Вибір автокрісла

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Natalya, 16 Грудень 2008.

  1. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку без автокрісла.
     
  2. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    ну це обов"язково. Якщо ставити кріселко спереду подушку відключати!


    вже відповіли ;)
    від 140-145 см використовувати бустер.
     
  3. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Вибір автокрісла

    ох, де то взяти гроші на мінівен)))
    Я щось сумніваюсь, що ззаду стануть 3 кріселка. Хіба дійсно одне крісло з переду, але довго так не поїздиш. На скільки я зрозуміла з переду крісло має стояти проти руху? Чи Ярину можна садити в кріслі з переду?
     
  4. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    Проти руху обов"язково ставляться кріселка 0. Ну і можуть так ставитись кріселка вищих категорій, котрі можна так поставити в принципі. Але здебільшого кріселка старшої категорії ставляться по ходу руху машини.
     
  5. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Вибір автокрісла

    А наші закони дозволяють їздити в кріселку дитині з переду? Хоча, здається, їзда в кріслі в нас взагалі не є обов"язковою:girl_impossible:
     
  6. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    Відповідь: Вибір автокрісла

    для кого? :) Для гаї чи для вас? Я ще не чула, щоб когось зі знайомих оштрафували (чи принаймні попередили) за відсутність крісла, тому... А от для батьків... Особисто я наполягла придбати якісне німецьке крісло, бо йдеться про безпеку і комфорт дитини. Вибір за батьками.
     
  7. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Вибір автокрісла

    ну, свою думку щодо крісел я озвучувала вище - для мене безпека понад усе, тим більше безпека власних дітей ;) Я тому тут і питаюсь поради, як розмістити трьох дітей в машині.
     
  8. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    я ж вже відповіла ;)

     
  9. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    знаю двох, випадки з ужгородської траси

    спереду в машині ляль возили декотрі наші форумляни. я б не возила, але в мене дві лялі, в вас буде три. Але як на мене, ти не з того починаєш. Починати треба з машини, ширини заднього сидіння, матеріальних можливостей (три автокрісла будете купувати відразу? чи вже якісь маєте? хочете ізофікси? звичайні кріплення?)
    такшо не думай забагато наперед, а виходь ситуативно. Завжди можна підїхати в Епіцентр/Антошку/шекудись і домовитись про те, щоб працівники встановили тобі 1-2-3 автокрісла в машині так, сяк і отак, щоб допомогти вам визначитись з вибором, щоб зрозуміти, що вам треба купити:) Все буде;)
     
  10. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Вибір автокрісла

    1. якщо дитина в кріслі спереду то не забудь там відключити подушку безпеки, але я б спереду не возила
    2. проти руху рекомендують возити діток з народження і до 2-х рочків, обов"язково до року, це пояснюють тим що шийний відділ ще не окріпший, а голова досить важка і в разі екстренного гальмування авто дитина може отримати травму , якщо ж проти руху то голівка просто міцніше втискається в крісло. Тим більше якщо відбувається гальмування, а дитинка спить, але в нас мало хто так возить (
    3. думаю три крісла мають стати на заднє сидіння, але варто справді підїхати в магазин і спробувати
     
  11. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Вибір автокрісла

    та ми от почали вибирати, але мусим при виборі враховувати оті три автокрісла. А крісел в нас нема ніяких :)
     
  12. Nana11

    Nana11 аспіранточка

    Відповідь: Вибір автокрісла

    А в Вас 3 сидіння ззаду? Бо в нас наприклад 2, то там тільки два і встановляться, якшо 3 сидіння то без проблем має стати 3 кріселка(хм...там ж 3 паска безпеки має бути?), суджу по нашому Максі-Козі Пріорі, шо за сидіння по ширині воно не виходить...
     
  13. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Вибір автокрісла

    нє, в нас машини ще нема))) Я тому і підняла питання автокрісел, бо саме вибираємо собі машину.
    ну крісла легко можна змінити, якщо ширина салону дозволяє ;)
     
  14. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    Проблема в тому, що крісла в основному вгорі ширші, ніж в основі. Біля голови є оті "вуха" - захист від бокових ударів.
     
  15. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    якщо немає машини і немає крісел, а теоретично їх має бути 3, то я собі це уявяю так: попереду батьки, позаду діти, і ніяк інакше.
    Просто машину треба обирати крім всіх характеристик ще й по розміру салона. Легковушки ( якщо обирається такого плану машина) є ширші, вужчі, з більш просторим салоном чи з меньш просторим.

    Ну і навіть якщо по ширині 3 крісла влізуть, то треба ще посадити в них дітей, при чому саме так як вони в майбутньому сидітимуть в машині, попереду сісти водію і пасажиру, відрегулювати сидіння по нахилу і відстані і подивитись чи дитям позаду буде зручно так сидіти, чи ніхто нікому не заважатиме.

    Бо у нас наприклад салон ніби не є маленький всередині, але мій чоловік дуже великий, і сильно відсуває назад сидіння, тому Юлька завжди сидить не за водієм, а за пасажирським кріслом, бо там вільніше.
    Але тепер скоро треба буде ставити малому крісло. І напевно Юлю таки пересунемо за водійське сидіння ( ну і група 2-3 по розміру дещо компактніше ніж максі косі 1 групи, да і в лежаче положення її крісло вже не треба розкладати) а малий буде сидіти в кріслі за пасажирським сидінням.
    Ну і в общєм, оскільки в планах купівля другого авто для чоловіка, то великий салон де би вільно могли розміститись обидва крісла є одним з основних критериїв.
     
  16. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Вибір автокрісла

    Я так бачу що з нас хтось ходитиме пішки))) Як то всьо складно, пішла плакатись
     
  17. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    ми так возили і старшу і зараз так їздить Марта То в принципі дійсно логічно.
    ну я ще уявляю - найстарша дитина спереду, як Холлі уявляє, дві ззаду, мама посередині, тоді і погодувати можна маленьку лялю і просто так може бути комфортніше.
    Тоня Деспінина в віці близько року дуже погано їздила в автокріслі, хоч в автокріслі і в машині возили дитину з народження, то Дарця їй читала, показувала книжечки, забавляла. Тобто треба мати на увазі, шо добре, щоби 3 автокрісла ззаду встали, але ситуації можуть бути різні, і можливо треба буде колись старшу дитину пересаджувати вперед. Нічого дивного чи поганого в такій ситуації не бачу.
     
  18. kolobok

    kolobok Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    Ми саме так і їздимо. З народженням малих доня пересіла наперед. Бо малих і підгодувати-заспокоїти часом треба, і садити незручно було б всіх, ну і мені особисто якось було би неальо, щоб сидіти до них всіх спиною і не бачити, що там робиться. Машина в нас невелика (гольф-клас), але наразі місця вистачає, тобто мені між 2 кріслами групи 0+ не тісно. Але вже подумуєм про щось більше на момент, коли хлопцям рік мине і доведеться перейти на наступну категорію крісел.
     
  19. mysha

    mysha New Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    А якщо в мене в машині немає кнопочки "відключити подушку безпеки", тоді як?
    Мушу одного малого возити спереду, а другого ззаду, бо буває, що вони б"ються/чіпляються один до одного/плюються. Коли їду з чоловіком в машині, то крісла кріплю на задні сидіння, а той хто не за кермом, займається дітьми... Обидва вже в кріслах категорії 2-3.
     
  20. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Відповідь: Вибір автокрісла

    Ну що ж, купили. Між двома кріслами Cybex Solution (гр 2/3) вмістилось Maxi-Cosi Priori XP (1).