Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Не робіть нічого! Просто покладіться на Бога, якщо Ви віруюча! Для чого наражати дитинку і себе на таку небезпеку, якщо і так аборт не плануєте?
    В мене теж не все так просто. Вже було 3 ЗВ. Зараз перший скринінг був поганий. На другий не планувала йти, але лікарка наполягала. Та я таки не пішла через свій стан здоров'я (так защемило нерв, що 2 місяці практично була нетранспортабельна). І я рада, що я його, той 2-й скринінг таки не зробила. Зараз просто насолоджуюся своїм станом. Намагаюсь не думати про найгірше. Бо причини тих трьох ЗВ я так і не знайшла.
    І питання по суті: приймала від початку аспірин кардіо 100, хоча ВА так і не виявили. Коли Красівська почала знову той аналіз на ВА робити, то перездала, і знову не виявлено ВА. Прокопчук сказала перейти на кардіо магніл 75. Зараз 30-й тиждень, була в неі на УЗД, то казала приймати його до 36 тижня. Відчуваю, що приймаю його без потреби, але самій відміняти страшно. Як відміняли Ви, ті хто його приймав і на якому терміні?
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  2. Mushenia

    Mushenia Active Member

    Так і є, надіюсь тільки на Бога, бо я й так нічого змінити не можу, лікарі радять робити цей аналіз.. щей у Львові ( я думала в Києві, якщо взагалі наважусь)

    Я також консультуюсь в Наталії Миколаївни, аналіз на ВА навіть ніколи не здавала( напевно тому, що причина в генетиці) на аспірин з дитинства маю алергію.
     
  3. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Mushenia тоді у вашому випадку я би не робила. Бо все таки це ризик викидня. Тим більше, що ймовірність повтору такого діагнозу досить низька. Звичайно , зважаючи на попередній досвід, не переживати дуже важко. Але мусите налаштовуватися на позитив і вірити, що все буде добре. І так воно і буде. Значно гірше коли би не знали причини чому ЗВ. Тоді є ризик повторних ЗВ, як у випадку з вовчаковим, який не одразу встановлюють і який потребує додаткового лікування під час вагітності.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    я не відміняла до самих родів. У красівської теж аналіз був добрий. Підвищений ВА був тільки в синево, причому практично постійно.
    @Mushenia
    ризик, у тих, хто вже втратив дитину, завжди вищий, ніж у інших. я до останнього ні в що толком не вірила. хоч пила таблетки, гонила по узд і ктг, розуміла, що нічого не дасть 100% гарантії. Це звичайно ваше рішення, але не думаю, що амніоцентоз вам поможе. ще додадуться переживання, чи він не зашкодив. Може якби ми ще жили не в Україні, а тут я не впевнена, що цю процедуру проведуть нормально
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Mushenia

    Mushenia Active Member

     
    Останнє редагування: 22 Липень 2017
  6. Merry

    Merry Well-Known Member

    Все буде добре. Ви просто панікуєте. Нічого не робіть. Тих 5% можливого ризику не причина до такої процедури.
     
  7. Mushenia

    Mushenia Active Member

    Дуже Вам всім дякую, мушу для себе ще все добре обдумати як ліпше зробити. Чоловік також проти, навіть не сумнівається що щось буде не так)
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ніхто раптом не знає - є Красівська чи у відпустці? Дякую!
     
  9. Uliavit

    Uliavit New Member

    4 серпня записана до неї) у відпустці вже була
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @Uliavit , в який час дзвонили,щоб записатися?Бо я вже тиждень надзвонюю-не бере трубку(
     
  11. Uliavit

    Uliavit New Member

    Я записалась ще на початку липня, перед відпусткою.
     
  12. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Вона може бути у дочки в Польщі. Я так теж колись довго її видзвонювала.
     
  13. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Якщо маєте вайбер спробуйте там написати. Мені відписувала коли не могла розмовляти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. crissola

    crissola Well-Known Member

    Я також завжди писала на вайбер, вона завжди відписувала. Останнім часом не намагаюсь навіть дзвонити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Маю питання до тих, хто приймав довго аспірин. Вчора була на плановому візиті в дільничної. Вона мені без аналізів відмінила той аспірин (приймаю кардіо-магніл 75). Прокопчук казала пропити його до 36 тижня. До Красівськоі сама не знаю коли попаду, але вовчаковий в мене так жодного разу і не виявили.
    А вчора ввечері після СА щось мені мазанулось на трусах, буквально 5 крапель. Більше нічого ні вночі, ні сьогодні не мазалось. Мені виглядало то на ламкість судинок. Нічого взагалі не турбує. Сьогодні подзвонила до лікарки, в якої можливо буду народжувати. Вона сказала, що теж думає, що то судинка якась і сказала вже відміняти той аспірин, але хотіла покласти на пару днів в лікарню для спостереження. Та завідуючий заборонив, тільки з 35 тижня. Казала йти в обласну лікарню. Відчуваю, що то нічого серйозного, але не знаю як бути(. Лежу...Маю ще одну знайому лікарку на Топольній. Вона теж така панікьорка, відразу мене покладе(((.
     
  16. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Я аспірин-кардіо 100 приймала з 20 тижня десь по 32, для розрідження крові, хоча ВА не виявленинй. І теж відміняли раптово.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    @Rodionochka а який у вас термін? у мене мазалось на початку вагітності - 6 тиждень. тоді я ще приймала аспірин в дозуванні 100 мг. погнала на узд до слободи і він порадив перейти на дозу 75. тоді мазанина закінчилась і вже не турбувала. як і писала вище приймала його безпосередньо до родів (Хоч в красівської теж ВА не було ні разу)в разі чого можете зганяти на узд чи огляд, залежно від терміну
     
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Та вже майже 32 тижні, без 2 днів. В мене час від часу в носі так судинки почали тріскати, бо до того такого не було.

    Наразі лежу і чекаю якогось знаку. Якщо відчую щось не так, то сумку вже маю складену.
    --- дописи об"єднано, 2 Серпень 2017 ---
    А як думаєте - що УЗД може показати, бо була там буквально 2 тижні тому. Ніби все добре. Трохи низька плацентація, але там буквально 2 см не дотягнула). Та й було в мене так з меншим. Потім піднялась.
     
  19. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    @Rodionochka та взагалі судинки при вагітності стають дуже тонкі і часто кровлять, тому все може бути. тим більше були сприятливі цьому фактори.
    узд покаже чи нема відшарування плацента (це як можлива причина кровомазання). а якщо шийка, то певно огляд тре.
    але як більше ніц не буде турбувати, то може й нема смислу кудись їхати. бо я так зрозуміла, то була разова акція і більше симптомів нема ніяких
    то певно найліпший варіант. а в разі чогось в лікарню
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. crissola

    crissola Well-Known Member

    Я приймала до останнього, до родів. Коли на 36 тиж. перестала приймати, погіршились аналізи , але в мене все таки був ВА і з коаулограммою були часто проблеми. Думаю, що нічого страшного не мало би бути, але краще послухати думки спеціалістів. То вже 32 тиждень у вас, шкоди аспірин би не мав принести , тим паче доза сама найменша. У мене якщо порівняти ВА показники завжди були в низьких, часом в середніх титрах. Вживала постійно аспірин 75 і колола Клекасан. Шкоди від тих препаратів не спостерігала. Інколи з носа кров трошки пускалась . Мазалось на початку В, то я в той час перейшла якраз із дози 100 аспірину на меншу і через день до тижня часу поки не перестало.
     
    • Подобається Подобається x 3