проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Дуже може бути. Такі періоди в дітей були, не довго, 2- 3- 4 дні і то був капець. Справді деколи деяким дітям допомагає виспатись, коли їх трохи так би мовити "згрупувати" . Не всім і не завжди, але спробувати варто. Я колись старшу лишала на свекруху, бо були студенти, сесія і т.д. На той час дитині більше півроку, ніхто вже не пеленав ( з народження пеленали, тоді було так прийнято). Приїжджаю, а мала спить сповита в дитячому покривалі радянського зразка ( бо пеленки вже хіба під попу були, не завернеш таку велику баришню ) На мої наїзди "шо за діла" відповідь була - не давали ради зі спанням, а таким чином вдалося " приборкати". :girl_crazy:. Менші діти вже були в 21 сторіччі народжені, не пеленались зовсім, але на оті важкі періоди неспання, застосовувала той лайфхак - замотувала в рушник чи простирадло по сезону. Деколи допомагало...
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Може їй вже треба перейти на 2-ох разовий? У мене старший до року спав взагалі лише на руках, і то ті сни по 30-40 хв були за щастя, але і справді, сон покращувався із зменшенням разів, фактично, якщо до 6 міс він спав 30 хв, 1,5 год, і знов 30 хв, то потім, в рік, коли був один сон - просто ті ж 2-2,5 години вкупі, а перейшов з 3 разів на 2 в 6 міс. І в періоди переходу завжди були проблеми зі спанням. Молодший теж спить зараз двічі по 30 хв,(не завжди, але бачу вже вимальовується режим, і я щаслива з того, бо досі було по 10 хв на руках, я за той час і роблю все, що з ним не можу) + довше у візку, але то тільки за рахунок підколисування, насправді теж постійно будиться, просто за рахунок їзди заколисується знову. Єдине, це те, що мої діти поводяться нормально, коли не сплять, не виглядає, що їм бракує сну.
    Одним словом, я не знаю як зарадити, просто чекаю і
    спеленати ще спробую. Я планувала собі спробувати з меншеньким, навіть оті пеленки-кокони купила, але ми з них, по-перше, виросли дуже швидко, по-друге, син дуже викручувався, якось в перші тижні постійно турбував животик, так і закинула я те діло...
    А Вам, @Arapeta, може спробувати таки потримати дитину цілий день на руках (от вихідні скоро), щоб вона виспалась і заспокоїлась, і вернулась до режиму, чи вималюються може зміни.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  3. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    @Arapeta підтримую ідею зі слінгом, мій малий спав тільки біля циці по 15хв, а в слінгу годину-дві зазвичай, головне не зупинятись. Позичок собі добрий тканий слінг, не з кільцями і бортиками, а саме слінг шарф, у темі про слінги дівчата вас виручать, думаю. І спина боліти не буде від такого слінга
     
  4. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Ідею вичитала в блозі одної багатодітної мами, годуєте дитину зразу в якомусь одіялці, а потім як засне, перекласти чи відповзти, каже, що працює
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Хочете прікол? Маю знайому, яка теж пеленала малого досить довго, а коли він почав з того вилазити, вона почала його шнурком ще й звязувати. Зараз то зі сміхом згадуємо)))).
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    @Arapeta в нас з 6-7 місяців почались теж якісь проблеми зі спанням. І така сама історія - невиспаний він не був сонним, а активним, перезбудженим, нервовим. Перевели на 2 спання в 9 міс, а з 11 міс - на 1. От тоді й вирішилася проблема. Найбільше загострення було в 9-10 міс. Вночі він прокидався кожні 20 хв - пів год, а в годині 3 ночі взагалі прокидався остаточно з істерикою. Годину тусив, а тоді засинав далі. От коли перевели на 1 сон - проблема вирішена. Спить вдень десь 2,5 год, легко засинає на денний сон, легко на нічний. Вночі - як повезе, буває спить цілу ніч, буває будиться, ну і зуби зараз лізуть, а то хворів. В загальному зараз він спить в рази краще, ніж в той період. Так що в нас то минулося десь в рочок, коли став спати 1 раз вдень.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  7. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    А у вас спільний сон, чи я пропустила до десь в дописах? Моя так довго досить по 40 хв спала до 9 місяців, здається, але я думала, це ок, мені не заважало може то, що вночі добре спала, давала завжди виспатися.
     
