Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

    zara Well-Known Member

    Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    ******************************************************************
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.
     
    Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну вас послухати, то ви прям як ліпші бабки -то всьо звичка і не більше. Таке мені вже говорили не раз, в тому числі свекруха сестри, що треба вже забирати цицьку, то лиш звичка, ніякоі потреби. Може й в молоці вже нічо корисного нема? То взагалі вже краще після року не годувати, відлучати та й всьо ;) поплаче і перестане, коли небудь..
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Havronia

    Havronia Well-Known Member

     
  4. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    @svoybox мабуть не дописала "обходитись без циці на вимогу"?, бо насправді консультанти так і радять - після року поступово вводити обмеження і правило "груди мамині". Звичайно, як то робити, в які періоди - то вже здоровий глузд і чуття мами - як в дитини сепараційна криза, і вона хвостиком ходить, чи зубки лізуть, звісно - невдалий момент. Невдалі моменти бувають для всього, навіть для цілком нормальних і правильних загалом дій. І звісно, треба розуміти, що груди для дітей старшого віку - це може більше психологічний комфорт, аніж їжа, тому, я б звертала увагу більше загалом на стосунки з дитиною, якщо дитина так залипає (якщо це не зуби чи ще щось таке очевидне), адже мама може створювати цей комфорт, близькість з дитиною не лише за допомогою грудей, бо ж насправді в діток першого року близькість на рівні відчуттів - це єдина близькість, яка формує прив'язаність, а далі з'являються вже і глибші рівні, тому нічого крамольного не бачу в тому, щоб після року поступово, дивлячись на свою дитину, регламентувати цей "грудний" контакт якимись правилами (якщо мамі щось дискомфортно), при тому залишаючись мамою, яка завжди поруч, освоюючи нові способи емоційної регуляції для своєї дитини. Звісно, що не насилу. Це як радять консультанти в процесі відлучення: якщо замість грудей ви пропонуєте дитині якусь іншу діяльність, і вона радо погоджується, значить вона хотіла контакту, коли просила груди, просто робить це в такий спосіб, як звикла, який їй відомий.
    якщо ви встанете, і почнете з дитиною гратись - все буде ок? Я б не лежала так заради того сну, звичайно, залежно, як короткий сон впливає на самопочуття дитини, ну, я в таких випадках просто посувала час наступного сну.
     
    • Подобається Подобається x 5
  5. marianast

    marianast Well-Known Member

    Я про цицю крізь сон)))
    То справа ваша. Про користь молока я не згадувала, здається.
    Я пишу, що годування на вимогу дитини до року і на вимогу дитині яка старша -дві великі різниці. І звичка тут відіграє дуже велику роль. Зрештою про це писано-переписано і консультантами і на різноманітних сайтах ГВшних, хто хоче той знайде.
    І ніхто не пише, що це буде легко і не докладаючи зусиль.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Поясню, чого мені так залежить. Я не наполягаю вже і зараз забрати ГВ, але не всюди ж няню брати з собою. І я таки хочу трохи менше годувати, бо бачу, що то вже не завжди їжа. Часто бачу, коли то злякався, коли нервується, коли скучно. Плюс таки так, як не виспиться - до вечора маю знервовану дитину, яка точно-точно висітиме на грудях і нитиме що 15 хв. Плюс в мене зараз страшно летять зуби. То якась катастрофа, тому думаю варто і про себе вже подумати.
     
  7. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Ти трохи змішала ситуації, здається. Принаймні мені. Спеціально перечитала твій перший допис. В ньому ж ішлося суто про висіння під час сну, так?
    Бо тут моя позиція така, як я і писала.
    А в інших випадках протягом дня, то звичайно діє правило "циця мамина". І або зацікавлюю чимось іншим, або йдемо їсти, або даю груди. На мій розсуд все)
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    так, почала зі сну. Питала чи то нормально так довго висіти в його віці.
    А далі вже і про денні пішла мова і про те, що вже можна ставити границі і не давати на вимогу.
     
