користуюсь косметикою двох брендів: одна на основі вітамінів, інша просто на натуральній основі. Головне знайти правильну косметику =) ---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:34 ---------- щодо сайту на перевірку косметики - він навіть не роспізнає деякі відомі речовини =)))