  8. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Я вже не знаю, який у мене сон.
    Зранку кладу її в ліжечко. Ну бо з ночі, то вона не виспана і засинає швидко.
    На інші сни на руках спить, і підколисую її постійно, щоб не будилась швидко. Що в ліжку, що на руках, різниці особливо я не бачу. Підколисую хоч як.
    На ніч вона спала в ліжечку чудово до 6 місяців. Навіть такий вздох полегшення іноді був, як я її клала. Не хотіла вже, щоб її колисали і тискали.
    А зараз, ну ніяк.
    Ще звітую.
    Пробую перевести її на 2-разовий денний сон. Вчора і позавчора спала більш-менш. Перший сон 2-2,5 години (я навіть вареники встигла наліпити!), правда підбігала ще 2-3 рази підколисувала. Другий сон 1-1,5 год, вже на руках. Вважаю, що то було супер! Але на нічному сні то ніяк не відбилося, поки що сподіваюся. Найдовше 2 години вночі спала, з 3 до 5 ранку. А там і колисання і носіння...
    Сьогодні перший сон 1 год, потім підколисувала - не помогло. Не знаю, як я її до 2-гого сну дотягну...
     
  9. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Цe можe бути такий пeріод пeрeходу на 2 сни, діти так трохи мучаться. Пeрeйдe на два сни, будe кращe спати. Потім пeрeйдe на один сон і щe станe лeгшe.
    А нe пробували класти на животик спати?
    Мій старший до 8міс вдeнь спав тільки на мeні. Як згадаю А мeншого я з щe з пологового клала спати на животик, і о чудо! дитина спить сама (можe щe така дитина звичайно). Дорeчі, вночі тeж пeрeвeртається на пузо і спить, правда крутиться по всьому ліжeчку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. phobika

    phobika Well-Known Member

    Часто читаю, що мами пишуть: "Перевела на два сни" (або й про один). Скажіть мені: ЯК?

    Мій хлопець 7,5-місячний вже так мене своїм спанням замучив... Разів зо 3 було, що спав вдень двічі. Ще донедавна було, що спав тричі, з інтервалами між снами по 2-2.5 години. Хоч і на кожен сон колисався з грудьми, але то максимум 10 хв.
    А тиждень вже таке коїться, що не знаю, що маю робити. Останній сон денний ніяк йому не йде - я по годині колишу, щоб він поспав хвилин 30. Тоді на ніч лягати виходить десь в 21.
    Якщо не вкладати так, то вирубається десь через 4 години від попереднього сну, проспить 40 хв і все одно встане. Все би нічо, але таким чином нічний сон посувається аж на 23. Мені так не підходить, я після тих 4 годин неспання вже холодна, я до 23 ледве доживаю. Ну і перед ніччю знов колишу хвилин 40.
     
  11. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Діти пeрeважно самі пeрeходять на мeншу кількість снів. Алe є той пeрeхідний пeріод, коли щe спить то так, то так. Там вжe трeба пристосовуватись.Можe маєтe eрго? Коли б вжe мав спати, посадіть за спину і робіть своє, а маля заснe швидшe. То я свій рeцeпт пишу) Бо мій малий (1.1р) зараз такий хитрун став. Хочe спати, ість цицю, тут відкривається другe дихання, злізає і знов біжить по справах. Саджу в eрго, нe встигаю щe чаю\кави зробити, а вжe спить)
     
  12. phobika

    phobika Well-Known Member

    Маю ерго, правда за спину ще не пробувала. Якщо саджу спереду, то зразу до грудей сповзає і хоче смоктати в вертикальному положенні. Так все одно доводиться притримувати руками, тому полегшення мінімальне.
    Дякую за пораду, я спробую.