  9. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    варто подумати про якийсь вітамінний комплекс, типу кальції +оте і оте, ГВ френдлі або дитячий
    зуби летять це накопичений ефект, і я ніколи не повірю що проблема з зубами під час ГВ то причина тілкьи в ГВ (взагалі проблеми з зубами часто теж мають психосоматичні причини, окрім інших)
    ну і головне питання - в мотивації і пріоритетності, тому аргументи (суто для мене) не мають жодної сили,
    мами відлучають через дрібязкові причини, або й без них, так само і годують скрізь такі обставини, що можна просльозитися
    це я до того - що можна обсудити на ДП свою ситуацію, але мотивація і пріоритети рішають
    --- дописи об"єднано, 29 Червень 2017 ---
    мені самій цікаві норми висіння вночі, кількість прикладань вдень відносно віку... ніде не зустрічала
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    .але ГВ від самого початку не завжди іжа...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Багіра

    Багіра Well-Known Member


    то так як я могла би відлучати ще в 9 місяців, бо жодного натяку на прибування, ковтання, витікаючого з рота молока не було... малий просто смоктав "для заспокоєння") побачила своє молоко коли вернув його маючи кишкову інфекцію в 2 роки (я здогадувалася що воно ще є, але було більше ніж уявляла)
     
  12. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Я була в такій же ситуації. І по-моєму в такому ж віці моєї дитини. БО то дійсно мене налякало, щотижня нова дірка в передніх зубах. Що я зробила?
    По-перше пішла до стоматолога і поробила зуби. По-друге покрила передні зуби фтор-лаком. Я ще їх свого часу відбілювала пастою. Тому то була якась катастрофа. Зуби боліли навіть не від їжі, а від повітря. Після третьої процедури зуби перестали боліти. Побільше сиру. І навіть не згададую, що таке мала. А тоді дійсно плакати хотілося, що буду як стара бабця беззуба. Щей всі передні зуби.
     
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Наша остання няня мала 20 років і вона тааакий мала підхід класнтй до Меласі. Меласька так до неі прикипіла і вони так клачно бавились і гуляли, зо я тепер навпаки, не хочу дорослих тьоть зі своїми упередженнями і звичками. Я хочу таку молоду, веселу і енергійну дівчину
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Virchuk Марк теж часто зависає. Як мені треба - переключаю на іграшки, пропоную їжу, воду. Щодо зубів. П'ю сама і Маркові даю кунжутне молоко (можна й макове робити). 2 ст.л. кунжуту намочую наніч в 100-200 грамах води. Зранку вжик блендером. Навіть не відціджую. Додаю до нього чуть меду, а решта складники під настрій. Можу додати банани/фініки/какао. Смакота і дуже корисно :)
     
    • Подобається Подобається x 6
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @Virchuk на Вас хтось з близького оточення тисне через ГВ чи то суто Ваші внутрішні переживання? Ви дуже багато намагаєтеся пояснити поведінку своєї дитини з точки зору раціональності і логічності. Я ще Ваш іг почитую;) то просто дитина, її часто важко втиснути в дорослі рамки нормального.
    Стосовно організації гв взагалі - я за поступове введення правил, зменшення прикладань, початок відокремлення цицяння і заспокоєння. Все тому, що до самовідлучення годувати не хочу і не буду (хіба б щось мені перемкнуло). При тому треба брати до уваги зуби, жару, хвороби, стрибки розвитку, стреси і ще купу всього. І між того викручуватися. Нема єдиного правильного рецепту, треба часом більше мозок включати, часом більше емоції.
    Зависати дитина може і в 2, і в 3 роки. Тут більше питання, доки це комфортно конкретній мамі, а не в тому, нормально це чи ні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    і мої і оточення тисне.
     