    Надіслано від мого SM-A510F, використовуючи Tapatalk
     
  13. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Не знаю чому у вас полегшення мінімальне. Я свого 2річного майже всі денні сни на морі годувала-носила в ерго. Щоб не просиджувати в готелі даремно обід, йшли/їхали десь гуляти, а малого садила в ерго спереду:)
    В ерго завжди швидко відрубався, якщо десь іти. Вдома ніколи не пробувала, не було потреби. Але, думаю, зміст той самий.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. phobika

    phobika Well-Known Member

    Напевне через те, що я ерго-чайник поки) коли малий просить груди, я знімаю одну лямку і мушу його притримувати в вертикальному положенні. Вдома на сон груди просить завжди, навіть якщо вже годину з ними в роті колишеться. Відчуваю себе тоді великою розумною мавпою з руками до колін.
    Якщо просто лямки попустити, то дитині незручно нахилятись до грудей. Ще може розмір грудей має значення, я не знаю.
    Ну і якщо він комизиться (а то може бути якраз від бажання спати), то навіть ерго його не приспить.
    На вулиці чуть простіше. В чоловіка їде-спить взагалі без питань. В мене може вимагати груди, товктись... Але я ще не настільки задовбалась, щоб наніч колисати йти на вулицю. От про вечірній сон вже подумую.
     
  15. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    В мене теж такий спосіб пришвидшити сон, якщо бачу, що тре очі і позіхає. Або за спину, або спереду, різниці немає - засинає за 10-15 хв гарантовано. а якщо на вулиці, то не встигаю і 50 м пройти.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Arapeta ,мій був такий з народження і до 2.7 приблизно.
    Не колисався , але постійно підїдав , або компотик коли вже був більший.
    Після 3 років почав спати усю ніч. Ще й у своїй кімнаті.
    Я вже в це не вірила:suicide:....думала до першого класу так буде.
    Педіатр не радила препарати. Радила няню, або помічницю , щоб я вижила. І пояснювала це формуванням нервової системи , тому й не бажані втручання препаратами( з її слів ---те що памятаю ).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  17. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Ви щаслива людина :connie_pull-pigtail , в мене малому буде 5 місяців, то я не знаю шо таке денні сни - під цицею запросто але як тільки забереш навіть через 40хв всьо вже встав ... В слінгу раніше спав по2-3 год легко , а тепер 30- 40 хв і всьо :girl_crazy: я встигаю лише поїсти ... Заспокоюю себе шо то на зуби ....:girl_cray: А і засинає теж тілько мені на животі і перекласти можна не раніше як за годину півтора .... Отак і живем... :girl_cool:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  18. phobika

    phobika Well-Known Member

    10 хвилин колисався, потім можна було лягти, а циця далі в роті. Десь з 5 місяців став її відпускати ще через 10 хв. І денні сни по 40 хв - то "золотий стандарт", рідко коли спав довше.

    Я ці 2 дні таки спробувала трохи штучно перевести на 2 сни. Наразі норм, але то ще замало, щоб говорити про успіх.

    Надіслано від мого SM-A510F, використовуючи Tapatalk
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  19. phobika

    phobika Well-Known Member

    Написала я це вчора, а дитя за трошки встало, ніби третій сон поспав, і гоцало до півдванадцятої. Тому нині не експериментувала - на третій сон колисала 30 хв, спав потім 45. Ех, колись воно мусить внормуватись...
     
  20. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    ну той перехід власне буде не за один день. Він може так то спати то не спати третій сон протягом певного часу. Мій синок десь зо два тижні перестроювався. А з двох снів на один перейшов значно легше. Все так не буде:)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1