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    То Ви трохи попустіться з реакцією оточення, бо це справа Ваша і дитини. Ви краще знаєте, що є прийнятне для Вас в поведінці Вашої дитини. Свої відчуття варто би оцінити окремо від впливу інших.
    Згадала:) Зі старшою моя мама у віці півтора роки дитини крутила головою, як то така велика дитина і стільки бігає до грудей. Тепер з третьою сварить, чому я такій маленькій дитині не даю цицю, коли говорю з нею по скайпу. А я не даю, бо вона собі придумала лізти під футболку, як тільки я з кимось розмовляти починаю. Мене таке не влаштовує. В мами гризота нова, що я в дитини заберу цицьку:girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Мене нічні годування настільки виснажили минулих тижнів, я геть "розклеєна" була, невиспана і дьоргана. При тому малюк не просто, як завжди було, проснувся-циця-заснув, а посмоктав пару сек, відвертався, починав плакати і по колу кожної години майже. На грудях вночі не засинав останні тижні, тільки в обнімку зі мною/чоловіком.
    Тому ми поступили так. Почали проводити бесіди :) що циця вночі спатиме і не можна буде її сямати. Я постійно про це говорила Артему, особливо на ніч (як вечірню казку :girl_haha:). З неділі на понеділок малюк заснув на ніч з грудьми, а вночі спав з чоловіком, а я збоку на кріслі розкладному (більше нікуди дітись в 1-кімнатній квартирі). Я чула, як він вставав, кликав "цицяяяя", але через хвилину-дві засинав спокійно з чоловіком після пояснень, що циця буде зранку. Пробуджувався десь разів три чи чотири. Наступні дві ночі я теж спала окремо, але син навіть не прокидався!!! ні разу вночі, тільки під ранок (6:30-7:00) і тоді я давала груди.
    Решту ночей ми спали всі разом і хоч малюк прокидався раз або два вночі і казав "циця", але ми домовились, що вночі циця спить і він зможе погамати ї аж зранку)) Без хнику засинав майже відразу в обіймах :) А під ранок отримував свої (.)(.) :) Не думала, що то буде, тьфу-тьфу, так легко :)
    Завершувати ГВ я не планую, денні годування мене абсолютно не напрягали, навпаки) Вночі було важко. Але тепер я на людину стала схожа) висипаюсь нарешті :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    я от запамятала твої слова і помітила, що таки так, саме з наближенням овуляції Толік мене починає мучити страшно, два тижні все було ок. А зараз якраз О і він мене гризе страшно і то таке аж до КД мене чекає, судячи з 2 останніх місяців. Чи то й собі піти спати окремо.
    Я помітила, що він звечора як засне, то не прокидається, поки я не прийду спати до нього. Тільки ляжу поруч, стараюсь його не зачіпати - але одразу шукає цицю.
     
  20. SovaBa

    SovaBa noctua

    Дано:
    Син, 10 міс, на пед.догодовуванні (і на ГВ, відповідно)
    Навчився "тосяти" і хлопати по маминій руці давно, звісно, що всіх тішило і його самого. Як і всі діти- б"є ручкою по всьому, випробовуючи на тактильні відчуття і на міцність.
    ну і відтоді, вже й не знаю скільки місяців, коли їсть груди, чи сидить на колінах- "хлопає" по грудній клітці, особливо хоче поцілити по обличчі. При чому видно, що не б"є цілеспрямовано, а є череда не сильних ударів, що його самого дуже тішить, видно, і забавляє.
    На відміну від мене, бо часом і в око попадає, і взагалі буває боляче.
    Питання таке- Як відівчити?
    Я і руку забирала, тримала, і пояснювала, і сварилася. І показую, як може гладити мене по обличчі, як я його гладжу і кажу, що він хороший. І роблю то щоразу, АЛЕ- він сприймає то як гру, і не розуміє, чому сварять, і продовжуе отак валити долоньою по мені навпаки, інтенсивніше.
    Поділіться досвідом, будь-ласка. Як відівчала малу- не дуже пам"ятаю.
     
  21. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Все те, що Ви робите, але системно. Якщо ні - значить ні і все. Якщо він маму б*є, а мама його за це гладить - що дитина має зрозуміти?
     
    • Подобається Подобається x 1